Η Mercedes υπέφερε από… hangover!

Lewis Hamilton

Ο διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner, έριξε την ευθύνη για την κακή φετινή χρονιά της Mercedes F1, στην περυσινή τους μάχη μέχρι τελικής πτώσης!

Το 2022 όλα κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο, του τελευταίου αγώνα ενός μαραθωνίου πρωταθλήματος. Κι ενώ πολλοί περίμεναν πως και οι δύο ομάδες θα είχαν θυσιάσει χρόνο και πόρους με αποτέλεσμα να τους στοιχήσει στην επόμενη μάχη, τελικά αυτό συνέβη μόνο με τη Mercedes.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Horner είπε: «Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει το πως κύλησε η χρονιά. Ειδικά μετά την περυσινή σεζόν, που μας πήρε τόση ενέργεια. Είδαμε η Mercedes να έχει hangover από εκείνη τη μάχη φέτος. Είμαι απίστευτα περήφανος για όλη την ομάδα του, πως ανέβασε ξανά τον πήχη, επέστρεψε μαχόμενη, προσαρμόστηκε στους κανονισμούς και ήταν ευφυής σε στρατηγικές. Ήμασταν όπως έπρεπε όταν έπρεπε και οι οδηγοί μας έπαιξαν το ρόλο τους με μερικές σπουδαίες νίκες. Ήταν η πρώτη φορά που δεν είχαν μονοθέσιο που να κυριαρχία, άρα το να τους κερδίσουμε πέρυσι και να τους κερδίσουμε ξανά φέτος, είναι απίστευτο».

Ο Max Verstappen κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, έχοντας ρεκόρ νικών μέσα στη σεζόν αλλά και βαθμολογικής συγκομιδής.

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing επέστρεψε στο θρόνο για πρώτη φορά από το 2013, μαχόμενη κυρίως με τη Scuderia Ferrari, αφού η Mercedes έμεινε τρίτη στη βαθμολογία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ