Ο πρώτος αγώνας του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το μεγάλο διάλειμμα του Απριλίου, φέρνει και αλλαγές στις ισορροπίες. Τουλάχιστον στο Sprint Qualifying.
Γιατί αυτή τη φορά η Mercedes ηττήθηκε, με όχι μία αλλά τρεις ακόμα ομάδες να δείχνουν πως είναι στο παιχνίδι, πράγμα που δείχνει πως τόσο οι μικρές αλλαγές στους κανονισμούς όσο και οι αναβαθμίσεις που έφεραν κάποια στρατόπεδα, άλλαξαν τα πράγματα.
Ο Lando Norris βρέθηκε στην Sprint Pole, με τέσσερις ομάδες να έχουν εκπροσώπους στις τέσσερις πρώτες θέσεις! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά!
BUY NOW
Στο SQ1, ο ταχύτερος γύρος ανήκε στη McLaren του Norris, με τη Ferrari του Charles Leclerc μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί η έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Liam Lawson για τους Racing Bulls αλλά κι εκείνος του Esteban Ocon με τη Haas. Οι αναμενόμενοι αποκλεισμοί ήταν αυτοί των οδηγών της Cadillac και της Aston Martin, με τους «πράσινους» να μη παίρνουν καν χρόνους.
Στο SQ2 οι Ferrari ήταν στο 1-3, με τον Leclerc στην κορυφή και τον Oscar Piastri ανάμεσά τους. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, με την απόσταση ανάμεσα στον πρώτο και τον δέκατο να είναι στα 1.6 δευτερόλεπτα, είχαμε τα δύο μονοθέσια της Audi, τη Haas του Oliver Bearman, τις δύο Williams και τη Racing Bulls του Arvid Lindblad.
Ως εκεί είχαμε υποχρεωτικά τη μέση γόμα, στο SQ3 είχαμε τη μαλακή και με αυτή είδαμε ένα συναρπαστικό φινάλε. Ένα φινάλε που βρήκε στη Sprint Pole τον παγκόσμιο πρωταθλητή Norris, με το 1.27.869 να τον φέρνει 2 δέκατα μακριά από τον πλησιέστερο αντίπαλο.
Αυτός ήταν ο Kimi Antonelli της Mercedes, που ήταν ο τελευταίος που έκανε προσπάθεια και που «χάλασε» το lock out της McLaren στο τέλος. Η Ferrari σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από 4-7 ενώ αναβάθμιση είχαμε και για τη Red Bull Racing, με τον Max Verstappen στην πέμπτη θέση.
Αναλυτικά η κατάταξη: