Η ιταλική ομάδα έκανε το 3 στα 3 στις ελεύθερες δοκιμές του δέκατου-όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Κι αν η Παρασκευή ανήκε στον Charles Leclerc που ήταν ταχύτερος στο FP1 Και το FP3, η τελευταία πρόβα πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, ανήκε στον teammate του. Ο Lewis Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:34.893, με τη Ferrari να συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα, με την αναβαθμισμένη SF-26.
Μάλιστα, αυτό ενισχύεται από την τρίτη θέση του Μονεγάσκου, που υστέρησε κατά 234 χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά χρησιμοποιώντας τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli!
BUY NOW
Ανάμεσά τους ήταν η Red Bull RB22 του περυσινού νικητή στο Texas, Max Verstappen, ενώ πίσω τους, οι δύο Mercedes, με τη γερμανική ομάδα να έχει σε αυτό τον αγώνα, και στα δύο μονοθέσια, το πρόσφατο πακέτο αναβάθμισης.
Best of the rest ήταν ο έβδομος Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Audi, σε μία ωριαία διαδικασία όπου τα όρια της πίστας παρέμειναν πονοκέφαλος, παρότι η διεύθυνση αγώνα, τα διεύρυνε λίγο στις στροφές 12, 15 και 20.
Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:
Η μάχη της pole position ξεκινά τα μεσάνυχτα και θα μεταδοθεί LIVE από το ΑΝΤ1+ σε περιγραφή Πάνου Σεϊτανίδη και Τάκη Πουρναράκη.