Αυτές είναι οι πίστες που θα δούμε Sprint τη νέα σεζόν

GP ΗΠΑ

Μπορεί το πρόγραμμα του 2023 να είχε γνωστοποιηθεί εδώ και εβδομάδες, έστω και με την πρόσφατη αφαίρεση του Γκραν Πρι της Κίνας, ωστόσο τώρα μάθαμε και μερικές ακόμα ημερομηνίες-κλειδιά.

Ο λόγος για αυτές που θα δούμε Αγώνες Sprint. Ένα αγωνιστικό format που δοκιμάστηκε τρεις φορές το 2021, άλλες τρεις φορές φέτος και που έπεισε τη Formula 1 και τη FIA πως πρέπει να ενισχυθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι τη νέα σεζόν θα διπλασιαστούν οι Αγώνες Sprint, θα γίνουν έξι και θα διεξαχθούν στους παρακάτω αγώνες:

Στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν που θα διεξαχθεί 28-30 Απριλίου στους δρόμους της πόλης του Μπακού.

Στο Γκραν Πρι της Αυστρίας, που θα λάβει χώρα 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου στο οροπέδιο του Spielberg και την πίστα του Red Bull Ring.

Στο Γκραν Πρι του Βελγίου, που θα πραγματοποιηθεί 28-30 Ιουλίου στο θρυλικό Spa-Francorchamps.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Γκραν Πρι του Κατάρ, όπου οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου θα πατήσουν γκάζι στην πίστα του Losail, στις 6-8 Οκτωβρίου.

Στις 20-22 Οκτωβρίου και το Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στο COTA του Austin.

Στο Γκραν Πρι του Σάο Πάουλο, που θα γίνει στις 3-5 Νοεμβρίου στην πίστα του Interlagos.

Σε αυτούς τους γύρους του φετινού πρωταθλήματος, οι κατατακτήριες δοκιμές θα πραγματοποιούνται την Παρασκευή και θα καθορίζουν την pole αλλά και τη σειρά εκκίνησης του Αγώνα Sprint που διεξάγεται το Σάββατο. Κι από την κατάταξη σε αυτόν, προκύπτει το grid στον Αγώνα της Κυριακής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, είπε: «Έχουμε δει πολύ θετικές αντιδράσεις στα event με Αγώνες Sprint και ανυπομονούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερη δράση στο κοινό, πραγματοποιώντας έξι αγώνες την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης εφαρμογής αυτής της δομής στις ΗΠΑ και το Όστιν. Η εισαγωγή του F1 Sprint έχει δημιουργήσει μία δομή τριών ημερών ανταγωνιστικών μαχών και προσφέρει περισσότερη διασκέδαση στους φίλους του σπορ αλλά κι επιπρόσθετη αξία για τις ομάδες, τους broadcasters, τους συνεργάτες τους αλλά και τις πίστες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ