Ο Ricciardo μίλησε και με τη Mercedes

Daniel Ricciardo

Μετά από τέσσερις σεζόν σε Renault και McLaren, o Daniel Ricciardo πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη Red Bull Racing – αν κι αυτή τη φορά ως εφεδρικός οδηγός.

Ο Αυστραλός είδε πως το ρίσκο που πήρε φεύγοντας από την αυστριακή ομάδα δεν του βγήκε και ειδικά μετά την κακή σεζόν του 2022 που είχε ως αποτέλεσμα η McLaren να διακόψει τη συνεργασία τους, αναζήτησε το ιδανικό μέρος για να κάνει restart.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως, όπως αποκάλυψε ο 33χρονος, η Red Bull Racing δεν ήταν η μόνη από τις μεγάλες ομάδες με την οποία είχε επαφές.

«Για το ρόλο του εφεδρικού οδηγού, μίλησα και με τη Mercedes. Όχι σε σημείο που να υπάρχει συμβόλαιο μπροστά μου – δεν φτάσαμε τόσο μακριά», είπε ο Ricciardo στο επίσημο Podcast της F1, Beyond The Grid.

Έπειτα, ο Ricciardo εξήγησε και γιατί αποφάσισε τη μεγάλη επιστροφή στους “ταύρους”: «Με το που ξεκίνησα να μιλάω με τη Red Bull και αρχίσαμε να έχουμε πιο στενές επαφές, σαν να άναψε ένα λαμπτήρας πάνω από το κεφάλι μου, σκεφτόμουν πως αυτός είναι ο μοναδικός προορισμός για μένα, πως θα είναι τέλειο».

Τέλος, ο οδηγός από το Perth αναφέρθηκε και στους επίσημους οδηγούς της Red Bull Racing, Max Verstappen και Sergio Perez.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είπε: «Μίλησα και με τους δύο στο Abu Dhabi και ήταν ενθουσιασμένοι. Είμαι ευγνώμων που επέστρεψα σε αυτό το περιβάλλον και που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά μαζί τους και θα προσπαθήσω να βοηθήσω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ