Άργησαν οι αλλαγές στη Ferrari

Mattia Binotto

Με τη φημολογία για την αντικατάσταση του Mattia Binotto να οργιάζει, είναι πολλές οι προσωπικότητες της F1 που τάσσονται υπέρ των αλλαγών στη Ferrari.

Ανάμεσά τους και ο βετεράνος οδηγός της Formula 1, Robert Doornbos, που στο παρελθόν οδήγησε για τις Minardi και Red Bull Racing.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη στήλη του στο Ολλανδικό TG, έγραψε για τη φετινή σεζόν της ιταλικής ομάδας: «Θα μπορούσε να είναι κάτι συναρπαστικό. Μία τόσο μεγάλη ομάδα, με τέτοιες επενδύσεις, υπό τέτοια πίεση να σημειώσει ξανά επιτυχία και μετά, να αποδίδει έτσι. Φτάνοντας στη Βαρκελώνη συνειδητοποίησαν πως είχαν ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορούσαν να διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο... και μετά έκαναν τόσο λάθη, που ήταν αχρείαστα. Λάθη στρατηγικής, λάθη στα pit stop, χάος. Και το κερασάκι στη τούρτα, οι οδηγοί να κάνουν επίσης λάθη. Με όλα αυτά, δεν είσαι έτοιμη ως ομάδα για να επιτεθείς μία καλά λαδωμένη μηχανή όπως η Red Bull».

Έπειτα, αναφέρθηκε στις αλλαγές στη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, λέγοντας πως αυτές έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό.

Ο Doornbos έγραψε: «Ακόμα μου φαίνεται απίστευτο που δεν έκαναν αλλαγές στη διοίκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος και που δεν έπεσαν κεφάλια. Σίγουρα αυτό μπορεί να φαντάζει αυστηρό αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες ομάδες που αποτυγχάνουν. Όσο δεν υπάρχουν συνέπειες, τα λάθη μαζεύονται. Είναι ντροπιαστικό αυτή τη στιγμή, βλέπω λοιπόν να γίνονται αλλαγές το χειμώνα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν έτσι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ferrari ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν, με 2 νίκες 3 αγώνες. Στους επόμενους 19, είχε μόνο δύο ακόμα επιτυχίες. Έτσι έμεινε δεύτερη στους κατασκευαστές, ενώ ο Charles Leclerc δεύτερος στους οδηγούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ