Η Ρωσία κινδυνεύει να χάσει τη Formula 1 λόγω Ουκρανίας

Russian Grand Prix

Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με επιπτώσεις και στο ανώτερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά την πρωινή εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως η Ρωσία θα χάσει -τουλάχιστον για φέτος- τη θέση της στο πρόγραμμα της Formula 1.

Ενώ η διεθνής κοινότητα ανακοινώνει σταδιακά κυρώσεις, η F1 που ανήκει σε Αμερικανούς και συγκεκριμένα στη Liberty Media, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο. Μάλιστα, τα παραπάνω δεν αφορούν απλά φήμες, υπάρχουν και σημάδια και αυτά εντοπίζονται στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπαίνοντας στο f1.com, το Γκραν Πρι της Ρωσίας μπορεί να υπάρχει κανονικά στο πρόγραμμα, όμως αφαιρέθηκε από την ενότητα των εισιτηρίων. Είναι λες και ο αγώνας που διεξάγεται στο Sochi, με τη διαδρομή να διασχίζει τις εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, δεν υπάρχει!

Ήδη ακούγεται έντονα πως θα υπάρξει αντικατάσταση του αγώνα, με την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη να είναι πάλι σε ετοιμότητα για να καλύψουν το κενό.

Όπως συνέβη το 2020 αλλά και το 2021, αν και χρειάστηκε να προγραμματιστεί εις διπλούν αφού οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί από το Ηνωμένο Βασίλειο απέτρεψαν τη διεξαγωγή αγώνα στην αρχική ημερομηνία.

Με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να είναι καταιγιστικές, αναμένεται σύντομα να υπάρχουν νέα και για την τύχη του Γκραν Πρι της Ρωσίας. Ενός αγώνα που διεξάγεται ανελλιπώς από το 2014 και φέτος είναι προγραμματισμένος για τις 23 με 25 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ