ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις: Προηγείται ο 20χρονος Rovanpera (video)

Kalle Rovanpera

Είναι ετών 19, είναι γιος ενός πρώην οδηγού του WRC και για πολλούς είναι μελλοντικός πρωταθλητής. Τον λένε Kalle Rovanpera και είναι αυτός που προηγείται στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους!

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη και την εντυπωσιακή Cosmote 5G Athens Stage όπου πρώτευσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier, όταν η δράση πέρασε στο χώμα, το σκηνικό άλλαξε.

Στο πρώτο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους ήταν ταχύτερος ο Ott Tanak της Hyundai, όμως η παρουσία του στην κορυφή ήταν βραχυπρόθεσμη. Από την επόμενη κιόλας ειδική, λίγο πάνω από το Λουτράκι, ο Φινλανδός πέρασε πρώτος και κάθισε σε αυτή τη θέση μέχρι το τέλος της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οδηγώντας για λογαριασμό της Toyota, ο Rovanpera πρώτευσε και στην ειδική Άγιοι Θεόδωροι 2. Παρότι στη Θήβα «πετούσε» ο Ogier και στην Ελάτεια ο Thierry Neuville της Hyundai, το τέλος της δράσης βρήκε τον ταλαντούχο οδηγό ακόμα στην κορυφή. Το προβάδισμά του ήταν στα 3.7sec.

Στο φινάλε της ημέρας πέρασε δεύτερος ο Tanak, που είναι 0.2sec μπροστά από τον Ogier που σίγουρα ήταν ικανοποιημένος αφού βγαίνοντας πριν από τους αντιπάλους του στις ειδικές, τις σκληρές χωμάτινες ελληνικές ειδικές, περίμενε να έχει χάσει πολύ χρόνο.

Στην τέταρτη θέση είναι ένας οδηγός με εμπειρία από τα βουνά της χώρας μας, ο Dani Sordo της Hyundai, παρότι μέσα στην ημέρα πήρε χρονική ποινή 10sec γιατί αντέδρασε πιο γρήγορα απ’ ότι έπρεπε σε εκκίνηση. Πιο πίσω στην κατάταξη είναι τα δύο αυτοκίνητα της M-Sport, δύο Ford Fiesta WRC τα οποία οδηγούν οι Adrien Fourmaux και Gus Greensmith.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλοι χαμένοι ήταν οι δυο οδηγοί που ακολουθούν στη βαθμολογία τον Ogier. Ο ομόσταβλός του στην Toyota Elfyn Evans και ο Neuville της Hyundai. O πρώτος προδόθηκε από το κιβώτιο του Yaris και έχασε ένα πεντάλεπτο και ο δεύτερος από την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού του i20 WRC και έχασε έξι λεπτά.

Το πρώτο από τα αυτοκίνητα της WRC2 είναι αυτό του Marco Bulacia, ενός ταλαντούχου οδηγού από τη Βολιβία που τρέχει με ένα Skoda Fabia Evo.

Ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, ξεχωρίζει ο Γιώργος Κεχαγιάς με Skoda Fabia Evo, που είναι εικοστός γενικής κατάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ