Ταξιδέψτε στο εσωτερικό ενός… διάφανου κινητήρα (Video)

κινητήρας διάφανος

Έχετε αναρωτηθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό ενός κινητήρα όταν γυρνάμε το κλειδί στη μίζα; Αν ναι τότε το video που ακολουθεί πρόκειται να σας λύσεις τις περισσότερες απορίες σας.

Μπορεί οι αρχές λειτουργίας ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης να μην έχουν διαφοροποιηθεί τον τελευταίο αιώνα, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούν τον μαγικό τρόπο με τον οποίο η χημική ενέργεια που εμπεριέχεται στα υγρά καύσιμα μετατρέπεται σε κινητική.

Τις απορίες μας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός θερμικού κινητήρα έρχεται να μας λύσει το video της TROdesigns, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας διάφανος κινητήρας ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς ένας κύλινδρος από διαφανές ακρυλικό υλικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υλικό αυτό μας εξασφαλίζει απρόσκοπτη θέα στο εσωτερικό του θαλάμου καύσης και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε αργή κίνηση τα όσα συμβαίνουν εκεί όταν τεθεί σε λειτουργία ένας κινητήρας.

Για ευνοήτους λόγους, για την κατασκευή ενός διάφανου κυλίνδρου επιλέχθηκε ένα κινητήρας μοτοσικλέτας και ειδικότερα ενός Honda ZR75. Φυσικά για την επιτυχία του project δεν αντικαταστάθηκε μόνο το υλικό κατασκευής του ίδιου του κυλίνδρου, καθώς αντικαταστάθηκαν και οι δακτύλιοι του εμβόλου.

Πιο εντυπωσιακό παρόλα αυτά από τις τεχνικές λεπτομέρειες του ίδιου του project είναι το video που το συνοδεύει και ειδικότερα τα πλάνα που αποτυπώνουν σε αργή κίνηση το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικού του κυλίνδρου.

Δεν έχετε, λοιπόν, από το να απολαύσετε το video που ακολουθεί, ταξιδεύοντας κυριολεκτικά στο εσωτερικό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ