Τα μυστικά αεροδυναμικής της Lotus Emira

Lotus Emira

Η Emira, το μοντέλο που σηματοδοτεί το απόλυτο restart της Lotus Cars, δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση supercar – το τελευταίο με το συγκεκριμένο σήμα που θα κινείται αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Είναι και ένα εξαιρετικά αποδοτικό αεροδυναμικά μοντέλο, πράγμα λογικό όταν πιάνει τελική ταχύτητα που ορίζεται στα 290 χιλιόμετρα την ώρα ενώ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα εντός 4.5 δευτερολέπτων. Σοβαρές επιδόσεις που απαιτούν εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτή μιλάει στο παρακάτω video ο Richard Hill, επικεφαλής μηχανολογίας της βρετανικής μάρκας. Για την παραγωγή κάθετης δύναμης που καρφώνει την Emira στο δρόμο, την ροή αέρα γύρω της αλλά και τη μεθοδολογία απομάκρυνσης του μέσω των αεραγωγών. Τον τρόπο με τον οποίο «αναπνέει», όπως λέει ο Βρετανός τεχνικός.

Την αρμονία στη λειτουργία όλων των αεροδυναμικών λύσεων που έχουν εφαρμοστεί στο νέο μοντέλο της συγκεκριμένης μάρκας, αυτό το οποίο στο τμήμα του χαρακτηρίζουν ως «Lotus Dynamics». Τη... μαγεία της Emira που την καθιστά την καλύτερη Lotus που έχουν δημιουργήσει ποτέ!

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ