Στην πίστα με τα VW Golf GTI και R

VW Golf R

Μερικές ημέρες μετά το λανσάρισμα των Golf GTI και Golf R στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πράγμα που συνέβη στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Σικάγο, η Volkswagen παρέδωσε τα δύο ανήσυχα μοντέλα της σε έναν οδηγό αγώνων για... αξιολόγηση.

Όχι οποιονδήποτε οδηγό αγώνων αλλά τον πρεσβευτή της, Tanner Foust, κάτοχο δύο τίτλων στο Global Rallycross, νικητή στο FIA World Rallycross και FIA ERX Supercar, πρωταθλητή στη Formula Drift, παρουσιαστή αλλά και stunt man! Βαρύ βιογραφικό για τον 48χρονο που έχει παράδοση πίσω από το τιμόνι μοντέλων της γερμανικής μάρκας.

Πεδίο δράσης του ήταν η πίστα Γουίλοου Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Μήκους 4.023 μέτρων, με 9 στροφές και υψομετρικές διαφορές. Μάλιστα είναι η παλαιότερη πίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ίδια βασική χάραξη από το 1953 – αν και έχει πολλές παραλλαγές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
VW Golf R

Σε αυτή τη διαδρομή ο 48χρονος από το Ντένβερ οδήγησε πρώτα το GTI, για να βρει ρυθμό και μετά πυροβόλησε με το R των 320 PS και 420 Nm από τον 2λίτρο Turbo Κινητήρα. Οδηγώντας και μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από τα γερμανικά σπορ μοντέλα.

Δείτε τον Foust, το Golf GTI και το Golf R, στο παρακάτω video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ