Με το Peugeot 508 Sports Engineered ο χρόνος σταματάει

Peugeot 508 sport engineered

Το εντυπωσιακό 508 Sports Engineered αποτελεί τρανό παράδειγμα όσων μπορεί να προσφέρει το τμήμα υψηλών επιδόσεων της Peugeot.

Ένα γαλλικό θηρίο που παίρνει ώθηση από τις συνδυασμένες προσπάθειες ενός 4κύλινδρου κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα. Το αποτέλεσμα είναι ισχύς 360 αλόγων, ροπή στα 520 Nm, επιτάχυνση από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε 5.2 δευτερόλεπτα, ρεπρίζ 80-120 χιλιόμετρα/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα. Όχι κι άσχημα.

Η Peugeot δημιούργησε μία σειρά από ενδιαφέροντα video υπό την ομπρέλα «Designed To Perform», για να παρουσιάσει το πως το 508 PSE αλλάζει τα δεδομένα. Σε αυτά, το συνδύαζε με άλλους τομείς του αθλητισμού όπου συναντάμε κορυφαίες επιδόσεις, αναζητώντας παραλληλισμούς. Όμως αυτή τη φορά, το γαλλικό μοντέλο δεν θέλει συμπρωταγωνιστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι στο δρόμο, εν μέσω κακοκαιρίας, σε «κοιτάζει» απειλητικά, σαν τον κεραυνό που ετοιμάζεται να «χτυπήσει». Ο οδηγός επιλέγει sport mode και τότε, ξαφνικά όλα κινούνται σε super slow motion.

Το τετρακίνητο υβριδικό μοντέλο της Peugeot τραβάει το μάτι και η λεζάντα που το συνοδεύει είναι χαρακτηριστική και εξηγεί την επιλογή του super slow motion: «Διότι η είσοδος σε μία νέα εποχή, υβριδικών επιδόσεων, δεν θα έπρεπε να προβληθεί σε όλο κι όλο, ένα δέκατο του δευτερολέπτου».

Έτσι οι Γάλλοι, επιβράδυναν την εικόνα, ως μοναδικό μέσω για να επιβραδύνουν το 508 PSE. Περισσότερα στο video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ