Η συγκλονιστική Rimac Nevera χορεύει στον πάγο

Rimac Nevera

Πως είναι να βλέπεις μία στρατιά 1914 αλόγων να χορεύει στον πάγο; Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται στα λόγια και το video που ακολουθούν!

Η Nevera της Rimac Automobili είναι ένα εξωφρενικό ηλεκτρικό θηρίο, που πήρε το όνομά του από τις ξαφνικές καταιγίδες της Αδριατικής Θάλασσας. Ένα hypercar που θα παραχθεί σε 150 κομμάτια, με κάθε ένα να κοστίζει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Οι μηχανικοί της Κροατικής εταιρείας που πλέον έχει γίνει ένα με τη θρυλική Bugatti, ήθελαν να δοκιμάσουν το συγκλονιστικό τους δημιούργημα υπό δύσκολες, ακραίες συνθήκες. Τις βρήκαν στον Αρκτικό Κύκλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στο κέντρο δοκιμών της Pirelli που φέρει το όνομα Sottozero και βρίσκεται στη Σουηδία. Εκεί, όταν πέφτει ο ήλιος, η θερμοκρασία πέφτει σε τέτοια επίπεδα που μετατρέπουν τις συνθήκες σε δοκιμασία. Για τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τη μπαταρία, το ABS, το σύστημα κατανομής ροπής κ.α.

Όλα αυτά, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό που αποτυπώνεται με άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, στο καταιγιστικό, δίλεπτο video που ακολουθεί...

Η Rimac Nevera θέλει μόλις 1.97 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και 9.3 δευτερόλεπτα για τα 0-300! Η τελική της ταχύτητα είναι στα 412 χλμ.ώρα. Φέρει μπαταρία 120 kWh με αυτονομία 500+ χιλιομέτρων ενώ πέρα από τα 1914 άλογα, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η τιμή της ροπής των τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ: στα 2.360 Nm!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ