Volvo XC40 T3: Γιατί είναι best seller;

Volvo XC40 T3 1

To Volvo XC40 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller μικρομεσαία SUV και όχι άδικα! Συνδυάζει design, ασφάλεια και προηγμένη τεχνολογία με τρόπο που το καθιστούν ιδανική επιλογή. Και έχουμε 5 βασικούς άξονες που το επιβεβαιώνουν.

Με τη Volvo να αποτελεί παραδοσιακά ηγέτη στον τομέα της ασφάλειας, το εν λόγω μοντέλο να μπολιάζεται για τα καλά με επιβλητικό σουηδικό design και την τεχνολογική του φαρέτρα να εξασφαλίζει υποδειγματική άνεση και ευεξία για τον οδηγού και τους συνεπιβάτες, έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που δικαίως ψηφίστηκε ως το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς. Και έχει τον τρόπο να σας σαγηνέψει από τη βάση ακόμα της γκάμας του: το XC40 T3, που είναι ένα από τα πρώτα σε πωλήσεις βενζινοκίνητα C-SUV της αγοράς. Ακολουθεί το γιατί!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC40 T3 2

1. Αποδοτικός turbo κινητήρας

Η T3 είναι η «βασική», αλλά και ταυτόχρονα και υπέρ-πλήρης έκδοση του Volvo XC40, που είναι ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη κίνησης, εντός αστικού τοπίου αλλά και στον αυτοκινητόδρομο. Με έναν αποδοτικό αλλά και οικονομικό κινητήριο σύνολο. Συγκεκριμένα, η T3 είναι διαθέσιμη με τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 1.5 lt.

Αυτός συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ προαιρετικά διαθέσιμο υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων Geartronic. Προσφέρει 163 ίππους ισχύος και 265 Nm ροπής, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χιλιόμετρα/ώρα ενώ η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα επιτυγχάνεται σε 9,3 δευτερόλεπτα. Όσο για την κατανάλωση, ορίζεται στα 6,8 λίτρα/100 χιλιόμετρα με το χειροκίνητο κιβώτιο και τα 7,3 λίτρα/χιλιόμετρα με το αυτόματο.

Volvo XC40 T3 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Σχεδίαση που ξεχωρίζει

Το XC40 είναι ένα SUV με επιβλητική και εκφραστική σχεδίαση, σε compact πρακτικό αμάξωμα. Μοντέρνο και απέριττο, καταφέρνει να ξεχωρίζει από όπου και εάν περνά. Εξερευνήστε την καρδιά οποιασδήποτε πόλης, χωρίς να αναμιγνύεστε με το πλήθος.

Παράλληλα, το Volvo XC40 T3 προσφέρεται σε 3 αποκλειστικά στυλ που το κάνουν ακόμη πιο ξεχωριστό, μέσω τριών μοναδικά διαμορφωμένων επιλογών: Το Momentum κάνει την πολυτέλεια στάνταρ χαρακτηριστικό, το R-Design δίνει έμφαση στη σπορ κομψότητα και το Inscription θέτει το πρότυπο για το εκλεπτυσμένο στυλ.

Volvo XC40 T3 4

3. Πολυτέλεια και υψηλή εργονομία

Η μοναδική αίσθηση πολυτέλειας του Volvo XC40 T3 δεν περιορίζεται στην πρώτη ματιά, αλλά συνεχίζεται και μάλιστα ενισχύεται στον εσωτερικό του κόσμου. Παρά το compact μέγεθός του, το μοντέλο της Volvo συνδυάζει τα premium υλικά κατασκευής και την υποδειγματική συναρμογή, με υψηλή εργονομία που καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον αυτού, από τη στάνταρ κιόλας έκδοση (Momentum Core) ο εξοπλισμός είναι πλήρης, καθώς περιλαμβάνει μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, άνεσης και συνδεσιμότητας. Και φυσικά, υπάρχουν ολοένα και πιο premium λύσεις ανεβαίνοντας επίπεδα εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου ηχοσυστήματος Harman Kardon, όπου η προσεχτικά μελετημένη τοποθέτηση ηχείων, ο ήχος surround και οι ακριβείς ρυθμίσεις δημιουργούν μια συναρπαστική εμπειρία ήχου που σας βάζει στην καρδιά της μουσικής.

Volvo XC40 T3 5

4. Κορυφαία ασφάλεια

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το παραδοσιακά ισχυρότερο χαρτί της Volvo, τον τομέα της ασφάλειας, που πλέον το όνομά της θεωρείται συνώνυμο της Σουηδικής εταιρείας. Στο Volvo XC40, συναντούμε μια μεγάλη λίστα συστημάτων που θα εξασφαλίσουν ότι θα φτάσετε δίχως προβλήματα στον προορισμό σας. Εμείς επιλέξαμε μερικά από αυτά.

Volvo XC40 T3 6
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύστημα αποφυγής σύγκρουσης

Μέρα ή νύχτα, η έξυπνη τεχνολογία Safety Assistance μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να αποφύγετε άλλα οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες και μεγάλα ζώα. Αυτό το κάνει προειδοποιώντας αρχικά τον οδηγό και στη συνέχεια ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα ή με υποστήριξη έκτακτης ανάγκης μέσω του τιμονιού, εφόσον ο οδηγός δεν αντιδράσει.

Ορατότητα στάθμευσης 360°

Με τέσσερις κάμερες που παρέχουν εικόνα 360°, το σύστημα αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σταθμεύσετε με σιγουριά ακόμα και σε περιορισμένους χώρους.

Κάντε όπισθεν με σιγουριά

Το Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα βοηθά τον οδηγό όταν κάνει όπισθεν σε περιπτώσεις που η ορατότητα είναι περιορισμένη. Το σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει οχήματα που κινούνται από πίσω και αν είναι απαραίτητο, να ενεργοποιήσει τα φρένα.

Μειώστε το στρες στην πυκνή κυκλοφορία

Το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS) προσφέρει ενεργή υποστήριξη κατά την αλλαγή λωρίδων. Αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με άλλα οχήματα στη διπλανή λωρίδα, το BLIS μπορεί να κάνει μικρές ρυθμίσεις στο τιμόνι ώστε να βοηθήσει εσάς, το αυτοκίνητό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να παραμείνετε σε ασφαλή απόσταση.

Volvo XC40 T3 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραμείνετε στη λωρίδα σας

Το Volvo σας μπορεί να μεταδώσει μια ελαφριά δόνηση μέσω του τιμονιού και να σας βοηθήσει να επανέλθετε στο κέντρο της λωρίδας σας αν έχετε αρχίσει ακούσια να την υπερβαίνετε.

Ένα χέρι βοηθείας

Απολαύστε εύκολο και άνετο έλεγχο. Η υποστηρικτική τεχνολογία Driver Assistance μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, προσαρμόζοντας την ταχύτητά σας αλλά και βοηθώντας σας να παραμείνετε στο κέντρο της λωρίδας με απαλές κινήσεις στο τιμόνι.

Μοιραστείτε πληροφορίες, αποφύγετε κινδύνους

Χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό, τις υποδομές και την κίνηση, η τεχνολογία Connected Safety επιτρέπει την αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στο αυτοκίνητό σας και άλλους συνδεδεμένους χρήστες του δρόμου σχετικά με δυσμενείς συνθήκες και άλλους πιθανούς κινδύνους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε έναν κίνδυνο και να προσαρμόσετε ανάλογα την οδήγησή σας ή τη διαδρομή σας.

Volvo XC40 T3 8
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Άνεση για όλους

Με το Volvo XC40 T3 μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιδανικό χώρο για εσάς, με λύσεις που θα κάνουν τις μετακινήσεις σας απολαυστικές. Πέρα από τους επαρκείς χώρους στη καμπίνα, το σουηδικό best-seller διαθέτει 452 lt χώρου αποσκευών, τον οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μετατρέποντας εύκολα το δάπεδο σε διαχωριστικό φορτίου ή σε στήριγμα συγκράτησης για τσάντες.

Στο εσωτερικό θα ανακαλύψετε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης για μπουκάλια νερού, τσάντες γυμναστηρίου, τηλέφωνα, laptop, φαγητό take-away και πολλά άλλα, καθώς και έναν χώρο μπροστά για τα καλώδια των φορτιστών σας.

Volvo XC40 T3 9

Έπειτα, μπορείτε να ενσωματώσετε το γνώριμο interface και τις λειτουργίες του smartphone σας στην κεντρική οθόνη του Volvo σας. Πραγματοποιήστε κλήσεις, συντάξτε μηνύματα, απολαύστε μουσική και κάντε τις επιλογές σας μέσω της οθόνης αφής, των χειριστηρίων στο τιμόνι ή του φωνητικού χειρισμού. Τόσο απλά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ανοιγόμενη και ανακλινόμενη πανοραμική οροφή μπορείτε να καταργήσετε τα όρια ανάμεσα στο απέραντο τοπίο και την καμπίνα και να απολαύσετε καθαρό αέρα και ανοιχτούς ουρανούς, μετατρέποντας κάθε μετακίνηση σε μία ξεχωριστή εμπειρία απόδρασης.

Volvo XC40 T3 10

Και εκμεταλλευτείτε την εφαρμογή Volvo Cars, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξ αποστάσεως τον τέλειο χώρο, προτού ακόμα ξεκινήσετε. Πως; Με απομακρυσμένο έλεγχος θέρμανσης ή ψύξης – με μια απλή εντολή!

Στον κόσμο της Volvo όλα είναι πιο εύκολα – όλα είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες. Και το Volvo XC40 T3 έχει όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε τις μετακινήσεις σας.

Volvo XC40 T3 11
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ