Toyota C-HR: Το ολοκληρωμένο υβριδικό compact SUV στην κατηγορία του

Toyota C-HR 1 2024 1

Το ολοκαίνουργιο C-HR της Toyota προσφέρει όλα όσα αναζητά ο υποψήφιος αγοραστής και τα πραγματοποιεί με ακόμα πιο αποδοτικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Η Toyota παρουσίασε πριν μερικούς μήνες την ολοκαίνουργια γενιά του δημοφιλέστερου SUV στην γκάμα της, του νέου της «Coupe High Rider» (C-HR) και πλέον βρίσκεται στις εκθέσεις για να μαγέψει το αγοραστικό κοινό με την φινέτσα και τα χαρακτηριστικά του.

Toyota C-HR 1 2024 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου βασίζεται στην αναβαθμισμένη διαμορφώσιμη πλατφόρμα TNGA-C και η εμφάνισή της ακολουθεί το μονοπάτι της σύγχρονης σχεδιαστικής φιλοσοφίας της ιαπωνικής εταιρείας.

Η εικόνα του νέου ιαπωνικού SUV παραμένει σφηνοειδής και του χαρίζει ένα ακόμα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, πράγμα που αποδεικνύει ότι η σχεδιαστική αντίληψη για το συγκεκριμένο μοντέλο αποδείχθηκε ότι τράβηξε τα βλέμματα μέσω της πετυχημένης εμπορικής του πορείας που διέγραψε.

Toyota C-HR 1 2024 3

Παρόμοια πρόοδο έχει δεχθεί και το εσωτερικό που μπορεί να φιλοξενήσει με περισσότερη άνεση πέντε ενήλικους. Μάλιστα, ο ιαπωνικός κολοσσός έχει λάβει εκτεταμένα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και τη μεγαλύτερη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα και την έννοια της κυκλικής οικονομίας.

Η ψηφιακή αναβάθμιση του Toyota C-HR δεύτερης γενιάς αφορά το νέο σύστημα πολυμέσων με την υψηλής ευκρίνειας wide screen των 12,3 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αντίστοιχης διαγωνίου, με τα εντυπωσιακά γραφικά και την πλούσια πληροφορία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota C-HR 1 2024 4

Από την άλλη, η Toyota κατάφερε να δημιουργήσει μια απρόσκοπτη και μοναδική εμπειρία χρήσης για τον οδηγό του νέου C-HR, που σαν στόχο έχει την δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης και εξατομικευμένης εμπειρίας που διευκολύνει τον οδηγό του.

Το νέο σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, τόσο μέσω Android Auto όσο και Apple CarPlay. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή MyT για απομακρυσμένο έλεγχο των λειτουργιών του νέου C-HR.

Toyota C-HR 1 2024 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR ενσωματώνουν τη νέα τρίτη γενιά της «ομπρέλας» συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού Toyota Safety Sense. Τα χαρακτηριστικά των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού έχουν διευρυμένες λειτουργίες για ακόμα μεγαλύτερη προστασία και αποτελεσματικότητα.

Πέρα όμως από το προηγμένο και πληθωρικό πακέτο ασφάλειας που προσφέρει το νέο ιαπωνικό compact SUV, οι ιδιοκτήτες του θα διευκολύνονται και από την δυνατότητα over-the-air μελλοντικών ενημερώσεων του λογισμικού του συστήματος, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο επίσημο δίκτυο της ιαπωνικής εταιρείας.

Toyota C-HR 1 2024 9

Η γκάμα του νέου Toyota C-HR είναι πλουσιότερη από ποτέ και αποτελείται από υβριδικές εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή τους τέσσερις τροχούς και μία προσθιοκίνητη Plug-in Hybrid. Τα νέα πέμπτης γενιάς υβριδικά συστήματα κίνησης του C-HR προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση σε όλους τομείς, απαλλαγή από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασική υβριδική έκδοση εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης των 1,8 λίτρων που αποδίδει 140 ίππους και ακολουθεί αυτή με τον 2λιτρο βενζίνης των 198 ίππων. Για εκείνους που επιθυμούν το νέο τους υβριδικό Toyota C-HR να είναι τετρακίνητο, τότε ο συνδυασμός του δίλιτρου κινητήρα με έναν πρόσθετο ηλεκτροκινητήρα 41 ίππων στον πίσω άξονα, αποτελεί μονόδρομο. Και σε αυτή την περίπτωση, η ισχύς του υβριδικού συστήματος είναι 198 ίπποι.

Toyota C-HR 1 2024 4

Επιπλέον, το νέο Toyota C-HR διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του και με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης. Πρόκειται για ένα σύνολο που συνδυάζει τον κινητήρα βενζίνης των 2λιτρων, μια αρκετά μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 223 ίππους.

Πέρα από τις δυνατές επιδόσεις που χαρίζει το PHEV σύστημα κίνησης (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,4 δλ.), προσφέρει και ικανή ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 66 χιλιόμετρα και αναβαθμίζει το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ του (δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ