Όσα δεν έχουμε φανταστεί ότι θα αλλάξουν στο μέλλον στα ταξίδια με το αυτοκίνητο

ταξίδι με το αυτοκίνητο

Αναζητώντας στη γυάλινη σφαίρα της αυτοκίνησης τι πρόκειται να φέρει το μέλλον, η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης ξεπηδά αυθόρμητα μέσα από τον μηχανισμό της αέναης εξέλιξης του τετράτροχου είδους.

Η αυτοκίνηση αλλάζει, κι αλλάζει προς το καλύτερο, αφήνοντας οριστικά πίσω της το σκοτεινό παρελθόν της. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η επόμενη ημέρα θα είναι… ηλεκτρική, δεν είναι όμως μόνον η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εκείνη που θα ορίσει τις καταιγιστικές εξελίξεις σε ένα βιώσιμο και συνάμα συναρπαστικό μέλλον.

Η αυτόνομη οδήγηση πρόκειται να αποτελέσει τον πυλώνα ανάπτυξης ενός προηγμένου και πλήρως διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος, το οποίο θα επιτρέπει στα οχήματα να κινούνται χωρίς τη ενεργή συμμετοχή του οδηγού. Ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας εξελίξει συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 3) τα οποία επί της ουσίας λειτουργούν υποστηρικτικά στο έργο του οδηγού, αποτρέποντας ένα ατύχημα ή περιορίζοντας τις συνέπειές του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστήματα όπως το ενεργό cruise control και το αυτόνομο σύστημα πέδησης αποτελούν μέρος μιας παλέτας προηγμένων εφαρμογών, ο συνδυασμός των οποίων θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος.

Η αξιοποίηση των δεδομένων της ακριβέστατης χαρτογράφησης των δρόμων, η διαρκής και άμεση επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων αλλά και η αλληλεπίδραση του οχήματος με τις υλικοτεχνικές υποδομές, θα συμπληρώσουν τα όποια κενά αφήνει μια τεχνολογία η οποία έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορεί να διεκδικεί, πλέον, μια θέση στη γραμμή παραγωγής.

ταξίδι με το αυτοκίνητο

Για να συμβεί αυτό, βέβαια, θα πρέπει να προσαρμοστεί και το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει την κίνηση των αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους και να οριστεί με σαφήνεια με ποιον τρόπο θα αποδίδονται οι ευθύνες σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, με δεδομένο ότι ο χρήστης του αυτοκινήτου δεν θα συμμετέχει στον χειρισμό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαμβάνοντας υπόψη, βέβαια, το γεγονός ότι σχεδόν το 96% των ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, η επικράτηση του αυτόνομου τετράτροχου είδους είναι πιθανότερο να δώσει λύσεις παρά να δημιουργήσει έναν δισεπίλυτο γρίφο και ένα απροσπέλαστο εμπόδιο για την ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο τρόπος με τον οποίο θα μετακινούμαστε θα είναι πολύ διαφορετικός από τον σημερινό. Ασφαλέστερος, αποδοτικότερος και πιο φιλικός, πρόκειται να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση σήμερα και τις υπηρεσίες οι οποίες έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή.

Τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, λοιπόν, καλούνται να ακολουθήσουν και οι ασφαλιστικές εταιρείες αξιοποιώντας εργαλεία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η πλήρης συνδεσιμότητα και δημιουργώντας μια παλέτα υπηρεσιών προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις τάσεις της νέας ψηφιακής εποχής.

H Hellas Direct δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, οδηγώντας στη χώρα μας τον μετασχηματισμό των ασφαλιστικών προϊόντων και προσφέροντας στους πελάτες της την ευκολία, την ασφάλεια αλλά και την οικονομία σε χρόνο και χρήμα των online υπηρεσιών ασφάλισης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Με την Hellas Direct και τις οnline υπηρεσίες που εκείνη προσφέρει μπορείς να ασφαλιστείς μέσα σε ένα λεπτό, να αποζημιωθείς τρεις φορές ταχύτερα, να απολαμβάνεις υποστήριξης 24/7 και να επιτύχεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε όλες τις πληροφορίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ