Τα πιο αξιόπιστα μικρά SUV της αγοράς

Audi Q1 1

Η κατηγορία των compact SUV αποτελεί μία αρκετά δημοφιλή επιλογή για αρκετούς υποψήφιους αγοραστές. Ποια είναι όμως τα πιο αξιόπιστα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;

Για μία μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, τα μικρά SUV μοιάζουν ως η πιο ορθολογική κίνηση για την επένδυση των χρημάτων του. Και αυτό γιατί προσφέρουν σύγχρονο εξοπλισμό, ικανούς χώρους για μια νέα οικογένεια, εμφάνιση που εμπνέει για περιπέτεια και εκδρομές, και φυσικά μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις για να ελίσσονται στο σφικτό αστικό οδικό δίκτυο.

Citroen C3 Aircross 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, κανένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου δεν θέλει να αντιμετωπίσει βλάβες στο καινούριο του απόκτημα, ενώ εάν αγοράσει ένα μοντέλο που είναι επιρρεπές σε προβλήματα, θα μπορούσε με τα επιπλέον χρήματα των επισκευών να προχωρήσει στην αγορά ενός μοντέλου της αμέσως μεγαλύτερης κατηγορίας.

Για αυτό τον λόγο σας παραθέτουμε την έρευνα αξιοπιστίας για το 2021 που πραγματοποιείται από τον βρετανικό Τύπο και την MotorEasy, και αφορά τα πιο αξιόπιστα μικρά SUV ηλικίας έως πέντε ετών.

Volkswagen T-Roc (2018-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 96,3%

VW T-Roc

Μόλις το 11% των T-Roc υπέστησαν βλάβη, με τα περισσότερα προβλήματα να αφορούν το σύστημα infotainment. Yπήρχαν επίσης προβλήματα με τα περιφερειακά ηλεκτρικά και τα φρένα.

Σχεδόν το 78% των προβλημάτων επιδιορθώθηκαν δωρεάν, με μόνο το 11% των ιδιοκτητών να πληρώνει κάτι ελάχιστο. Το 33% των T-Roc επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία ημέρα και συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ το 11% έμεινε στο service από μία ημέρα έως μία εβδομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MINI Countryman (2017-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 96,4%

MINI Countryman

Το 16% των ιδιοκτητών Countryman ανέφερε ότι αντιμετώπισε προβλήματα που αφορούσαν κυρίως το αμάξωμα.

Το 60% αυτών των οχημάτων παρέμεινει λειτουργικό και επισκευάστηκε σε λιγότερο από μια εβδομάδα, με τους επίσημους επισκευαστές να καλύπτουν το 80% κόστος των λογαριασμών.

Suzuki Ignis (2016-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 96,4%

Suzuki Ignis

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του compact SUV της Suzuki, μόλις το 11% παρουσίασε κάποια βλάβη. Αυτή αφορούσε κυρίως το κιβώτιο ταχυτήτων και τον συμπλέκτη, με την επισκευή όλων των αυτοκινήτων να διαρκεί λιγότερο από μία ημέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, το 68% των ιδιοκτητών ενός Suzuki Ignis πλήρωσε τελικά κάτι ελάχιστο.

Suzuki Vitara (2015-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 97,1%

Suzuki Vitara

Το 15% των ιδιοκτητών Vitara ανέφερε βλάβη κάποια βλάβη, με την πιο συνηθισμένη να αφορά είτε το σύστημα κλιματισμού είτε τα περιφερειακά ηλεκτρικά.

Ωστόσο, οι επίσημοι επισκευαστές της Suzuki κάλυψαν το κόστος όλων των επισκευών, με το 67% των Vitara να επισκευάζονται εντός μίας ημέρας.

Skoda Kamiq (2019-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 97,4%

Skoda Kamiq
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 25% των Kamiq που παρουσίασαν πρόβλημα επιδιορθώθηκαν σε λιγότερο από μία ημέρα, ενώ ένα επιπλέον 25% των συμβάντων έμεινε στο συνεργείο για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Από την μεριά της, η Skoda κάλυψε το κόστος και του 12% των αναφερόμενων βλαβών που παρουσιάστηκαν, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν περιφερειακά ηλεκτρικά.

Hyundai Kona (2017-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 98,4%

Hyundai Kona

Η Hyundai κάλυψε τα έξοδα για το 12% των βλαβών που αναφέρθηκαν στο Kona, με τα προβλήματα να αφορούν κυρίως τον κινητήρα, τα ηλεκτρικά του και το σύστημα κλιματισμού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το 67% των αυτοκινήτων επισκευάστηκε σε λιγότερο από μία ημέρα.

Audi Q2 (2016-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 98,7%

Audi Q2 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόνο το 7% των ιδιοκτητών ενός Audi Q2 ανέφερε κάποιο σφάλμα και αυτό επιδιορθώθηκε δωρέαν.

Οι βλάβες συνήθως αφορούσαν τα περιφερειακά ηλεκτρικά και ευτυχώς τα 2/3 των Q2 επιδιορθώθηκαν σε διάστημα μίας μέρας έως μίας εβδομάδας.

Citroen C3 Aircross (2017-σήμερα)
Βαθμολογία έρευνας: 98,9%

Citroen C3 Aircross 1

Μόλις το 6% των ιδιοκτητών ενός C3 Aircross αντιμετώπισε κάποια βλάβη, και αυτή αφορούσε κυρίως την εξάτμιση.

Το ακόμα καλύτερο είναι ότι το κόστος όλων των επισκευών καλύφθηκε από τη Citroen και όλα τα αυτοκίνητα επιδιορθώθηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Mazda CX-3 (2016-2020)
Βαθμολογία έρευνας: 100%

Mazda CX-3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Mazda CX-3 αποδεικνύεται το πιο αξιόπιστο compact SUV της αγοράς. Οι ιδιοκτήτες του ιαπωνικού μοντέλου δεν ανέφεραν ούτε μία βλάβη την χρονιά που μας πέρασε, χαρίζοντάς του την απόλυτη βαθμολογία στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ