Τα φθηνότερα οικογενειακά μοντέλα της αγοράς

Fiat Tipo

Υπάρχουν οικογενειακά μοντέλα στην αγορά που δεν αναλώνονται σε εντυπωσιασμούς και φαμφάρες. Με δυο λόγια, προσφέρουν ουσία σε προσιτή τιμή, για τον οικογενειάρχη που σήμερα το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Από τα τέσσερα μοντέλα του θέματός μας, το ένα είναι 5θυρο hatchback και τα άλλα τρία 4θυρα σεντάν. Σίγουρα, πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν συχνά την κατηγορία των μικρών σεντάν ως αναγκαίο κακό. Στην περίπτωσή μας όμως έχουμε να κάνουμε με προσεγμένα και αυθύπαρκτα μοντέλα που αποδεικνύουν ότι αυτή η νοοτροπία έχει αλλάξει.

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα που ακολουθούν έχουν χαμηλό κόστος χρήσης, με την πλειοψηφία των εκδόσεων τους να μην επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη με ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Citroen C-Elysee
Τιμή: Από 15.560 ευρώ

Citroen C-Elysee 1

Το μικρομεσαίο σεντάν της Citroen ανανεώθηκε πριν μερικά χρόνια και οι μικρές επεμβάσεις στην σχεδίαση και τον εξοπλισμό το έκαναν να δείχνει πιο upmarket. Αποτελεί δίδυμο αδερφάκι του Peugeot 301 και σε σχέση με αυτό ακολουθεί μια ελαφρώς πιο ήπια εικόνα, με τους τρεις όγκους να είναι αρμονικά δεμένοι μεταξύ τους.

Το εσωτερικό έχει καλούς χώρους για τέσσερις ενήλικους και τα σκληρά πλαστικά που το αποτελούν δείχνουν ότι θα αντέξουν στο χρόνο. Η εργονομία δεν πρόκειται να προβληματίσει κανέναν, όπως και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 506 λίτρα. Ο εξοπλισμός είναι καλός από την βασική έκδοση εξοπλισμού, με τα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας να είναι επαρκή και δεν παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις.

Citroen C-Elysee 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Citroen C-Elysee διατίθεται σε μία μόνο έκδοση κινητήρα, με τον ροπάτο 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi που αποδίδει 100 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι ικανοποιητικές, ενώ παρουσιάζεται και ολιγαρκής σε κατανάλωση καυσίμου.

FIAT Tipo Sedan
Τιμή: Από 13.990 ευρώ

FIAT Tipo 2

Το FIAT Tipo διατίθεται σε τρεις τύπους αμαξώματος, 5θυρο hatchback, 5θυρο Station Wagon και 4θυρο Sedan. Το τελευταίο ήταν η πρώτη έκδοση που παρουσιάστηκε, ενώ είναι και η πιο προσιτή. Το Centro Stile επιμελήθηκε το αρμονικό και ευπαρουσίαστο αμάξωμα του 4θυρου FIAT Tipo, με το μήκος του να ξεπερνά ελαφρώς τα 4.5 μέτρα. Μάλιστα, με την ανανέωση του 2020 η FIAT κατάφερε να του χαρίσει ένα ακόμα πιο εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό που παράλληλα εκσυγχρόνισε την εικόνα του και αναβάθμισε τον εξοπλισμό και την γκάμα κινητήρων του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευπαρουσίαστη είναι και η καμπίνα, με τον διάκοσμο να ικανοποιεί ακόμα και από την βασική έκδοση εξοπλισμού. Από την άλλη, το μαλακό υλικό στο επάνω μέρος του ταμπλό και το σκληρό πλαστικό στο εσωτερικό των θυρών είναι οικονομικής επιλογής, ενώ η συναρμογή και το φινίρισμα δεν παρουσιάζουν ατέλειες. H συνολική αίσθηση είναι σαφώς ευχάριστη κι αυτό μετρά πολύ θετικά σε ένα αυτοκίνητο με προσανατολισμό low budget. Οι χώροι θα βολέψουν με άνεση τέσσερις ενήλικους, αλλά σίγουρα το ατού του είναι ο μεγάλος χώρος αποσκευών που έχει χωρητικότητα 520 λίτρα.

Fiat Tipo Sedan Interior

Ο κινητήρας που εφοδιάζει την πιο προσιτή έκδοση στην γκάμα του ανανεωμένου FIAT Tipo Sedan είναι ο νέος 3κύλινδρος 1.0 FireFly που αποδίδει 100 ίππους και 190 Nm, και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Οι υπόλοιπες εκδόσεις είναι πετρελαιοκίνητες με 4κύλινδρη αρχιτεκτονική στα 1.3 και 1.6 λίτρα με 95 και 130 ίππους αντίστοιχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Peugeot 301
Τιμή: Από 15.500 ευρώ

Peugeot 301 1

Η πιο οικονομική πρόταση της Peugeot στα μικρομεσαία οικογενειακά είναι το 301 που ανανεώθηκε πριν μερικά χρόνια. Πρόκειται για ένα αυθύπαρκτο μοντέλο που προσφέρεται αποκλειστικά με 4θυρο αμάξωμα. Σχεδιαστικά, το γαλλικό μοντέλο ακολουθεί ένα συμβατικό μοτίβο τριών όγκων και το μήκος του είναι 4.45 μέτρα. Οι ικανές διαστάσεις θα βολέψουν μια οικογένεια και ο χώρος αποσκευών των 506 λίτρων θα χωρέσει πολλά μπαγκάζια.

Παρόμοια σχεδιαστική αντίληψη ακολουθείται και στο εσωτερικό, με απλές γραμμές και εύκολη εργονομία. Τα πλαστικά που αποτελούν την καμπίνα είναι σκληρά, με το μοντάρισμά τους να είναι προσεγμένο και στιβαρό.

Peugeot 301 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γκάμα του διαθέτει μία επιλογή κινητήρα, η οποία είναι ιδιαίτερα ταιριαστή στον χαρακτήρα του. Πρόκειται για τον 4κύλινδρο 1.5 BlueHDi που αποδίδει 100 ίππους και 250 Nm, συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν, χαρίζοντας τράβηγμα ακόμα και με φουλ φορτίο.

Skoda Scala
Τιμή: Από 15.200 ευρώ

Skoda Scala 1

To Skoda Scala είναι το μοναδικό hatchback του θέματός μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί σε χώρους. Το 5θυρο αμάξωμα παραπέμπει αισθητικά σε μικρό station wagon, με το άνοιγμα της πίσω πόρτας να διευκολύνει στην φόρτωση του χώρου αποσκευών των 467 λίτρων.

Η καμπίνα του Scala ακολουθεί την απλή σχεδιαστική λογική της Skoda, με απλές γραμμές και διάταξη πλήκτρων που διευκολύνουν την εργονομία. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποτελούν ένα μίγμα μαλακών και σκληρών πλαστικών καλής ποιότητας, με την συναρμογή να τους είναι ακόμα καλύτερη. Το Scala καθίζει εύκολα τέσσερις ενήλικους, με τις μεγάλες πίσω πόρτες να προσφέρουν και εύκολη επιβίβαση/αποβίβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Skoda Scala 2

Την φθηνότερη έκδοση του Skoda Scala εφοδιάζει ένας 3κύλινδρος TSI κινητήρας του 1.0 λίτρου με απόδοση 95 ίππους και 175 Nm, και προσφέρεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Οι υπόλοιπες εκδόσεις αφορούν την ίδια έκδοση βενζινοκινητήρα με 110 ίππους, 200 Nm και 6άρι σασμάν, ή με δυνατότητα κατανάλωσης φυσικού αερίου (g-tec έκδοση) και ισχύ 90 ίππων. Στην κορυφή συναντάμε τον 4κύλινδρο 1.5 TSI με τους 150 ίππους που συνδυάζεται μόνο με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ