Αυτά είναι τα φθηνότερα diesel αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Citroen C3

Τα αυτοκίνητα με κινητήρα πετρελαίου συνεχίζουν την πορεία τους στην ελληνική αγορά και αυτά είναι τα 5 φθηνότερα.

Οι επιλογές για diesel αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ακόμα πιο λίγες όταν ψάχνει κανείς το «φθηνό» diesel. Εκτός από τα μεγάλα σε διαστάσεις και κυβικά μοντέλα που έχουν από 2λιτρα μοτέρ και πάνω και μπορούν να απορροφήσουν την αυξημένη τιμή που αφορά στην εξέλιξη των κινητήρων τους, τα υπόλοιπα οδηγούνται στην εξαφάνιση. Οι κινητήρες πετρελαίου όμως δεν σταμάτησαν να αποτελούν ακόμα την καλύτερη λύση για αυτούς που πραγματοποιούν πολλά χιλιόμετρα και θέλουν να περιορίσουν τα λειτουργικά έξοδά τους, οπότε το μικρό και προσιτό πετρελαιοκίνητο έχει πάντα έντονο ενδιαφέρον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την ώρα -ευτυχώς- υπάρχουν ακόμα κάποιες εταιρείες που διαθέτουν τέτοια μοντέλα σε προσιτές τιμές. Τα 5 αυτοκίνητα με diesel κινητήρες που σας παρουσιάζουμε συνδυάζουν την οικονομία καυσίμου με την προσιτή τους τιμή, συνθέτοντας έναν αχτύπητο οικονομικό συνδυασμό, ενώ ανήκουν τόσο στην μικρή όσο και στην B-SUV κατηγορία.

Citroen C3

Citroen C3

Το Citroen C3 είναι ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα της αγοράς, κάτι που ισχύει και για την πετρελαιοκίνητη έκδοσή του, η οποία είναι και η φθηνότερη στα diesel μοντέλα. Η τιμή του ξεκινά από τα 20.700 ευρώ και εφοδιάζεται με τον BlueHDi κινητήρα πετρελαίου των 1,5 λίτρων, με απόδοση 100 ίππων και ροπή 250 Nm ο οποίος συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ο τετρακύλινδρος diesel κινητήρας επιταχύνει το μικρό μοντέλο της Citroen από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,2 δλ. και του προσφέρει τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα, με ακόμα πιο δυνατό του χαρακτηριστικό όμως να αποτελεί η κατανάλωσή του, που περιορίζεται στα 4,3 λτ./100 χλμ. σε μεικτή χρήση και σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C3

Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις κινητήρων του, το C3 παραμένει και σε αυτή του την έκδοση νεανικό σε χαρακτήρα και ιδιαίτερα άνετο, προσφέροντας παράλληλα πολύ καλά επίπεδα χώρων και καλό επίπεδο εξοπλισμού από τη βασική κι όλας έκδοση (YOU!).

Citroen C3 Aircross

Citroen C3 Aircross

Όπως και το C3, έτσι και το SUV μοντέλο που βασίζεται σε αυτό, το C3 Aircross διακρίνεται για την προσιτή του τιμή, καθιστώντας το με τη σειρά της ως το πιο προσιτό αυτοκίνητο της B-SUV κατηγορίας. Τo C3 Aircross δανείζεται προφανώς το ίδιο μοτέρ BlueHDi του μικρού του αδελφού, ωστόσο στη δική του περίπτωση η απόδοση έχει αυξηθεί στους 110 ίππους με τη ροπή να παραμένει στα 250 Nm, ενώ εφοδιάζεται και με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Στην ουσία οι επιδόσεις παραμένουν καλές με 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4” και τελική της τάξης των 193 χλμ./ώρα, με την κατανάλωση να είναι και σε αυτό χαμηλή σύμφωνα με το WLTP, στα 4,8 λτ./100 χλμ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Citroen C3 Aircross

To C3 Aircross ξεχωρίζει κατά τα άλλα για το όμορφο design του, την ευρυχωρία και την πρακτικότητα της καμπίνας του, την άνετη και ασφαλή του οδική συμπεριφορά, ενώ ως diesel είναι διαθέσιμο από την εξαιρετική τιμή των 22.700 ευρώ.

Fiat 500X

Fiat 500X

τιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοσή του από 22.900 ευρώ, το Fiat 500X είναι το δεύτερο μοντέλο στα πιο προσιτά αυτοκίνητα της αγοράς που ανήκει στην B-SUV κατηγορία. Οπότε δεδομένα έχουμε καλούς εσωτερικούς χώρους και πρακτικές μεταφορικές λύσεις, με το 500Χ να ξεχωρίζει επιπλέον για το κομψό αισθητικό του προφίλ μέσα και έξω, αλλά και την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Fiat 500X

Το 500Χ στην πετρελαιοκίνητη έκδοσή του εφοδιάζεται με τον MultiJet τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,3 λίτρων, με απόδοση 95 ίππων και ροπή 200 Nm καθώς και με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Οι επιδόσεις του είναι μέτριες, με 0-100 χλμ./ώρα σε 14,5” και τελική 175 χλμ./ώρα, όμως η κατανάλωσή του είναι εξαιρετική, με μέση τιμή της τα 4,6 λτ./100 χλμ. (WLTP).

Opel Crossland

Opel Crossland
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλο ένα αυτοκίνητο της B-SUV κατηγορίας που είναι από τα πιο προσιτά μοντέλα που προσφέρονται με κινητήρα πετρελαίου, είναι το Opel Crossland. Το Crossland στην diesel έκδοσή του προσφέρεται από την τιμή των 23.900 ευρώ και εφοδιάζεται με κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους και 250 Nm ροπής και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Με αυτό τον συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου, το Crossland είναι σε θέση να προσφέρει καλές επιδόσεις αφού επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8” και η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 185 χλμ./ώρα, με την κατανάλωσή του να κυμαίνεται στα 5,9-6,0 λτ./100 χλμ. (WLTP).

Opel Crossland

Τo Crossland ξεχωρίζει και στις diesel εκδόσεις του για το μοντέρνο του design, την πρακτικότητα και τις έξυπνες λύσεις στο εσωτερικό του, την καλή ποιότητα κατασκευής του και την άνεση που προσφέρει, ενώ ο εξοπλισμός του είναι πλούσιος από την βασική (Edition) έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Renault Clio

Renault Clio

To Clio συμπληρώνει την 5άδα των πιο προσιτών πετρελαιοκίνητων μοντέλων της αγοράς, με τιμές που ξεκινούν από τις 23.970 ευρώ. Η τιμή αυτή αφορά βεβαίως την πρόσφατα ανανεωμένη του έκδοση, που έρχεται με πιο δυναμικό στυλ και καλύτερα επίπεδα εξοπλισμού για να συμπληρώσει την εξαιρετική του εικόνα σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και τη γενικότερη πληρότητά του σε όλα τα επίπεδα.

Renault Clio
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Clio εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1,5 λίτρων BueDCi κινητήρα της Renault, ο οποίος αποδίδει 100 ίππους και 260 Nm ροπής, συνδυαζόμενος με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ο κινητήρας αυτός προσφέρει ανταγωνιστικές επιδόσεις με 11,4” επιτάχυνσης (0-100 χλμ./ώρα) και 174 χλμ./ώρα τελικής, ενώ εξασφαλίζει και κορυφαίες καταναλώσεις με τη μέση τιμή στο πρότυπο WLTP να είναι μόλις στα 4,2 λτ./100 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ