Τα φθηνότερα αυτοκίνητα από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στην Ελλάδα

Dacia Sandero Stepway 1

Σας παρουσιάζουμε το πιο προσιτό αυτοκίνητο σε κάθε μία από τις 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς.

Μέσα στις πάρα πολλές προτάσεις που έχει να εξετάσει κανείς μεταξύ των μοντέλων της κάθε κατηγορίας, τα αυτοκίνητα που έχουν την χαμηλότερη τιμή είναι αυτά που συνήθως έχουν το περισσότερο ενδιαφέρον. Ειδικά στις δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς, τα αυτοκίνητα που προσφέρονται με χαμηλότερες τιμές αποκτούν ένα πολύ σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο αρκεί για να διαμορφώσει την τελική επιλογή μιας μεγάλης μερίδας ανθρώπων.

Εμείς βρίσκουμε τα 5 πιο προσιτά αυτοκίνητα από τις 5 δημοφιλέστερες κατηγορίες της αγοράς (μίνι, μικρά, μικρομεσαία, μικρά SUV/crossover, μικρομεσαία SUV) και σας τα παρουσιάζουμε εστιάζοντας στις εκδόσεις που αφορούν αυτές τις τιμές και τα χαρακτηριστικά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μίνι: Kia Picanto (14.790 ευρώ)

Kia Picanto

Στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων, το πιο προσιτό μοντέλο της αγοράς τη δεδομένη στιγμή είναι το Kia Picanto, το οποίο προσφέρεται με έκπτωση στην τιμή των 14.790 ευρώ. Το Picanto έχει όμορφο και νεανικό χαρακτήρα, ξεχωρίζοντας για το αισθητικό του προφίλ, την ευχάριστη οδική του συμπεριφορά, τους καλούς του χώρους και την 7ετή του εγγύηση.

Η βασική του έκδοση εφοδιάζεται με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ο οποίος ανταποκρίνεται στα αστικά καθήκοντα του Picanto, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 14,6 δλ. και τελική 161 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωσή του κυμαίνεται μεταξύ 5,0 και 5,5 λτ./100 χλμ.

Kia Picanto
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Inmotion περιλαμβάνει πολλά από τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ζάντες 14” και ηχοσύστημα με οθόνη 7”

Μικρά: Mitsubishi Space Star (15.010 ευρώ)Mitsubishi Space Star

Το πιο προσιτό αυτοκίνητο της κατηγορίας των μικρών ή σούπερμίνι, παραμένει μετά από πολύ καιρό το Mitsubishi Space Star. Το ιαπωνικό μικρό κοστίζει από 15.010 ευρώ στη βασική του έκδοση και διακρίνεται για την ευρυχωρία του, την άνεση που προσφέρει μέσω της ανάρτησής του και την 5ετή του εγγύηση.

Το Space Star στη βασική του έκδοση εφοδιάζεται με τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λτ. απόδοσης 71 ίππων και συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, μια επιλογή που προσφέρει αξιοπρεπείς επιδόσεις στο αστικού χαρακτήρα μοντέλο (0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ.) και χαμηλές τιμές κατανάλωσης (5,0 λτ. 100/χλμ.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mitsubishi Space Star

Η βασική έκδοση Entry του Space Star ικανοποιεί με το επίπεδο εξοπλισμού της, διαθέτοντας μεταξύ άλλων, 6 αερόσακους, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, αισθητήρες φώτων και βροχής, ηλεκτρικούς καθρέπτες και αιρ-κοντίσιον.

Μικρομεσαία: Hyundai i30 (20.390 ευρώ)

Το πιο προσιτό μικρομεσαίο της αγοράς αυτό τον καιρό, είναι το Hyundai i30. Το δημοφιλές χάτσμπακ αυτοκίνητο της Hyundai διαμορφώνει κορυφαία σχέση τιμής/αξίας σε συνάρτηση με το πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού του, ενώ ξεχωρίζει για την δυναμική του εμφάνιση, την ποιότητα κατασκευής του και τους επαρκείς του χώρους, αλλά και για την 5ετή του εγγύηση χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη βασική του έκδοση, το Hyundai i30 εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα του 1,5 λτ. που αποδίδει 110 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.  O κινητήρας αυτός προσφέρει σχετικά καλές επιδόσεις επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ., ενώ η κατανάλωσή του κυμαίνεται μεταξύ 6,0 και 6,7 λτ./100 χλμ.

Hyundai i30

Ο εξοπλισμός της έκδοσης Premium περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα περισσότερα από τα ηλεκτρικά συστήματα άνεσης, infotainment με έγχρωμη οθόνης αφής 8”, ζάντες αλουμινίου 16” και άλλα, ξεχωρίζοντας ωστόσο για το πλήρες και σύγχρονο πακέτο ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης Hyundai SmartSense S10.

Μικρά SUV: Dacia Sandero Stepway (17.540 ευρώ)

Dacia Sandero Stepway
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Dacia Sandero στην crossover εκδοχή του με την ονομασία Stepway είναι το πιο προσιτό αυτοκίνητο της κατηγορίας των κόμπακτ SUV της αγοράς. Με τιμή στα 17.540 ευρώ, το Sandero ξεχωρίζει για τον νεανικό του χαρακτήρα, την ευρυχωρία του και τον αστικό του προσανατολισμό, αλλά και την χρηστικότητά του συνολικά.

Ο κινητήρας της βασικής του έκδοσης είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 999 κ.εκ. που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ένας συνδυασμός που προσφέρει καλές επιδόσεις (12,0 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα) και χαμηλές τιμές κατανάλωσης (5,2 – 5,4 λτ./100 χλμ.).

Dacia Sandero Stepway

Το Sandero Stepway στη βασική του έκδοση Essential εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με 6 αερόσακους, cruise control, αιρ-κοντίσιον, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ηχοσύστημα.

 Μικρομεσαία SUV: Dacia Duster (21.280 ευρώ)

Dacia Duster
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοφιλές Dacia Duster είναι το πιο προσιτό οικογενειακό SUV της αγοράς με τιμή που ξεκινά από τις 21.280 ευρώ. Το Duster στην ανανεωμένη του έκδοση, έχει φρεσκάρει την εμφάνισή του παραμένοντας κομψό και έντονα περιπετειώδες, ενώ ξεχωρίζει για τους χώρους του, την πρακτικότητά του, την άνεση που προσφέρει σε οδηγικό επίπεδο και το εξαιρετικό value for money που παρουσιάζει.

Το Duster στη βασική του έκδοση συνδυάζει τον τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με εργοστασιακό κιτ υγραερίου προσφέροντας στον οδηγό τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτά τα δύο καύσιμα. Mε τη χρήση βενζίνης, το Duster αποδίδει 91 ίππους, έναντι 100 PS όταν καταναλώνει LPG. Οι επιδόσεις στη δεύτερη περίπτωση είναι προφανώς και καλύτερες, με 13,8 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 6,3 και 6,5 λτ./100 χλμ. όταν καταναλώνει βενζίνη και από 8,1 έως 8,5 λτ./100 χλμ. όταν καταναλώνει το φθηνότερο ως καύσιμο, υγραέριο.

Dacia Duster
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Duster τέλος, προσφέρει καλό επίπεδο εξοπλισμού στη βασική έκδοση Expression με πολλές ηλεκτρικές ευκολίες, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8”, αισθητήρες παρκαρίσματος, LED φώτα και ζάντες αλουμινίου, μαζί βεβαίως με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ