Τα αυτοκίνητα με τους μεγαλύτερους κινητήρες της ιστορίας

Bugatti Chiron

Χιλιάδες κυβικά, χιλιάδες λίτρα κατανάλωσης, ουδεμία περιβαλλοντική ανησυχία. Αυτά είναι έξι από τα αυτοκίνητα με τους μεγαλύτερους κινητήρες στη βάθη των δεκαετιών - και μεταξύ τους περιλαμβάνεται και ένα του καιρού μας.

Η ιστορία του αυτοκινήτου του 20ού αιώνα περιλαμβάνει ορισμένα αληθινά γιγαντιαία μοτέρ. Πριν το γύρισμα του αιώνα τα υπερβολικά κυβικά δεν ήταν επουδενί ενοχοποιημένα όσο σήμερα, που ακόμα και εταιρείες σαν τη Lamborghini δυσκολεύονται να δικαιολογήσουν τη χρήση ενός V12 και περνούν πλέον όλες στην υβριδική τεχνολογία και στην ηλεκτροκίνηση.

Πολύ πριν αρχίσουν όλα αυτά, όμως, υπήρξαν αμέτρητα αυτοκίνητα με γιγαντιαία μοτέρ - που σήμερα οι ενοχές δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν την ύπαρξή τους. Ας δούμε έξι από εκείνα με τους μεγαλύτερης χωρητικότητας μοτέρ που υπήρξαν:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Bugatti Royal Type 41
Εξελιγμένος αρχικά για τις ανάγκες της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, ο κινητήρας που εντέλει τοποθετήθηκε στη Bugatti Royal Type 41 την περίοδο 1927-'33 ήταν οκτακύλινδρος εν σειρά, ατμοσφαιρικός, με χωρητικότητα 12.700 κ.εκ. Απέδιδε 300 ίππους, και κατασκευάστηκαν μόλις 6 αντίτυπά του.

Hispano Suiza J12
Η Hispano Suiza ήταν ένας από τους κατασκευαστές των πολυτελέστερων λιμουζινών του Μεσοπολέμου - και από όλες τον μεγαλύτερο κινητήρα είχε το μοντέλο J12, που κατασκευαζόταν την περίοδο 1931-'38. Ήταν ένας V12 με χωρητικότητα 11,3 λίτρων, που απέδιδε πάνω από 200 hp.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Dodge Viper SRT
Ένα από τα εμβληματικότερα αμερικανικά muscle cars στο τέλος του 20ού και στις αρχές του 21ου αιώνα, το Viper στην κορυφαία του έκδοση SRT διέθετε πάνω από 600 ίππους, που γεννιόταν από έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα 8.4 λίτρων.

Cadillac Eldorado
Η Eldorado, με το τεράστιο καπό της, είναι μια από τις ενδοξότερες Cadillac στην ιστορία της αμερικανικής αυτοκίνησης. Το καπό αυτό δεν έκρυβε μόνο τη μεγαλομανία και ανεμελιά των Fifties, αλλά διάφορα τεράστια μοτέρ - με μεγαλύτερο όλων ένα V8 8.2 λίτρων τη δεκαετία του 1970, με ισχύ 400 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Bugatti Chiron
Το μοναδικό σημερινό αυτοκίνητο που περιλαμβάνεται σε αυτή την εξάδα με τους μεγαλύτερους κινητήρες, και δεύτερο της Bugatti, είναι η Chiron με το 16κύλινδρο (σε σχηματισμό W) των 8.000 κ.εκ. Με τη βοήθεια τεσσάρων υπερσυμπιεστών, αγγίζει τους 1.600 ίππους και τα θηριώδη 1.600 Nm ροπής.

Rolls-Royce Phantom II
Η Phantom, μια από τις εμβληματικότερες λιμουζίνες της ιστορίας, διέθετε στο παρελθόν ακόμα πιο μεγάλους κινητήρες από τους σημερινούς της. Ο μεγαλύτερος ήταν εκείνος των 7.6 λίτρων στους έξι κυλίνδρους του, που απέδιδε τους αστρονομικούς για την εποχή του Μεσοπολέμου 120 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ