Τα 5 φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Toyota Aygo

Για την κάλυψη των βασικών αναγκών μετακίνησης και όχι μόνο, τα μοντέλα που ακολουθούν αποτελούν τις πιο προσιτές προτάσεις της ελληνικής αγοράς.

Έχοντας ως βασικό κριτήριο για αγορά αυτοκινήτου την οικονομία, τόσο στο κόστος απόκτησης όσο και στο κόστος χρήσης, τα αυτοκίνητα πόλης είναι εκείνα που προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και όχι άδικα.

Αν και στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν πια αυτοκίνητα με τιμή κάτω από τα 10.000 ευρώ, η κατηγορία έχει προτάσεις με κόστος έως και λίγο πάνω από τα 11.000 ευρώ και αυτό είναι που κάνει τα μοντέλα της προσιτά στη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.

Το carandmotor.gr βρήκε και σας παρουσιάζει τις πέντε πιο προσιτές προτάσεις της ελληνικής αγοράς, ενώ εκτός από τις τιμές, στις οποίες έχουμε υπολογίσει και τυχόν εκπτώσεις ή προσφορές, σας παραθέτουμε και τα σημαντικότερα στοιχεία του εξοπλισμού κάθε έκδοσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Toyota Aygo: 10.750 ευρώ

Toyota Aygo

Εξοπλισμός Aygo X-Cool: ESP, 6 αερόσακοι, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, φώτα ημέρας LED, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition και ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών

Το φθηνότερο αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά είναι αυτή τη στιγμή το Toyota Aygo, το οποίο στην έκδοση X-Cool κοστίζει 10.750 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της ιαπωνικής εταιρείας. Το Aygo συνοδεύεται επίσης από εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χιλιομέτρων, καθώς και από δωρεάν οδική βοήθεια.

Το Toyota Aygo είναι ένα μίνι μοντέλο που ξεχωρίζει για το μοντέρνο του design, την ευχρηστία του εντός πόλης και την οικονομία κίνησής του. Διατίθεται με ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 1,0 λτ. και 72 ίππων, το οποίο διαθέτει μέση κατανάλωση 4,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 109 γρ./χλμ., κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mitsubishi Space Star: 10.990 ευρώ

Mitsubishi Space Star

Εξοπλισμός Space Start Entry: ESP, 6 αερόσακοι, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition και ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών

Στην αρχική του έκδοση Entry, το Mitsubishi Space Star κοστίζει 10.990 ευρώ και έτσι είναι το 2ο φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Το Space Star τοποθετείται στο κάτω άκρο της μικρής κατηγορίας και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 4 ενήλικες επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών του είναι 235 λίτρων.

Για την κίνησή του το Space Star χρησιμοποιεί τον 1.000άρη MIVEC ατμοσφαιρικό κινητήρα των 71 ίππων της Mitsubishi, που το κινεί σε γενικά ήπιους ρυθμούς (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 15,7 δευτερόλεπτα). Η μέση κατανάλωση του μοτέρ αυτού είναι 5,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων του 118 γρ./χλμ., χωρίς έτσι το ιαπωνικό μοντέλο να απαιτείται να καταβάλει τέλη κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fiat Panda: 11.250 ευρώ

Fiat Panda

Εξοπλισμός Panda City Life: ESP, 4 αερόσακοι, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών, ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών

Το Fiat Panda, στην αρχική του έκδοση City Life με τον mild-hybrid 1.000άρη κινητήρα των 70 ίππων, κοστίζει μετά την έκπτωση των 1.050 ευρώ, 11.250 ευρώ και είναι ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Το αποκλειστικά 5θυρο Panda ανανεώθηκε μέσα στη χρονιά αποκτώντας νέες εκδόσεις εξοπλισμού και περισσότερο στυλ.

Η αρχική έκδοση του Panda διατίθεται με τον νεότερο 1,0 mild-hybrid κινητήρα βενζίνης των 70 ίππων, ο οποίος σύμφωνα με τη Fiat προσφέρει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και μέση κατανάλωση από πριν. To μοτέρ αυτό συνδυάζεται στάνταρ με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και προσφέρει επιδόσεις μέσα στα δεδομένα της κατηγορίας (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ.).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Citroen C1: 11.640 ευρώ

Citroen C1

Εξοπλισμός C1 Feel: ESP, 6 αερόσακοι, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, φώτα ημέρας LED, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι και Hands free Bluetooth, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition και ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών

To Citroen C1 κοστίζει 11.640 ευρώ μαζί με την έκπτωση της αντιπροσωπείας και είναι και αυτό ένα από τα φθηνότερα αυτοκίνητα της αγοράς. To μίνι μοντέλο της Citroen χρησιμοποιεί για την κίνησή του τον οικονομικό 1.000άρη κινητήρα βενζίνης των 72 ίππων, που του δίνει το πλεονέκτημα να μην «πληρώνει» τέλη κυκλοφορίας.

Το C1 στο δρόμο παραμένει ευκολοδήγητο, εύχρηστο στην καθημερινή κίνηση και με μικρές απαιτήσεις σε καύσιμο. Οι χώροι του επαρκούν για τη μεταφορά 4 ενηλίκων επιβατών. Η σχεδίασή του είναι από τις πιο μοντέρνες της κατηγορίας, ενώ στο εσωτερικό του ακολουθεί μια αντίστοιχα νεανική αισθητική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Hyundai i10: 11.690 ευρώ

Hyundai i10

Εξοπλισμός i10 Fresh: ESP, 6 αερόσακοι, Πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας, cruise control, ηχοσύστημα με χειριστήρια στο τιμόνι, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, air condition, ηλεκτρομαγνητικό κλείδωμα θυρών

Με έκπτωση 800 ευρώ συνοδεύει όλες τις εκδόσεις του μίνι i10 η Hyundai, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι τιμές του. Έτσι, η αρχική έκδοση Fresh του μοντέλου με τον κινητήρα 1,0 λίτρου, 67 ίππων, διαμορφώνει την τιμή της στα 11.590 ευρώ, βάζοντας το i10 μέσα στα πιο φθηνά αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

Το i10 ξεχωρίζει μεταξύ άλλων για τους πολύ καλούς του χώρους (πορτ-μπαγκάζ 252 λίτρων), τη μοντέρνα εμφάνιση και την πολύ καλή του αξιοπιστία. Το 1.000άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ των 67 ίππων κινεί χωρίς πρόβλημα σε καθημερινούς ρυθμούς το αυτοκίνητο, ενώ η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 4,8 λτ./100 χλμ. To i10 δεν επιβαρύνεται επίσης με τέλη κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ