Subaru Forester: Η καλύτερη έκφραση κάθε νέας περιπέτειας

Subaru Forester e-Boxer 2023 1

Το εμβληματικό ιαπωνικό SUV διψά για περιπέτεια και επιπλέον, προσφέρει κορυφαία άνεση και ασφάλεια χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Το Forester έχει μεγάλη ιστορία στην γκάμα της Subaru και την κατηγορία των SUV, και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη του γενιά φέροντας μάλιστα και υβριδικό σύστημα κίνησης.

Subaru Forester e-Boxer 2023 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Forester βασίζεται στη σύγχρονη Subaru Global Platform (SGP) που συνδυάζει δυναμική αίσθηση στον δρόμο και το ανώτατο επίπεδο ασφάλειας στον κόσμο. Το τελευταίο μάλιστα επιβεβαιώνεται από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, με την βαθμολογία που απέσπασε να του εξασφαλίζει τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου της κατηγορίας.

Πέρα όμως από την κορυφαία ασφάλεια, η διαμορφώσιμη SGP έφερε και τον εξηλεκτρισμό του μοντέλου, ενώ παράλληλα κατάφερε να του χαρίσει χαμηλότερο κέντρο βάρους και βελτιωμένη ακαμψία, που αναβάθμισε την άνεση και διατηρεί χαμηλά το επίπεδο θορύβου και τους κραδασμούς. Ακόμα, η στήριξη της πίσω αντιστρεπτικής δοκού απευθείας στο πλαίσιο, αναβαθμίζει τα οδικά χαρακτηριστικά και μειώνει την κλίση στις στροφές.

Subaru Forester e-Boxer 2023 3

Εμφανισιακώς, η νέα γενιά του Forester ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Subaru, με έντονες ακμές και ανάγλυφες επιφάνειες, και φώτα τύπου LED που σχηματίζουν ένα «C». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η νέα βάση εξασφάλισε ένα ελαφρώς πιο εκλεπτυσμένο και σφηνοειδές παρουσιαστικό, χαρίζοντάς του έναν πρωτόγνωρο δυναμισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια σύγχρονη εικόνα συναντάμε και στο ευρύχωρο εσωτερικό (509 λτ. χώρος αποσκευών) με την κορυφαία ποιότητα υλικών. Αντίστοιχου επιπέδου είναι και η συναρμογή των υλικών, ενώ η χωρίς εξάρσεις σχεδίαση και τα φυσικά πλήκτρα προάγουν την εργονομία που είναι υποδειγματική. Βέβαια, δεν απουσιάζουν οι οθόνες για το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Subaru Forester e-Boxer 2023 6

Το νέο Subaru Forester διαθέτει ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης e-Boxer που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ιστορία της εταιρείας και τα θέλω των αγοραστών. Η κλασική συμμετρικότητα του συστήματος κίνησης-μετάδοσης παραμένει αναλλοίωτη, κρατώντας χαμηλά το κέντρο βάρους και βελτιώνοντας την κατανομή του τελευταίου.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου Forester αποτελείται από έναν επίπεδο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με άμεσο ψεκασμό που αποδίδει 150 ίππους και 194 Nm, και σιγοντάρεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 17 ίππων και 66 Nm που βρίσκεται τοποθετημένο στο νέο αυτόματο κιβώτιο Lineartronic και παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Subaru Forester e-Boxer 2023 8

Ο συνδυασμός των δύο «κόσμων» είναι μοναδικά αρμονικός, με το ηλεκτρομοτέρ να αναλαμβάνει την κίνηση σε συνθήκες με χαμηλό φορτίο διατηρώντας την κεκτημένη ταχύτητα, καθώς και στις εκκινήσεις μέσα στην πόλη. Το αποτέλεσμα είναι να εξασφαλίζει ουσιαστικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Σε αστικές συνθήκες, το υβριδικό Forester παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα πράο πρόσωπο, κάνοντάς σε να αδιαφορείς για το ανάγλυφο του δρόμου και να απολαμβάνεις την ησυχία της καμπίνας και τη ραφιναρισμένη λειτουργία του υβριδικού συστήματος e-Boxer. Παράλληλα, η υβριδική του φύση επιτρέπει και την ελεύθερη καθημερινή είσοδο στον Δακτύλιο.

Subaru Forester e-Boxer 2023 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαν γνήσιο Subaru που είναι, το Forester πετά τη σκούφια του για περιπέτεια και διψά για εκτός δρόμου διαδρομές. Η απόσταση των 22 πόντων από το έδαφος, το εντελώς επίπεδο πάτωμα, οι ικανές γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αποχώρησης, το στάνταρ σύστημα ελέγχου κατάβασης και το X-Mode με τα προγράμματα Snow/Dirt και Deep Snow/Mud, μεταφράζονται σε μια πλούσια φαρέτρα για την αντιμετώπιση και του μεγαλύτερου εμποδίου.

Το νέο Subaru Forester e-Boxer διατίθεται σε τέσσερα πλήρη επίπεδα εξοπλισμού, Free, Style, Adventure και Premium, και αποτελεί μία από τις πιο Value For Money προτάσεις στην κατηγορία του. Παράλληλα ξεχωρίζει και για τον μικρό χρόνο παράδοσης που έχει και συνδυάζεται με εγγυημένη τιμή, χωρίς να επιφυλάσσει δυσάρεστες… εκπλήξεις στο νέο του ιδιοκτήτη.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

Subaru Forester e-Boxer 2023 5

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ