Peugeot 2008: Το πολυτάλαντο SUV σε νέα ευνοϊκότερη τιμή

Peugeot 2008 1

Το best seller γαλλικό SUV συνδυάζει με πολύ πετυχημένο τρόπο μια σειρά από στοιχεία που το αναδεικνύουν στην πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας και παράλληλα διατίθεται σε νέα πιο προσιτή τιμή.

Με «όπλα» του την κομψή και πλήρως σύγχρονη εμφάνιση, τις κορυφαίες τεχνολογίες, και την μεγάλη γκάμα κινητήρων, το Peugeot 2008 αποτελεί ένα από τα best sellers της αγοράς, έχοντας καταφέρει να διαμορφώσει μια μεγάλη οπαδική βάση.

Το πλήρες πακέτο που προσφέρει το 2008 το καθιστά ως την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στα compact SUV, η οποία μπορεί να ικανοποιήσει με μεγάλη επιτυχία κάθε ανάγκη εκείνων που ψάχνουν το επόμενό τους αυτοκίνητο. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα όσα καθιστούν το Peugeot 2008 τόσο ξεχωριστή επιλογή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 2008 2

Επιβλητική εμφάνιση-Υψηλή τεχνολογία

Η νέα γενιά του 2008 εισήγαγε μια νέα ριζοσπαστική φιλοσοφία στην γκάμα της Peugeot, με την οποία ενισχύεται ο μοναδικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου στην κατηγορία. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα LED φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού.

Μυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος στεγάζει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον από το νέο 208, μαύρη γυαλιστερή «φάσα» ανάμεσά τους και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη στην έκδοση 1.2 PureTech 130 PS. Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους ξεχωρίζει με την παρουσία των 3 LED «νυχιών» στα φωτιστικά σώματα.

Peugeot 2008 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνεται μέρα και νύχτα και απαντάται πλέον στο πίσω μέρος όλων των εκδόσεων. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού.

Βέβαια, ο σύγχρονος εξωτερικός χαρακτήρας, με βάση και τις τάσεις της εποχής, συνδυάζεται άψογα με ένα πλέγμα νέων τεχνολογιών για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και άνεση του οδηγού και των επιβατών.

Peugeot 2008 5

Έτσι, μοναδικό για την κατηγορία του είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών: Drive Assist Plus, σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) που συνδυάζει:

 • Adaptive Cruise Control & λειτουργία Stop & Go
 • Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας Lane Positioning Assist που δίνει τη δυνατότητα επιλογής της τοποθέτησης του αυτοκινήτου (Lane Positioning) στη λωρίδα κυκλοφορίας (διαθέσιμο αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων).
 • Auto Park Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον αυτόματο χειρισμό των κινήσεων του τιμονιού κατά την είσοδο ή έξοδο από μία θέση στάθμευσης, επιτυγχάνοντας το παρκάρισμα ακόμα και σε θέσεις που η απόσταση από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα εμπρός και πίσω, είναι μόλις 60 εκατοστά,
 • Τελευταίας γενιάς αυτόματο σύστημα πέδησης εκτάκτου ανάγκης με camera & radar, με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλατών ημέρα και νύχτα και σε ταχύτητες από 5 έως και 140 χλμ/ώρα
 • Προειδοποίηση οδηγού για επικείμενο κίνδυνο (σύσταση για φρενάρισμα εάν αυτό κριθεί απαραίτητο)
 • Ενεργό σύστημα προειδοποίησης & διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, με αναγνώριση της άκρης του δρόμου, ακόμα και χωρίς διαγράμμιση
 • Αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας φώτων για καλύτερη εστίαση της προσοχής στο δρόμο
 • Εκτεταμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (μονόδρομος, stop, κ.α.) με σύσταση τήρησης ορίων ταχύτητας
 • Ενεργό σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας
 • Ηλεκτρικό χειρόφρενο με αυτόματη λειτουργία

Οι χώροι και το Peugeot i-Cockpit κάνουν τη διαφορά

Οι διαστάσεις του 2008 είναι οι μεγαλύτερες στην κατηγορία του, με μήκος 4,3 μέτρα και μεταξόνιο 2,6 μέτρων, εξασφαλίζοντας έτσι ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα και άνετο χώρο αποσκευών, με χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα ανεξαρτήτως κινητήρα ακόμα και στην 100% ηλεκτρική έκδοση. Παράλληλα, η ύπαρξη του Peugeot i-Cockpit αναβαθμίζει τη συνολική εικόνα και συμπληρώνει τον premium χαρακτήρα του αυτοκινήτου:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Υπερυψωμένος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών 3D
 • Κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών και 10 ιντσών με εύκολη πρόσβαση στο χειρισμό της
 • Τιμόνι μικρής διαμέτρου με ενσωματωμένα χειριστήρια
Peugeot 2008 4

Η τεχνολογία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από 5 εκατομμύρια πελάτες αυτοκινήτων Peugeot σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζεται και στο 2008 σε μία εντελώς νέα μορφή. Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10 ιντσών 3D, στο βασικό εξοπλισμό από την έκδοση Allure, παρουσιάζει όλες τις ενδείξεις με τη μορφή ολογράμματος.

Οι πληροφορίες εμφανίζονται πιο κοντά ή πιο μακριά από τα μάτια του οδηγού, ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα τους, μειώνοντας έτσι κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο αντίδρασής του. Ανάλογα με την έκδοση, η οθόνη αφής μπορεί να έχει διαγώνιο μέχρι και 10 ίντσες και ελέγχεται από διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου.

Peugeot 2008 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε βενζίνη, ντίζελ και ηλεκτρικό

Με το νέο 2008 η Peugeot μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη προσφέροντας το μοντέλο της με τρεις διαφορετικούς τύπους κινητήριων συνόλων. Πλήρως εναρμονισμένοι με τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων, οι κινητήρες εσωτερικής καύσεως ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις της Peugeot και διαθέτουν όλοι σύστημα Stop & Start, φίλτρο μικροσωματιδίων και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2. Για ακόμα περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση, ορισμένοι από τους κινητήρες συνδυάζονται και με το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων EAT8.

Οι κινητήρες βενζίνης βασίζονται στον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech 1.2 λίτρων:

 • 1.2 PureTech 100 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2: 123 g/km)
 • 1.2 PureTech 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (CO2: 125 g/km) ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (CO2: 133 g/km)

Σε ότι αφορά στις εκδόσεις Diesel, υπάρχει ο 4κύλινδρος κινητήρας BlueHDi 1.5 λίτρων:

 • 1.5 BlueHDi 130 S&S με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 (CO2: 132 g/km)
Peugeot 2008 6

Ακόμα, διαθέσιμη είναι και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μοτέρ 136 ίππων και 260 Nm ροπής άμεσα διαθέσιμη. Η μεγάλη ισχύς των 50 kWh της μπαταρίας χαρίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξεως των 345 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP. Η συγκεκριμένη μπαταρία καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Peugeot e-2008 έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο χαρακτηριστικό αυτό, καθώς η οδική του συμπεριφορά δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα μοντέλα diesel. Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου :

 • 15 ώρες για πλήρη φόρτιση μέσω παροχής τύπου Green UpTM
 • 7 ώρες και 50 λεπτά για πλήρη φόρτιση μέσω WallBox (μονοφασικό ισχύος 7.4 kW)
 • 30 λεπτά για φόρτιση στο 80% της μπαταρίας μέσω δημόσιων σημείων φόρτισης ισχύος 100 kW

Η απόκτηση ενός καινούργιου Peugeot 2008 γίνεται πλέον πιο εύκολη, καθώς προσφέρεται αυτή την περίοδο σε νέα προνομιακή τιμή, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν δικό τους το καλύτερο compact SUV της αγοράς. Για περισσότερες λεπτομέρειες, απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο εμπόρων της Peugeot.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ