Peugeot 2008: 5 λόγοι για τους οποίους είναι το best-seller SUV στην Ελλάδα

Peugeot e-2008 2024

To Peugeot 2008 είναι το πρώτο σε πωλήσεις SUV στην Ελλάδα, έχοντας μια σειρά από πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν άκρως ποθητό από τους λάτρεις της δημοφιλέστερης κατηγορίας.

Το γαλλικό μοντέλο έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του και σήμερα, μετά από μια πρόσφατη αναβάθμιση, κερδίζει όλο και περισσότερους αγοραστές. Ποιοι είναι όμως οι 5 βασικότεροι λόγοι της επιτυχίας του μοντέλου της Peugeot;

1. Εντυπωσιακή σχεδίαση SUV για πιο έντονη προσωπικότητα

Η σχεδίαση του Peugeot 2008 αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας του. Το στυλ του συνδυάζει περίτεχνα τον δυναμισμό με την εκλεπτυσμένη του αισθητική με το σύνολο να παραπέμπει σε αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας και τιμής. Ο μοναδικός χαρακτήρας του διαμορφώνεται από το νέο εμπρόσθιο τμήμα που υιοθετεί τη νέα φωτιστική υπογραφή της Peugeot και χαρακτηρίζεται από τους τρείς κάθετους φωτεινούς «όνυχες» που είναι ενσωματωμένοι στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Peugeot 2008

Αντίστοιχο μοτίβο ακολουθείται και στο πίσω μέρος, με τα ανασχεδιασμένα LED φώτα να ενσωματώνουν τρείς εμβληματικούς όνυχες, που χαρακτηρίζουν το πίσω μέρος κάθε μοντέλου της Peugeot. Η προσθήκη νέων χρωμάτων στις διαθέσιμες επιλογές, οι νέες ζάντες έως 19ιντσών και τα νέα, επιβλητικά εμβλήματα της Peugeot, τονίζουν τον ξεχωριστό αισθητικό χαρακτήρα του 2008, ενώ η γκάμα του προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης για να το κάνει κανείς ακόμα πιο ξεχωριστό.

2. Το ασύγκριτο i-Cockpit στο εσωτερικό

Μοναδικό highlight του Peugeot 2008 και στην ανανεωμένη του έκδοση αποτελεί η αρχιτεκτονική i-cockpit του εσωτερικού, η οποία έχει βελτιωθεί και εκσυγχρονιστεί, βελτιστοποιώντας την εργονομία και την οδηγική απόλαυση.

Peugeot 2008
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή διαμορφώνεται από τον ανασχεδιασμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών (με 3D απεικόνιση στις εκδόσεις GT), τη νέα κεντρική οθόνη αφής των 7 ή 10 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση) του συστήματος ψυχαγωγίας που είναι πλήρες συστημάτων και δυνατοτήτων, αλλά και το νέο τιμόνι μικρότερης διαμέτρου που προσφέρει καλύτερο χειρισμό και που αποτελεί και πάλι ένα από τα βασικότερα στοιχεία αυτής, της i-cockpit αισθητικής.

3. Νέα πρότυπα στην ηλεκτροκίνηση και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας

Το νέο 2008 χρησιμοποιεί τους οικονομικούς ηλεκτροκινητήρες και τα πιο πρόσφατα συστήματα συνδεσιμότητας, ανοίγοντας το δρόμο σε όλους ώστε να γνωρίσουν την ηλεκτροκίνηση, με τον καλύτερο τρόπο.

Peugeot 2008

Η ηλεκτρική του έκδοση με την ονομασία E-2008 είναι τώρα ακόμα πιο αποδοτική και οικονομική προσφέροντας αυτονομία έως και 406 χλμ. Το E-2008 εφοδιάζεται με τον νέο κινητήρα των 156 ίππων, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του αυξάνεται από 50 kWh σε 54 kWh. Με το νέο Peugeot E-2008 διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε τύπο φόρτισης: Στο στάνταρ εξοπλισμό, ένας μονοφασικός φορτιστής των 7.4kW, και προαιρετικά ένας τριφασικός των 11 kW. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης από 20 έως 80% είναι 30 λεπτά από δημόσιο σταθμό φόρτισης (100 kW), 4 ώρες και 40λεπτά από ένα Wall Box (7.4kW), και 11 ώρες και 10λπετά από μία ενισχυμένη παροχή (3.2 kW).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Κινητήρες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη

Εκτός της ηλεκτρικής έκδοσης που αναφέραμε παραπάνω, στη γκάμα του 2008 περιλαμβάνονται και επιλογές κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που δίνουν στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει αυτόν που ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες: Η γκάμα του ξεκινά από τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα PureTech με ισχύ 100 ίππων, ο οποίος διαθέτει σύστημα Stop & Start και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Για αυτούς που αναζητούν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, το 2008 προσφέρεται με τον 3κύλινδρο κινητήρα PureTech με τους 130 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή με αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.

Peugeot 2008

Στην γκάμα του υπάρχει όμως και η οικονομική σε κατανάλωση πετρελαιοκίνητη έκδοση του 2008, η οποία εφοδιάζεται με τον BlueHDi κινητήρα των 130 ίππων, αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ-8.

Νέα και πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη αποτελεί η υβριδική έκδοση που φέρει ένα νέο σύστημα κίνησης 48V HYBRID, το οποίο αποτελείται από έναν καινούργιας γενιάς βενζινοκινητήρα PureTech 136 ίππων, σε συνδυασμό με ένα νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Πλήρης σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης

Το Peugeot 2008 προσφέρει στον χρήστη του μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και ευκολότερη και που συμπληρώνουν με τη σειρά τους την ολοκληρωμένη του εικόνα.

Peugeot 2008

Μερικά από αυτά τα συστήματα είναι: το Adaptive (προσαρμοζόμενο) Cruise Control με λειτουργία Stop and Go και ρυθμιζόμενη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος κινδύνου με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης, το διευρυμένο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης, το ενεργό σύστημα προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα  με επαναφορά σε αυτή αν χρειαστεί, το σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής του οδηγού και το σύστημα ελέγχου τυφλών σημείων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως του Peugeot 2008 αποτελεί το σύστημα αναβαθμισμένης λειτουργίας ελέγχου πρόσφυσης (Grip Control), ένα σύστημα που διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης ανάλογα με το έδαφος (άμμος, λάσπη και χιόνι) και που αναβαθμίζει το κορυφαίο οδηγικό του προφίλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ