5 τετρακίνητα μοντέλα με 5.000 ευρώ. Οι ευκαιρίες που μπορείς να βρεις

Subaru Forester

Το νέο κύμα κακοκαιρίας και οι πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας το ενδεχόμενο απόκτησης ενός προσιτού τετρακίνητου οχήματος.

Έχοντας το προνόμιο να ζούμε σε μια μεσογειακή χώρα απολαμβάνοντας, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο το εύκρατο κλίμα της, η χρήση ενός τετρακίνητου οχήματος φαντάζει ενδεχομένως περιττή.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που η κίνηση στους τέσσερις τροχούς μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, όταν μάλιστα συνοδεύεται από τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός offroader.

Με αφορμή, λοιπόν, το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας ξεφυλλίσαμε τις αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εντοπίζοντας «χρυσές» τετρακίνητες ευκαιρίες, τοποθετώντας ως βασικό μας κριτήριο την τιμή των 5.000 ευρώ.

Suzuki Jimny  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Jimny

Ελαφρύ, αξιόπιστο, ικανό μα πάνω απ’ όλα προσιτό. Το Suzuki Jimny αποτελεί τα τελευταία 20 χρόνια την ιδανική επιλογή για εκείνους που θελήσουν να προσθέσουν στον στόλο τους ένα αυθεντικό τετρακίνητο όχημα, η κατοχή του οποίου δεν θα τους βαραίνει δυσανάλογα.

Ο χαμηλός κυβισμός του τετρακύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης, αποτελεί την ιδανική βάση καθώς συνδυάζει την αξιοπιστία με τις περιορισμένες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ένα ακόμα προσόν του Suzuki Jimny είναι το γεγονός ότι στο σύστημα τετρακίνησης έρχονται να προστεθούν και οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού οι οποίες ως γνωστό… πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες επιβίωσής σου σε ολισθηρά τερέν.

Ένα μεταχειρισμένο Suzuki Jimny πρώτης γενιάς ξεκινά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5.000 ευρώ, καθιστώντας την απόκτησή του ακόμα πιο εύκολη. Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι στο ίδιο επίπεδο χρημάτων μπορεί να αποκτήσει κανείς και ένα Grand Vitara, αναβαίνοντας σε… κυβικά αλλά ενδεχομένως και σε πρακτικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee

Αν και στη χώρα μας το Jeep Cherokee αποτέλεσε δείγμα νεοπλουτισμού, αυτό δεν αναιρεί τις ικανότητές του μακριά από την άσφαλτο. Μάλιστα το γεγονός ότι στο παρελθόν αποτέλεσε μια μη συνειδητοποιημένη επιλογή, έχει οδηγήσει στην διολίσθηση της αξίας τους στην αγορά των μεταχειρισμένων οχημάτων.

Πέρα από τις εκτός δρόμου δυνατότητες, τις οποίες συνυπογράφουν η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το σύστημα τετρακίνησης και οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού, στις αρετές του Jeep Cherokee οφείλει κανείς να προσθέσει τους γενναιόδωρους χώρους καθώς και την αποδεδειγμένη στο πέρασμα του χρόνου αντοχή του.

Σε αυτό το σημείο, βέβαια, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι το Jeep Cherokee δεν αποτελεί μια εύκολη-αυθόρμητη επιλογή, κι αυτό γιατί οι τεχνικές προδιαγραφές του και ειδικότερα ο κυβισμός του κινητήρα του, ακόμα και στην έκδοση των 2,4 λίτρων, βγάζει εκτός παιχνιδιού εκείνους που αναζητούν μια τετρακίνητη πρόταση με χαμηλά πάγια έξοδα και περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει, το Jeep Cherokee αποτελεί, ενδεχομένως, το μοναδικό offroader αυτού του μεγέθους και αυτών των προδιαγραφών που μπορεί να αποκτήσει κανείς ακόμα και με 2.500 ευρώ.

Daihatsu Terios

Daihatsu Terios

To Daihatsu Terios μπήκε στη ζωή μας στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και αμέσως κέρδισε το δικό του κοινό, έχοντας να παρουσιάσει μια σειρά χαρακτηριστικών που ακόμα και σήμερα σπανίζουν στην ευρωπαϊκή αγορά.

Θα μπορούσε κανείς να το συγκρίνει με το Suzuki Jimny, μιας και οι τεχνικές προδιαγραφές των δύο αυτοκινήτων δεν απείχαν σημαντικά μεταξύ τους, μόνο που το Daihatsu Terios έδειχνε να υποστηρίζει με μεγαλύτερη ευκολία τις υποχρεώσεις του στην άσφαλτο ενώ προσέφερε μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Με τετρακίνηση, σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,3 λίτρων να δίνει τον ρυθμό, το Daihatsu Terios αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που αναζητούν ένα παντός καιρού και εδάφους τετράτροχο για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα ή για τα extreme sports του καλοκαιριού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή της πρώτης γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου στη χώρα μας κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 4.000 ευρώ, αποτελώντας μία από τις δικές μας επιλογές στην κατηγορία των προσιτών τετρακίνητων της ελληνικής αγοράς.

Subaru Forester

Subaru Forester

Θα αποτελούσε παράληψη αν από τη λίστα μας με τα προσιτά τετρακίνητα μοντέλα της αγοράς του μεταχειρισμένου έλλειπε μια πρόταση της Subaru. Όχι μια οποιαδήποτε πρόταση της Subaru αλλά το γνωστό σε όλους Forester.

Με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, γνωστό και ως Symmetrical All Wheel Drive, να αποτελεί τον κοινό παρονομαστή για όλες τις γενιές του, το ιαπωνικό all-arounder, είναι επί της ουσίας εκείνο το χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση μοναδική στο είδος της, χαρίζοντάς της την ικανότητα να κινείται με την αποτελεσματικότητα σε άσφαλτο και χώμα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Subaru Forester αποτελεί οι αναλογίες του αμαξώματος και η πρακτικότητα με την οποία ντύνουν μια τετρακίνητη πρόταση, η οποία με τον σωστό τύπο ελαστικού μπορεί να σας ταξιδέψει παντού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μειονεκτήματα του Subaru Forester φιγουράρουν οι κινητήρες βενζίνης των 2,0 και 2,5 λίτρων, οι οποίοι συνοδεύονται από τις ανάλογες φορολογικές επιβαρύνσεις και τα πάγια έξοδα που προκύπτουν από τα αδικαιολόγητα υψηλά τέλη κυκλοφορίας.

Αν παρ’ όλα αυτά το παραπάνω δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, τότε δεν έχετε από το αναζητήσετε το επόμενο αυτοκίνητό σας ανάμεσα στα Subaru Forester που προσφέρονται αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά σε τιμές που ξεκινούν από τα 2.000 ευρώ.

Mitsubishi Pajero Pinin 

Mitsubishi Pajero

Ακούγοντας το όνομα της Mitsubishi σε μια συζήτηση για τετρακίνητα οχήματα, η σκέψη των περισσότερων πηγαίνει -δικαίως- στο L200. Υπάρχει ωστόσο και μία ακόμα πρόταση της ιαπωνικής φίρμας η οποία άφησε εποχή στην εκτός δρόμου κίνηση, αποτελώντας ένα από τα ικανότερα τετρακίνητα οχήματα της εποχής του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος φυσικά για το Mitsubishi Pajero, η πιο προσιτή εκδοχή του οποίου μπορεί να αποκτηθεί στις ημέρες μας με λιγότερα από 5.000 ευρώ.

Το Mitsubishi Pajero Pinin εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1,8 και 2,0 λίτρων αποδίδοντας, αντιστοίχως, 120 και 129 ίππους.

To σύστημα τετρακίνησης συνοδεύεται από σχέσεις υποπολλαπλασιασμού και το μικρό σε μήκος offroader αποκτά αυτομάτως εντυπωσιακές ικανότητες μακριά από την ασφάλεια της ασφάλτου.

Οι επιλογές στις αγγελίες των μεταχειρισμένων οχημάτων δεν είναι πολλές –ειδικά για εκείνους που θα επιλέξουν την έκδοση του 1,8 λίτρου, ωστόσο με σχεδόν 5.000 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε μια πρόταση η οποία θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν και εφόσον χρειαστεί.    

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ