Oι πιο «καυτές» εκδόσεις των δημοφιλέστερων B-SUV

Ford Puma ST

Ποιες είναι οι top εκδόσεις των μικρών SUV και τι χαρακτηριστικά έχουν; Σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες εκδόσεις των 5 δημοφιλέστερων B-SUV.

Η κατηγορία των B-SUV αποτελείται από τα απλά καθημερινά αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος για τις μετακινήσεις του. Αυτό σημαίνει πως τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης πολύ δημοφιλούς κατηγορίας, είναι αυτά που συναντάμε συχνότερα στο δρόμο.

Στην ανάγκη να μπορέσει κανείς να διαφοροποιήσει το αυτοκίνητο που προτιμά, οι εταιρείες έχουν αναπτύξει ένα ολόκληρο οικοσύστημα που επηρεάζει όλες τις βαθμίδες εξέλιξης και παραγωγής του. Η «εξατομίκευση» είναι ένας όρος της σύγχρονης αυτοκίνησης και μας συστήθηκε στην κατηγορία των B-SUV, βρίσκοντας σε αυτή την εξ ορισμού νεανική κατηγορία, το χώρο για χρωματικούς συνδυασμούς ή άλλα στοιχεία που αναδεικνύουν την διαφορετικότητά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αν οι δυνατότητες εξατομίκευσης που μπορούν να προσαρμοστούν σε όλες τις εκδόσεις δεν φτάνουν, αναλαμβάνει το εκάστοτε εξοπλιστικό πακέτο για να απογειώσει το αποτέλεσμα.

Με αυτό το αποτέλεσμα θα ασχοληθούμε εμείς σήμερα και που αφορά τις κορυφαίες και προφανώς πιο ακριβές εκδόσεις των δημοφιλέστερων B-SUV, ικανές όμως να τα διαφοροποιήσουν σημαντικά από τα συμβατικά αδέρφια τους σε αισθητικό αλλά και γενικότερο επίπεδο. 

Toyota Yaris Cross Premier Edition

Toyota Yaris Cross

H κορυφαία έκδοση του δημοφιλέστερου B-SUV της αγοράς, του Yaris Cross στην ελληνική αγορά, είναι η Premier Edition. Πρόκειται για μια έκδοση που αλλάζει κυρίως το αισθητικό αποτέλεσμα του Yaris Cross αφού ξεχωρίζει από τηνδιχρωμία αμαξώματος και μπορεί να ενσωματώσει πάνω της 3 προαιρετικά πακέτα (Adventure Pack, Black Pack και Chrome Pach), το καθένα εκ των οποίων ενισχύει είτε τον δυναμισμό είτε τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα του Yaris Cross με την προσθήκη των επιμέρους στοιχείων. Η έκδοση Premier Edition ξεχωρίζει επιπλέον από τις στάνταρ ζάντες των 18 ιντσών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό της, η έκδοση Premier Edition προσφέρει κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και ακόμα πιο σύγχρονο διάκοσμο, συνδυάζοντας την οθόνη αφής των 7 ιντσών με το ηχοσύστημα υψηλής απόδοσης και head up display 10 ιντσών, ενώ αναβαθμισμένο είναι και το επίπεδο του φινιρίσματος.

Toyota Yaris Cross

Οι εκδόσεις Premier Edition του Yaris Cross συνδυάζονται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα κίνησης της Toyota και απόδοση 116 ίππους, ενώ είναι διαθέσιμες τόσο στη δικίνητη όσο και στην τετρακίνητη εκδοχή του.

 • Τιμή: Από 31.510 ευρώ
 • Κατανάλωση: 4,9λτ./100 χλμ.
 • Ρύποι CO2: 112 γρ./χλμ.

Peugeot 2008 GT

Peugeot 2008
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Peugeot 2008 και μετά την ανανέωσή του η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να τραβήξει τα βλέμματα στο δρόμο. Είναι ξεχωριστό και εύκολα αναγνωρίσιμο, όμως υπάρχει μια έκδοση που το κάνει πραγματικά υπέρμετρα κομψό. Μιλάμε για την έκδοση GT, η οποία ενισχύει τον δυναμισμό του σε αισθητικό επίπεδο και προσφέρει όλα τα διαθέσιμα ξεχωριστά στοιχεία που μπορεί να δεχθεί σε εξοπλισμό.

Εξωτερικά η έκδοση GT του 2008 ξεχωρίζει από τα LED φωτιστικά σώματα, τη μαύρη οροφή, τα φιμέ πίσω κρύσταλλα και τις 17ιντσες ειδικής σχεδίασης ζάντες, ενώ στο εσωτερικό της ενσωματώνει την τρισδιάστατη εκδοχή του εντυπωσιακού i-Cockpit 3D, που συνδυάζεται με την οθόνη 10 ιντσών του συστήματος multimedia Peugeot i-connect. Διαθέτει επίσης όλα τα σύγχρονα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας στον εξοπλισμό της.

Peugeot 2008
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκδοση GT συνδυάζεται με τον 1,2 λίτρων PureTech κινητήρα βενζίνης των 130 ίππων αλλά και τον ίδιας απόδοσης diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων BlueHDi, πάντα σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος, είναι διαθέσιμη και στην ηλεκτρική εκδοχή του e-2008 με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων.

 • Τιμή: Από 34.000
 • Κατανάλωση: 5,9 λτ./100 χλμ.
 • Ρύποι CO2: 133 γρ./χλμ.

Suzuki Vitara GLX ΗEV

Suzuki Vitara

Το Suzuki Vitara αν και διαθέτει την ξεχωριστή αισθητικά έκδοση Special Edition στη γκάμα του, η κορυφαία του έκδοση είναι αυτή που συνδυάζει το πλουσιότερο επίπεδο εξοπλισμού με το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα και την τετρακίνηση AllGrip. Πρόκειται για την έκδοση εξοπλισμού GLX που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αυτόματο κλιματισμό, ηλιοροφή, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, LED φώτα, προσαρμοζόμενο Cruise Control, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και τα συστήματα ασφάλειας, αλλά και οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Η έκδοση αυτή του Vitara εφοδιάζεται με το αυτοφορτιζόμενο Strong Hybrid σύστημα κίνησης που αποδίδει 116 ίππους και συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων με έμφαση στην οικονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Suzuki Vitara

Παράλληλα όμως η κορυφαία έκδοση του Vitara διατίθεται με το πολύ ικανό σύστημα τετρακίνησης AllGrip της Suzuki επεκτείνοντας τις δυνατότητές του ακόμα περισσότερο σε εκτός δρόμου διαδρομές και αυτό είναι ένα πολύ αξιόλογο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το Vitara.

 • Τιμή: Από 32.230
 • Κατανάλωση: 5,7-5,8 λτ./100 χλμ.
 • Ρύποι CO2: 130 γρ./χλμ.

Volkswagen T-Roc R-Line

Volkswagen T-Roc

Η Volkswagen στην κορυφή της γκάμας των μοντέλων της έχει την έκδοση R-Line η οποία είναι μια έκδοση που προσθέτει έντονα σπορ χαρακτηριστικά σε αισθητικό επίπεδο αλλά και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό. Στο T-Roc η έκδοση R-Line διακρίνεται για τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τους σπορ σχεδίασης προφυλακτήρες, τις ράγες οροφής και τις 17ιντσες ζάντες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίστοιχα στο εσωτερικό της, η έκδοση R-Line προσθέτει στο T-Roc ότι πιο σύγχρονο διαθέτει η γκάμα του, όπως το ψηφιακό πάνελ με την οθόνη των 10,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και το infotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ διαθέτει και σπορ ανατομικά καθίσματα.

Volkswagen T-Roc

Αντίθετα με τα προηγούμενα μοντέλα, η top of the top έκδοση του T-Roc συνδυάζεται και με την κορυφαία και από άποψης απόδοσης έκδοση κινητήρα που διαθέτει στην γκάμα του, διαμορφώνοντας έτσι μια πραγματικά κορυφαία έκδοση. Αυτή εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TSI κινητήρα των 190 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με την τετρακίνηση 4MOTION και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG της Volkswagen και εκτός από το αισθητικό κομμάτι, αναλαμβάνει να προσδώσει στο T-Roc και έναν πιο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα.  

 • Τιμή: Από 41.800 ευρώ
 • Κατανάλωση: 7,7 λτ./100 χλμ.
 • Ρύποι CO2: 177 γρ./χλμ.

Ford Puma ST

Ford Puma ST
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ορισμός της κορυφαίας έκδοσης για το Puma υποδηλώνεται από τον λογότυπο ST ο οποίος αν και έχει δώσει αρκετή από την αύρα του και στις συμβατικές ST-Line εκδόσεις του Puma, στο Puma ST συνδυάζεται με την ανάλογη απόδοση αλλά και τον χαρακτήρα που περιμένει κανείς από το μοντέλο της Ford. To Puma ST είναι το GTi μοντέλο σε αυτή την κατηγορία, έναν τίτλο που δικαιολογεί απόλυτα με την οδική του συμπεριφορά και την οδηγική του αίσθηση, αλλά και με την απόδοση των 200 ίππων του 1,5 λίτρου EcoBoost κινητήρα του.

Αισθητικά ξεχωρίζει από την μικρότερη απόσταση από το έδαφος (στα 152 χλστ.), τα ιδιαίτερα χρώματα της γκάμας του, τα αεροδυναμικά βοηθήματα εμπρός και πίσω καθώς και τις 19ιντσών ζάντες του.

Ford Puma ST

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό του την σπορ εικόνα υπερτονίζουν τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και το ανθρακονημάτινο φινίρισμα στο ταμπλό, ενώ κατά τα άλλα το Puma και στην έκδοση ST προσφέρει όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και στάνταρ το εξαιρετικό ηχοσύστημα της B&O.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 • Τιμή: Από 40.893 ευρώ
 • Κατανάλωση: 6,9 λτ./100 χλμ.
 • Ρύποι CO2: 149 γρ./χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ