Αυτοί είναι οι 10 πιο απολαυστικοί δρόμοι στον κόσμο -Στην τρίτη θέση η Ελλάδα

Διαδρομές Alfa Romeo

Η Alfa Romeo αποκαλύπτει τις πιο απολαυστικές διαδρομές ολόκληρου του πλανήτη, τοποθετώντας στην τρίτη θέση τη χώρα μας.

Η Alfa Romeo είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόλαυση της οδήγησης, ενώ τα δύο SUV της μάρκας, η Stelvio και η Tonale έχουν πάρει το όνομα τους από αντίστοιχα ορεινά περάσματα που ξεχωρίζουν για το φυσικό κάλος, αλλά και το οδηγικό ενδιαφέρον που προσφέρουν.

1. Stelvio Pass, Ιταλία

Το Stelvio Pass στις Άλπεις συνδυάζει τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους με τις κλειστές στροφές του δρόμου που ανηφορίζει προς την κορυφή. Το Applecross Pass στο Strathcarron της Σκωτίας, προσφέρει ένα αντίστοιχα δραματικό σκηνικό.

Σε αντίθεση με τη διαδρομή στην Ιταλία που φτάνει έως και τα 2.600 μέτρα υψόμετρο, η αντίστοιχη στη Σκωτία δεν ξεπερνά τα 600 μέτρα, στοιχείο όμως που δεν αφαιρεί κάτι από την οδήγηση απόλαυση που προσφέρει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Amalfi Coast Road, Ιταλία

Ο A3078 από το Trewithian στο St. Mawes είναι ένας μικρός, αλλά απολαυστικός δρόμος. Σημείο αναφοράς είναι το μικρό χωρίο του St. Mawes που φέρνει εικόνες από τις όμορφες εικόνες στην ακτή του Amalfi με τα σπίτια δίπλα στη γεμάτη από σκάφη θάλασσα. Μια διαδρομή που δεν ξεχωρίζει για την ευκαιρία για σπορ οδήγηση, αλλά είναι απολαυστική σε κάθε άλλο επίπεδο.

Διαδρομές Alfa Romeo

3. Παραλιακή Αθηνών-Σουνίου, Ελλάδα

Ενώνοντας την Αθήνα με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο παραλιακός δρόμος που διατρέχει το νοτιοδυτικό άκρο της Αττικής, γνωστός και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα», προσφέρει μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες δίπλα στην Ελληνική θάλασσα πριν καταλήξει στον εντυπωσιακό ναό του Ποσειδώνα.

4. Transfăgărășan Pass, Ρουμανία

Το Transfăgărășan Pass στη Ρουμανία, θεωρείται το ίδιο απαιτητική με το Stelvio Pass στην Ελβετία, έχοντας κατασκευαστεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, με τεράστιο οικονομικό κόστος και σημαντικές απώλειες και σε εργατικό δυναμικό. Φτάνει σε υψόμετρο 2.042 μέτρων και ως εκ τούτου αναδεικνύεται στο δεύτερο υψηλότερο ορεινό πέρασμα στη Ρουμανία μετά το Transalpina. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαδρομές Alfa Romeo

5. Trollstigen, Νορβηγία

Ο βαρύς χειμώνας της Νορβηγίας επιτρέπει το Trollstigen ή «το μονοπάτι των Troll» όπως είναι γνωστό, να είναι ανοικτό στην κυκλοφορία μόνο από τα τέλη της άνοιξης μέχρι την αρχή του καλοκαιριού. Οι μεγάλες ευθείες και οι ανοικτές καμπές στη συνέχεια καταλήγουν σε πιο κλειστές στροφές καθώς ο δρόμος ανεβαίνει στα Νορβηγικά φιόρδ.

6. San Bernardino Pass, Ελβετία

Η Ελβετία είναι γνωστή για τα ορεινά της περάσματα και το San Bernardino είναι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και διάσημα, όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την παλιά διαδρομή ή τη νέα που περνά μέσα από τούνελ. Οι αλπικές λίμνες συνοδεύουν τη διαδρομή όπου ο ευθείες καταλήγουν σε πολύ κλειστές στροφές.

7. Julier Pass, Ελβετία

Το Julier Pass αποτελεί μια ακόμα ορεινή διαδρομή της Ελβετίας η οποία τοποθετείται μέσα στην πρώτη δεκάδα, με κύριο χαρακτηριστικό τις συνεχείς στροφές οι οποίες αποτελούν πρόσκληση για τον οδηγό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαδρομές Alfa Romeo

8. Route 66, Η.Π.Α.

Η Route 66 με μήκος που αγγίζει τα 4.000χλμ. ξεδιπλώνεται από την Αριζόνα μέχρι το Μιζούρι και πρέπει να είναι η πλέον διάσημη διαδρομή στον κόσμο, έχοντας αποθανατιστεί σε εκατοντάδες καρτ-ποστάλ.

9. Atlantic Ocean Road, Νορβηγία

Ο Atlantic Ocean Road στη Νορβηγία με μήκος λίγο περισσότερο από 8χλμ. αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δρόμου 64 και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα έργα της μηχανικής με τις γέφυρες που ενώνουν τα μικρά νησιά να καλύπτονται συχνά κάτω από τα κύματα του Ατλαντικού που φτάνουν στο δυτικό μέρος της χώρας.

10. Sylvensteinspeicher, Isar Valley, Γερμανία

Μπορεί ο Μέλας Δρυμός να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ένα road-trip στη Γερμανία, αλλά το λιγότερο γνωστό Sylvensteinspeicher στην κοιλάδα Isar κοντά στα σύνορα με την Αυστρία επίσης αξίζει την προσοχή όσων αγαπούν την οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλες ή μικρές διαδρομές, σε απομονωμένα ή πολυσύχναστα μέρη, με έμφαση στον οδηγικό χαρακτήρα ή στο τοπίο. Σε κάθε περίπτωση η απόλαυση της οδήγησης και του ταξιδιού αποτελεί σταθερή αξία, με την Alfa Romeo να πρεσβεύει διαχρονικά την ευχαρίστηση που προσφέρει η αυτοκίνηση σε οδηγό και επιβάτες.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ