Οι 10 πιο επικίνδυνοι δρόμοι στον κόσμο - Πού βρίσκονται

Most dargerous road

Η λίστα με τους πιο επικίνδυνους δρόμους περιλαμβάνει από επαρχιακές διαδρομές μέχρι περάσματα στη ζούγκλα.

Ο πλανήτης μας διαθέτει άγρια ομορφιά που πολλές φορές αποτυπώνεται και στους δρόμους που κυκλοφορούμε ή εξερευνούμε. Όπως είναι λογικό, τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής επηρεάζουν το οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα ορισμένοι δρόμοι να παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα.

Όλοι οι δρόμοι της λίστας μας έχουν κακή φήμη λόγω των δυστυχημάτων που έχουν συμβεί σε αυτούς. Τα τυφλά σημεία, οι δύσκολες στροφές με κακή κλίση, ορατότητα και μηδενική προστασία, και πολλές φορές τα καιρικά ή γεωλογικά φαινόμενα, δημιουργούν ένα μίγμα που βάζει δύσκολα στους οδηγούς.

Σε αυτές τις συνθήκες, το αίσθημα της επιβίωσης μας καλεί να μειώσουμε ταχύτητα, να εμπιστευτούμε τις αισθήσεις μας και να δείξουμε προσοχή σε όλα τα σημεία του δρόμου, για να μπορέσουμε να βγούμε από αλώβητοι από το «πέρασμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10. Sani Pass, Νότια Αφρική

Sani Pass South Africa

Το Sani Pass είναι ένας ορεινός δρόμος που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.865 μέτρων και είναι γεμάτος με τα «κουφάρια» των οχημάτων που δεν κατάφεραν να κάνουν την ανάβαση. Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ν. Αφρικής απαιτεί ένα πραγματικό 4x4, λόγω των νερόλακκων, της λάσπης και των απότομων φουρκετών.

9. Bealach-na-ba, Σκωτία

Bealach na Ba
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στη χερσόνησο Applecross της Σκωτίας, στα Χάιλαντς, και είναι γνωστός ως ο «αγκώνας του διαβόλου», και μπορεί να υπερηφανεύεται για την πιο απότομη ανάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο στα 626 μέτρα. Αυτό το στενό και ορεινό πέρασμα έχει τρομακτική φήμη λόγω των απότομων φουρκετών και κλίσεων που πλησιάζουν το 17%.

8. Route 1, Η.Π.Α.

Route 1

O US Route 1 που εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής των Η.Π.Α., σίγουρα δεν απευθύνεται σε αυτούς που φοβούνται εύκολα, καθώς ένα μέρος του αφορά έναν από τους μεγαλύτερους υπερθαλάσσιους δρόμους στον κόσμο με πολλά δυστυχήματα όλα αυτά τα χρόνια.

7. Snake Pass, Αγγλία

Snake Pass
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Snake Pass στην Peak District έχει κακή φήμη για θανατηφόρα ατυχήματα και είναι ένας πολύ γνωστός επικίνδυνος δρόμος με τυφλά σημεία και απαιτητικές στροφές. Ταυτόχρονα, 70 μέρες το χρόνο κλείνει λόγων των επικίνδυνων συνθηκών που προκαλούνται από έντονη χιονόπτωση και κατολισθήσεις.

6. Zojila Pass, Ινδία

Zojila Pass

Το τρομακτικό αυτό ορεινό πάσο στην Ινδία βρίσκεται 3.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεν διαθέτει κανένα μέτρο προφύλαξης και φημίζεται για τις κατολισθήσεις και τις έντονες χιονοπτώσεις. Ο δρόμος είναι εξαιρετικά στενός και σε πολλά σημεία είναι γίνεται «μονόδρομος», με ότι αυτό συνεπάγεται.

5. Fairy Meadows Road, Πακιστάν

fairy meadows road pakistan
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μη ασφαλτοστρωμένος δρόμος των 16 χλμ. που συνδέει την εθνική οδό Karakoram με το χωριό Tato είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, μιας και το τερέν είναι εξαιρετικά ασταθές και η διαδρομή εκτείνεται σε μεγάλο υψόμετρο με στενές στροφές. Για μέτρα προφύλαξης, ούτε λόγος.

4. Taroko Gorge Road, Ταϊβάν

Taroko Gorge Road Taiwan

Αυτός ο επαρχιακός δρόμος με τις πολλές στροφές περνάει μέσα από τα βουνά και παρά την τρομακτική του φήμη, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής λόγω της εκπληκτικής του ομορφιάς. Ωστόσο, ορισμένα τμήματα του δρόμου είναι πολλές φορές απροσπέλαστα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των τυφώνων που προκαλούν κατολισθήσεις βράχων.

3. North Yungas Road, Βολιβία

North Yungas Road Bolivia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «η διαδρομή του θανάτου», αυτός ο δρόμος μίας λωρίδας εκτείνεται σε 80 χλμ. και διαθέτει πολλές υψομετρικές διαφορές. Περιλαμβάνει ακόμα μία πολύ δύσκολη κατάβαση που οδηγεί υψομετρικά 914 μέτρα χαμηλότερα, μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, ενώ έχει και 200 φουρκέτες.

2. El Caracol, Χιλή και Αργεντινή

El Caracol Chile and Argentina

Ο δρόμος αυτός συνδέει την Αργεντινή με τη Χιλή, βρίσκεται στα βουνά των Άνδεων και εκτείνεται σε υψόμετρο 800 μέτρων έως και άνω των 3.200 μέτρων. Έχει πολλές απαιτητικές στροφές, ιδιαίτερα από την πλευρά της Χιλής, και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος λόγω των βαρέων φορτηγών που τον διασχίζουν τακτικά.

1. Skippers Canyon Road, Νέα Ζηλανδία

Skippers Canyon Road New Zealand
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η διαδρομή μήκους 26,5 χλμ. βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Νέας Ζηλανδίας και «χαράχθηκε» στο χέρι από ανθρακωρύχους το 1890. Μάλιστα, πολλά τμήματα της παραμένουν αναλλοίωτα μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για έναν δρόμο με πολλές στροφές, στενές φουρκέτες και μεγάλες αυξομειώσεις στο υψόμετρο.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ