Ο «τελευταίος χορός» της μυθικής Mercedes 300 SLR του Stirling Moss (Video)

Mercedes 300 SLR Stirling Moss

H Mercedes-Benz έβγαλε την 300 SLR με τον αριθμό 722 για μια τελευταία βόλτα στους δρόμους του Λονδίνου, τιμώντας τη μνήμη του Sir Stigling Moss - του σπουδαιότερου οδηγού της ιστορίας της F1 που δεν έγινε ποτέ πρωταθλητής.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο ο Moss κέρδισε την διάσημη νίκη του στον ιταλικό αγώνα Mille Miglia το 1955, σημειώνοντας το ρεκόρ των λίγο πάνω από 10 ωρών - που δεν έμελλε να σπάσει ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βρετανός, μεγάλος αντίπαλος του Juan Manuel Fangio τη δεκαετία του 1950 και κατά πολλούς ο οδηγός της ιστορίας που άξιζε περισσότερο από όλους ένα πρωτάθλημα που δεν κατέκτησε ποτέ, έφυγε από τη ζωή το 2020. Η γερμανική εταιρεία δημιούργησε τώρα προς τιμήν του μια μικρού μήκους ταινία με αφρομή την οριστική απόσυρση της Mercedes 300 SLR στο μουσείο της.

Έτσι, έβγαλε -για πρώτη φορά- το αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης που ζούσε για έξι δεκαετίες ο Moss, του Λονδίνου, και κατέληξε στο σπίτι της οικογένειας Moss - όπου το υποδέχθηκε ο γιός του Sir Stirling, Elliot Moss.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα της άφιξης του αυτοκινήτου εκεί το ρολόι έδειχνε 7:22 π.μ., και φυσικά δεν ήταν τυχαίο: ήταν η ώρα που ξεκίνησε ο Moss το Mille Miglia του 1955, και η οποία έδωσε στην 300 SLR τον αγωνιστικό αριθμό στις πόρτες της.

Οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Gert Straub. Ο Straub είναι εργαζόμενος στο τμήμα αναστήλωσης κλασσικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz, και ένας από τους πιο εμβληματικούς υπαλλήλους της εταιρείας, καθώς πριν από αυτόν εργαζόταν εκεί οι πρόγονοί του των τριών προηγούμενων γενεών. Για τον Straub, αυτή ήταν επίσης η τελευταία του μέρα στη δουλειά, πριν τη συνταξιοδότησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ταινία περιλαμβάνει και πλάνα από την προσωπική Mercedes-Benz 300 SL Gullwing του Stirling Moss, με την οποία ο Βρετανός θρύλος των Grands Prix ταξίδεψε στη Μπρέσια της Ιταλίας για να εκκινήσει το ΜΜ 1955.

Η αστυνομία του Λονδίνου προπορευόταν του Straub και άνοιγε τους δρόμους του Λονδίνου για την 300 SL. Μια από τις αστυνομικές μοτοσικλέτες, μάλιστα, έφερε ένα αυτοκίνητο που έγραφε «ποιός νομίζεις πως είσαι, ο Stirling Moss;».

Πρόκειται για μια παραπομπή στο συμβάν του μακρινού παρελθόντος, όταν ένας αστυνομικός σταμάτησε τον Moss έπειτα από μια λίγο παραπάνω σβέλτη από όσο θα έπρεπε προσπέραση σε κάποια λεωφόρο του Λονδίνου, και -χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι- του απηύθυνε αυτήν ακριβώς την ερώτηση. Το συμβάν έμεινε στην ιστορία, τοσο που μετέπειτα διαστρεβλώθηκε από το λαϊκό μύθο και αποδόθηκε στον Nigel Mansell - αλλά λανθασμένα, όπως επιβεβαίωσε η Mercedes. Είναι στον Stigling Moss που είχε συμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο «τελευταίος χορός» της Mercedes 300 SL ήταν μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης στην πόλη που ζούσε, ένας αντάξιος φόρος τιμής για τον εκλιπόντα Βρετανό οδηγό και ένα από τα θρυλικότερα αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ