Ετοιμοπαράδοτο το CUPRA Formentor στην Ελλάδα

CUPRA Formentor 1

Πέρα από την αθλητική εμφάνιση του ισπανικού Sport Activity Coupe, το πρώτο μοντέλο που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την CUPRA διαθέτει μία υπερπλήρη γκάμα κινητήρων και προσφέρεται με άμεση παράδοση.

Η CUPRA είναι η μοναδική μάρκα που δημιουργήθηκε από το μηδέν εντός του Ομίλου της Volkswagen, αποτελεί το σπορ και αντισυμβατικό «παρακλάδι», και διαθέτει το νεανικότερο πελατολόγιο. Μάλιστα, οι πελάτες της είναι κατά μέσο όρο 10 χρόνια νεότεροι έναντι των άλλων εταιρειών του γερμανικού Ομίλου.

CUPRA Formentor 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η CUPRA είναι από τις εταιρείες που οδηγούν τις εξελίξεις και η αλλαγή νοοτροπίας που επιδεικνύει, δεν την τρομάζει και τολμά να κάνει πράγματα εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί στο παγκόσμιο σύστημα αγοράς.

CUPRA Formentor 3

Το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την CUPRA, είναι το σπορ SUV Formentor που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τη φιλοσοφία της για δημιουργία fun-to-drive μοντέλων με premium αύρα.

CUPRA Formentor 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η CUPRA όμως δεν βασίζεται μόνο στην αισθητική που έχει το Formentor, αλλά το μπόλιασε με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, χώρους στην ποιοτική καμπίνα και μια υπερπλήρη γκάμα κινητήρων.

CUPRA Formentor 6

Στην βενζινοκίνητη γκάμα υπάρχουν πέντε επιλογές. Η βάση της καταλαμβάνεται από τον 1.5 TSI των 150 ίππων που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 ταχυτήτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα διατίθεται ετοιμοπαράδοτη αυτή την περίοδο από το επίσημο δίκτυο εμπόρων της CUPRA.

Στην βενζινοκίνητη γκάμα βρίσκουμε ακόμα τον 2λιτρο TSI με 190, 245 ή 310 ίππους, αυτόματο κιβώτιο DSG σε όλες τις εκδόσεις και σύστημα τετρακίνητης 4DRIVE για κάποιες από αυτές.

CUPRA Formentor 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή της γκάμας του ισπανικού σπορ SUV, συναντάμε την συλλεκτική έκδοση επιδόσεων VZ5. Το τετρακίνητο Formentor VZ5 εφοδιάζεται με τον φημισμένο 5κύλινδρο TSI των 2,5 λίτρων με προέλευση από την Audi. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κινητήρας φωλιάζει σε μοντέλο που δεν φέρει το σήμα της γερμανικής εταιρείας.

CUPRA Formentor 8

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο Formentor, που διαθέτει επίσης στην συγκεκριμένη έκδοση και drift mode.

CUPRA Formentor 9
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του CUPRA Formentor διαθέτει τον 2λιτρο TDI των 150 ίππων που εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή αυτόματο DSG και τετρακίνηση 4DRIVE.

CUPRA Formentor 10

Το Formentor προσφέρεται επίσης και σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις συνδυαστικής ιπποδύναμης 204 και 245 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 59 χλμ. Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο γνωστός 1.4 ΤSI των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται στην περίπτωση αυτή με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα.

CUPRA Formentor 12
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σε απλή οικιακή πρίζα απαιτεί κάτι λιγότερο από 5 ώρες, ενώ οι προδιαγραφές του εξασφαλίζουν χαμηλά ετήσια πάγια έξοδα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο, απαλλαγή από τα δημόσια τέλη στάθμευσης και φοροελαφρύνσεις σε περίπτωση αγοράς από εταιρεία.

CUPRA Formentor 11

Το ετοιμοπαράδοτο Formentor 1.5 TSI διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Formentor και Formentor Pack, με το βασικό εξοπλισμό να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, ESP, προγράμματα οδήγησης, προβολείς Full LED, ενεργό cruise control, αυτόματο κλιματισμό τριών ζωνών, πολυλειτουργικό τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, ψηδιακό σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10 ιντσών, keyless entry, ασύρματη φόρτιση κινητού, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες μαζί με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες.

CUPRA Formentor 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τιμή του νέου CUPRA Formentor ξεκινά από τα 32.490 ευρώ και καλύπτεται από εγγύηση τεσσάρων ετών για τα μηχανικά του μέρη και οκτώ ετών για την υβριδική μπαταρία των αντίστοιχων εκδόσεων.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ