Έρευνα: Τα πιο αξιόπιστα compact SUV της αγοράς

Suzuki CX-30

Η έρευνα αξιοπιστίας μας παρουσιάζει τα compact SUV ηλικίας μέχρι πέντε ετών με τις λιγότερες βλάβες και την υψηλότερη ικανοποίηση μεταξύ των ιδιοκτητών.

Η κατηγορία των μικρών SUV είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σε όλο τον πλανήτη, με νέα μοντέλα να φτάνουν στις εκθέσεις κάθε εβδομάδα. Αν και δεν είναι τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα που πωλούνται στην αγορά, ικανοποιούν και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας οικογένειας και προσφέρουν την πολυπόθητη εποπτική θέση οδήγησης.

Suzuki Vitara
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα καλά νέα είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποδεικνύει μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση. Μάλιστα, αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες κατηγορίες στην ετήσια έρευνα που πραγματοποιούν οι Βρετανοί, πράγμα που σημαίνει ότι τα μικρά SUV αποτελούν μια καλή πρόταση στην αγορά μεταχειρισμένου.

Σύμφωνα με την έρευνα του βρετανικού Μέσου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την MotorEasy και την εμπειρία χιλιάδων ιδιοκτητών, αναφέρεται το πόσο αξιόπιστα είναι τα αυτοκίνητά τους, τους τελευταίους 24 μήνες. Η έρευνα ήταν ανοιχτή έξι μήνες και στάλθηκε στους αναγνώστες και τους συνδρομητές του περιοδικού.

Toyota Yaris Cross

Για να αξιολογηθεί η σοβαρότητα των βλαβών που αναφέρονται από τους ιδιοκτήτες, τους ζητήθηκε να αναφέρουν πόσο καιρό χρειάστηκαν για την επισκευή και φυσικά πόσο τελικά κόστισε. Το τελικό αποτέλεσμα βγαίνει από έναν συνδυασμό των δύο αυτών λεπτομερειών, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια βαθμολογία αξιοπιστίας για κάθε μοντέλο και μάρκα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η λίστα με τα 10 πιο αξιόπιστα compact SUV της ευρωπαϊκής αγοράς:

1. Suzuki Ignis (2016 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 99,4%
2. Mazda CX-30 (2016 έως 2023): βαθμολογία αξιοπιστίας 98,3%
3. Hyundai Kona (2017 έως 2023): βαθμολογία αξιοπιστίας 98,2%
4. Audi Q2 (2016 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 98,1%
5. Toyota Yaris Cross (2021 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 98%
6. MINI Countryman (2017 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 97,7%
7. Honda HR-V (2015 έως 2022): βαθμολογία αξιοπιστίας 97,4%
8. VW T-Cross (2019 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 96,9%
9. Suzuki Vitara (2015 έως σήμερα): βαθμολογία αξιοπιστίας 96,7%
10. Opel Mokka X (2016 έως 2019): βαθμολογία αξιοπιστίας 96,3%

Opel Mokka X

Σημειώνεται ότι ανεξάρτητα από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί παρουσιάζοντας μια γενική εικόνα για την αξιοπιστία των μεταχειρισμένων μοντέλων, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να ελέγξει εξονυχιστικά το αυτοκίνητο προτού προβεί στην αγορά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ