Έρευνα ικανοποίησης κατόχων: Ποια μοντέλα ξεχωρίζουν;

Peugeot 3008 1

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο Top 10 είναι και εξαιρετικά δημοφιλή εμπορικά.

Η Zutobi, μια διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης οδηγών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της για τα αυτοκίνητα που δεν απογοητεύουν τους ιδιοκτήτες τους. Ονομάζεται Global Index και παραθέτει τα μοντέλα που έχουν λάβει την υψηλότερη βαθμολογία από οδηγούς που τα χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, χρησιμοποιεί δεδομένα και από μερικές από τους κορυφαίες ιστοσελίδες καταναλωτών όπως οι Parkers, HonestJohn, Autotrader και Edmunds.

Volvo XC40 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ιδιοκτήτης έπρεπε να αξιολογήσει την ικανοποίηση που νιώθει από τη χρήση του αυτοκινήτου του. Η συνολική βαθμολογία κάθε μοντέλου είναι στην πραγματικότητα ο μέσος όρος των κριτικών σε κάθε έναν από τους ιστότοπους. Στην περίπτωσή μας, έχουμε παραθέσει τα μοντέλα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά.

10. Mercedes-Benz A-Class: 4,1 πόντοι

Mercedes-Benz A-Class

Το μοντέλο εισόδου στην γκάμα της Mercedes είναι η μικρομεσαία A-Class και σύμφωνα με την έρευνα δεν απογοήτευσε τους αγοραστές της, πετυχαίνοντας βαθμολογία λίγο πάνω από το 4.

9. Dacia Sandero: 4,13 πόντοι

Dacia Sandero Streetway
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία γενιά του μικρού Dacia είναι αρκετά δημοφιλής στην αγορά της Ευρώπης και αρκετούς μήνες του περασμένου έτους κατείχε την πρωτιά στις πωλήσεις. Τα βασικότερό του πλεονέκτημα φυσικά, είναι η καλή σχέση τιμής προς αξία. (Διαβάστε τη δοκιμή του ΕΔΩ)

6. Toyota Corolla: 4,33 πόντοι

Toyota Corolla Hybrid

Η Corolla δεν χρειάζεται συστάσεις καθώς είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο του κόσμου. Η βαθμολογία ικανοποίησης που έδωσαν οι ευρωπαίοι ιδιοκτήτες στο μικρομεσαίο της Toyota, δεν απέχει από αυτή που του δίνουν σε όλο τον πλανήτη.

6. BMW Σειρά 3: 4,33 πόντοι

BMW 3 Series
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μεσαίο premium σεντάν της BMW αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία για την ποιότητα του, και παρά την επίθεση που δέχεται η κατηγορία από τα SUV, η Σειρά 3 απολαμβάνει υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον ανάμεσα στους αγοραστές της φίρμας.

6. Peugeot 3008: 4,33 πόντοι

Peugeot 3008 2

Τα crossover και SUV έχουν αυξημένη ζήτηση και οι κατασκευαστές δουλεύουν πυρετωδώς για να καλύψουν τις ανάγκες. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Peugeot 3008 είναι ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα της κατηγορίας του. (Διαβάστε συγκριτική δοκιμή του ΕΔΩ)

4. Volkswagen Polo: 4,4 πόντοι

Volkswagen Polo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γερμανικό μοντέλο είναι ένα από τα σύμβολα της κατηγορίας των σουπερμίνι και διαθέτει εξαιρετική δημοφιλία στην αγορά καινούριου και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Volkswagen. (Διαβάσε συγκριτική δοκιμή του ΕΔΩ)

4. Peugeot 208: 4,4 πόντοι

Peugeot 208

Η Peugeot έχει παράδοση στα σουπερμίνι και το 208 την συνεχίζει με ιδιαίτερη θέρμη. Διαθέτει μεγάλη γκάμα οικονομικών κινητήρων και ξεχωρίζει για την σχεδίαση και την άνεση. (Διαβάστε συγκριτική δοκιμή του ΕΔΩ)

3. Ford Puma: 4,43 πόντοι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ford Puma είναι ένα από τα best seller crossover/SUV σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και η δημοφιλία βασίζεται στην ελκυστική του εμφάνιση και τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

2. Volvo XC40: 4,5 πόντοι

Volvo XC40

Το premium SUV της Volvo δεν κατάφερε για λίγο να διακριθεί στην έρευνα ικανοποίησης. Ο πολυτάλαντος χαρακτήρας και η πλούσια εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήρων, με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, κατάφεραν να προσελκύσουν μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού στην Ευρώπη για την χρονιά που μας πέρασε. (Διαβάστε τη δοκιμή του ΕΔΩ)

1. Tesla Model 3: 4,53 πόντοι

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Model 3 είναι το πιο καλοπουλημένο Tesla στον κόσμο και ξεχωρίζει για την καλή σχέση τιμής προς απόδοση που διαθέτει για ηλεκτρικό μοντέλο. Η πρώτη θέση στην έρευνα της Ευρώπης δεν είναι μοναδική, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο απολαμβάνει την ίδια θέση και σε άλλες αγορές.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ