Διακοπές με αυτοκίνητο: Πώς να μηδενίσω το κόστος διαμονής και να το μετατρέψω σε αυτοκινούμενο με μία κίνηση

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Μια εξαιρετικά πρακτική λύση ώστε να μην αποχωριστείς το αυτοκίνητό σου στις διακοπές και να περιορίσεις στο ελάχιστο το κόστος διαμονής προσφέρουν οι σκηνές οροφής, μετατρέποντας οποιοδήποτε όχημα σε ένα μικρό αυτοκινούμενο.

Για πολλούς από εμάς το αυτοκίνητο και η ελευθερία κινήσεων που μας προσφέρει αυτό είναι συνυφασμένο με τις θερινές διακοπές, αποτελώντας αναπόσπαστο της καθημερινότητάς μας ακόμα και την περίοδο της καλοκαιρινής ραστώνης.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τετράτροχο ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον τρόπο με τον οποία θα περιορίσετε το κόστος των φετινών σας διακοπών, τότε η επιλογή να μετατρέψετε το όχημα των διακοπών σας σε ένα μικρό αυτοκινούμενο μπορεί να σας βγάλει από το αδιέξοδο όχι μόνον της μετακίνησης αλλά και της διαμονής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάμπινγκ με αυτοκίνητο

Κι αυτό γιατί ενσωματώνοντας μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στο όχημα σας, μπορεί αυτομάτως αυτό να σας φιλοξενήσει στις ολιγοήμερες διακοπές σας, μηδενίζοντας με αυτόν τον τρόπο το κόστος της διαμονής.

Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν σκηνές οι οποίες αξιοποιούν ένα τμήμα του αμαξώματος ή ακόμα και του εσωτερικού ενός οχήματος ώστε να δημιουργήσουν έναν μικρό χώρο φιλοξενίας και διαμονής.

Επί της ουσίας, οι σκηνές που προορίζονται για οχήματα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Πρόκειται για τις σκηνές οροφής, εκείνες δηλαδή που τοποθετούνται στην οροφή του αυτοκινήτου διατηρώντας τον θάλαμο επιβατών και το διαμέρισμα των αποσκευών ανέπαφους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μειονέκτημα των σκηνών οροφής είναι το σημαντικά μεγαλύτερο κόστος, το οποίο ξεκινά από τα 1.900 ευρώ και μπορεί να φτάσει, ανάλογα με το μέγεθος και τον κατασκευαστή, έως και τα 3.000 ευρώ.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα, πέρα από το γεγονός ότι δεν καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν στα περισσότερα οχήματα και να αναπτυχθούν με χαρακτηριστική ευκολία.

Το γεγονός ότι ο χώρος διαμονής βρίσκεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος, δεν προσφέρει απλώς ένα δωμάτιο με πανοραμική θέα αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς η πρόσβαση σε αυτόν είναι κατά κανόνα πιο δύσκολη.

Σαφώς πιο προσιτή είναι η επιλογή των σκηνών που τοποθετούνται ως προέκταση κυρίως του χώρου των αποσκευών, δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια η οποία μπορεί να φιλοξενήσει με σχετική άνεση δύο άτομα.

Κάμπινγκ με αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτήν την περίπτωση, το κόστος για μια σκηνή αυτοκινήτου ξεκινά από τα 80 ευρώ και αυξάνεται αν η σκηνή προορίζεται για μεγαλύτερο διαστάσεων όχημα, όπως για παράδειγμα κάποιο van.

Αυτό που αξίζει να γνωρίζετε, ότι η καλοκαιρινή εξόρμησή σας με το αυτοκίνητο και η διαμονή σας σε αυτό, προϋποθέτει και την απόκτηση κάποιου επιπλέον εξοπλισμού, όπως μια χημική τουαλέτα, οι δεξαμενές πόσιμου νερού, κάποιο σύστημα φωτισμού και ενδεχομένως μια φορητή εστία μαγειρέματος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ