CUPRA Formentor: Το νέο sport SUV που αλλάζει τα δεδομένα

CUPRA Formentor 1

Το ισπανικό Sport Activity Coupe φέρνει το μεσογειακό ταμπεραμέντο στην δημοφιλή κατηγορία και το υποστηρίζει με την πληρέστερη γκάμα κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid.

Η CUPRA είναι η μοναδική μάρκα που δημιουργήθηκε από το μηδέν εντός του Ομίλου της Volkswagen, αποτελεί το σπορ και αντισυμβατικό «παρακλάδι» και διαθέτει το νεανικότερο πελατολόγιο. Μάλιστα, οι πελάτες της είναι κατά μέσο όρο 10 χρόνια νεότεροι έναντι των άλλων εταιρειών του Ομίλου.

CUPRA Formentor 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στόχος της CUPRA είναι να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος του Volkswagen Group και να παράγει στο προσεχές μέλλον 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Μέχρι σήμερα, η ισπανική εταιρεία έχει καταφέρει να κερδίσει περισσότερα από 70 βραβεία, αλλά και να τετραπλασιάσει τον τζίρο της που έφτασε αισίως στα 2,2 δισ. ευρώ.

Η CUPRA είναι από τις εταιρείες που οδηγούν τις εξελίξεις και η αλλαγή νοοτροπίας που επιδεικνύει, δεν την τρομάζει και τολμά να κάνει πράγματα εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί στο παγκόσμιο σύστημα. Μάλιστα, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε τρία εντελώς νέα μοντέλα (Terramar, Tavascan και Urban Rebel), όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε.

CUPRA Formentor 3

To πρώτο όμως μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την CUPRA, είναι το σπορ SUV Formentor που ενσαρκώνει τη φιλοσοφία της για δημιουργία fun-to-drive μοντέλων με premium αύρα. Πέρα από την ασυναγώνιστα αθλητική του εμφάνιση, διαθέτει κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ευρύχωρη καμπίνα και μια υπερπλήρη γκάμα κινητήρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην βενζινοκίνητη γκάμα υπάρχουν πέντε επιλογές. Η βάση της καταλαμβάνεται από τον 1.5 TSI των 150 ίππων που συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG 7 ταχυτήτων. Ακολουθεί ο 2λιτρος TSI με 190, 245 ή 310 ίππους, αυτόματο κιβώτιο DSG σε όλες τις εκδόσεις και σύστημα τετρακίνητης 4DRIVE για κάποιες από αυτές.

CUPRA Formentor 4

Στην κορυφή της γκάμας του ισπανικού σπορ SUV, συναντάμε την συλλεκτική έκδοση επιδόσεων VZ5. Το τετρακίνητο Formentor VZ5 θα κατασκευαστεί σε μόλις 7.000 αυτοκίνητα και εφοδιάζεται με τον φημισμένο 5κύλινδρο TSI των 2,5 λίτρων με προέλευση από την Audi. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κινητήρας φωλιάζει σε μοντέλο που δεν φέρει το σήμα της γερμανικής εταιρείας. Στην συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 390 ίππους και 480 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στο Formentor, που διαθέτει επίσης στην συγκεκριμένη έκδοση και drift mode.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του CUPRA Formentor διαθέτει τον 2λιτρο TDI των 150 ίππων που εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή αυτόματο DSG και τετρακίνηση 4DRIVE.

Το Formentor προσφέρεται επίσης και σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις συνδυαστικής ιπποδύναμης 204 και 245 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 59 χλμ. Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ο γνωστός 1.4 ΤSI των 150 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται στην περίπτωση αυτή με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας σε απλή οικιακή πρίζα απαιτεί κάτι λιγότερο από 5 ώρες, ενώ οι προδιαγραφές του εξασφαλίζουν χαμηλά ετήσια πάγια έξοδα με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη είσοδο στον Δακτύλιο, απαλλαγή από τα δημόσια τέλη στάθμευσης και φοροελαφρύνσεις σε περίπτωση αγοράς από εταιρεία.

Η τιμή του νέου CUPRA Formentor ξεκινά από τα 30.490 ευρώ και καλύπτεται από εγγύηση τεσσάρων ετών για τα μηχανικά του μέρη και οκτώ ετών για την υβριδική μπαταρία των αντίστοιχων εκδόσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε εδώ όλες τις πληροφορίες για το μοντέλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ