Αυτά είναι τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα στην ιστορία - Τop 3

Car sales

Παρουσιάζουμε το Top 3 των πιο καλοπουλημένων αυτοκινήτων όλων των εποχών, τα οποία δημιούργησαν το δικό τους φανατικό κοινό καταγράφοντας εκατομμύρια πωλήσεις.

Η Zutobi, μια διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης οδηγών, ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη τριάδα περιλαμβάνει τους γνωστούς “υπόπτους” που εξακολουθούν να πωλούνται. Και αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον θεωρητικά, θα συνεχίσει να γράφει το κοντέρ πωλήσεων τους.

Toyota Corolla: 47.500.000 πωλήσεις

Toyota Corolla evolution
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Toyota Corolla που κυκλοφορεί στην αγορά από το 1966 και έχει πουλήσει πάνω από 47,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέχρι στιγμής. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής πουλάει κατά μέσο όρο 850.000 Corolla ετησίως και αυτή την στιγμή πωλείται η 12η γενιά του μοντέλου. Διατίθεται σε διάφορους τύπους αμαξώματος - σεντάν, hatchback και station wagon, και προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης και υβριδικές.

Ford F-Series: 40.000.000 πωλήσεις

Ford F-Series evolution

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η σειρά επαγγελματικών pick-up F-150 της Ford , από την οποία έχουν πουληθεί 40 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως. Είναι εντυπωσιακό ότι παρά το γεγονός ότι πωλείται κυρίως στις Η.Π.Α., η σειρά F είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο εμπορικά αυτοκίνητο στην ιστορία. Κατά μέσο όρο, ένα F-150 πωλείται στη Βόρεια Αμερική κάθε 35 δευτερόλεπτα και από το 1948 η κυκλοφορία του έχει ξεπεράσει τις 500.000 μονάδες ετησίως.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

VW Golf: 35.000.000 πωλήσεις

VW Golf evolution

To Volkswagen Golf πωλείται αδιάκοπα από το 1974. Η δημοτικότητα του μοντέλου είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί το σύμβολο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Είναι γεγονός ότι η κατηγορία των hatchback έχει πτωτικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά στην Ευρώπη εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Η Zutobi αναφέρει επίσης ορισμένα ακόμα μοντέλα που έχουν πουλήσει περισσότερες από 20 εκατομμύρια μονάδες στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτά είναι τα VW Passat (30 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1973), Honda Civic (24 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1972) και VW Beetle (23 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1938).

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ