5 λόγοι που το Ford Kuga είναι το πρώτο σε πωλήσεις PHEV στην Ευρώπη

Ford Kuga Plug-in hybrid στην κορυφή των πωλήσεων Ευρώπη 2023

Το best seller plug-in υβριδικό επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι το Ford Kuga και γι' αυτή την πρωτιά υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Με το Kuga η Ford κατάφερε να κυριαρχήσει στα plug-in υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη σημειώνοντας τις υψηλότερες πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Μάλιστα το Kuga έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων ως best seller PHEV για δύο συνεχόμενες χρονιές στη Γηραιά Ήπειρο και αυτοί που ακολουθούν είναι οι πέντε σημαντικότεροι λόγοι που το έχουν ανάγει σε best seller.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιότητα και χώροι οικογενειακών απαιτήσεων

Οι γενναιόδωρες διαστάσεις του Ford Kuga προσφέρουν στους επιβαίνοντες τους χώρους που απαιτεί μια τετραμελής οικογένεια από ένα SUV αυτής της κατηγορίας. Άνεση και ευρυχωρία στα εμπρός καθίσματα, το ίδιο όμως και για τα πίσω με τους πίσω να έχουν στη διάθεσής τους μπόλικο χώρο για τα γόνατα και τα κεφάλια τους.

Παράλληλα, βρισκόμενος στα 411 λίτρα, ο χώρος αποσκευών επαρκεί για τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων που δεν θα αφήσουν τίποτα πίσω τους ακόμη και σε πολυήμερες διακοπές. Η εικόνα στο εσωτερικό του Kuga PHEV ολοκληρώνεται από τις προσεκτικές επιλογές της Ford στα ποιοτικά υλικά που έχει χρησιμοποιήσει στο ταμπλό αλλά και τα υπόλοιπα μέρη της καμπίνας από την οποία απουσιάζουν οι τριγμοί, όπως και ο θόρυβος, ακόμη και στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύστημα

Το σύστημα κίνησης του Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μέγιστη απόδοση του υβριδικού συστήματος του Kuga φτάνει στους 225 ίππους, οι οποίοι μπορούν και προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις στο SUV των 4,6 μέτρων της Ford. Συγκεκριμένα το Kuga ολοκληρώνει τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα με την τελική του ταχύτητα να φτάνει στα 200 χλμ./ώρα.

Παράλληλα το CVT αυτόματο κιβώτιο λύνει τα χέρια του οδηγού, ειδικά στην καθημερινότητα, αποκρίνεται άμεσα στο πάτημα του δεξιού πεντάλ, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του συστήματος χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα πολιτισμένη και ήσυχη λειτουργία του.

Καθημερινή οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου

Ως plug-in υβριδικό, το μεγάλο ατού του Ford Kuga είναι η δυνατότητα που έχει να κινείται ακόμη και αμιγώς ηλεκτρικά καλύπτοντας με άνεση τις καθημερινές απαιτήσεις, ενώ μειώνει εντυπωσιακά και το κόστος μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει, με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο WLTP, μέση κατανάλωση 1,4 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 32 γρ./χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία για 56 χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ενεργειακή χωρητικότητα 14,4 kWh, η συστοιχία μπαταριών φορτίζει μέσω υποδοχής στο εμπρός αριστερό φτερό, ενώ φορτίζεται και εν κινήσει, όταν ο οδηγός του Kuga παίρνει το πόδι του από το δεξί πεντάλ μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

Χάρη στην εξαιρετική διαχείριση ηλεκτρικής ενέργειας που κάνει το σύστημα του Kuga, η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες.

Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230 volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες, κάτι που επιτρέπει στον οδηγό του PHEV Kuga να καλύπτει τις καθημερινές του ανάγκες ακόμη και χωρίς να καταναλώσει καθόλου βενζίνη.

Αν οι καθημερινές αποστάσεις που διανύει ένας οδηγός περιορίζονται σε 60 χλμ. συνολικά, τότε οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν μόνο με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Με την φόρτιση να πραγματοποιείται στο σπίτι το βράδυ αυτό σημαίνει ότι στα 100 χλμ. το κόστος ξεκινά από τα μόλις 3,83 ευρώ, με το κόστος της νυχτερινής κιλοβατώρας στο 0,16 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δωρεάν προνόμια που δεν μπορείς να αγνοήσεις

Ως plug-in υβριδικό που μπορεί να κινηθεί για μεγάλες αποστάσεις και αμιγώς ηλεκτρικά οι πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 του Kuga (32 γρ./χλμ.), το κατατάσσουν σε εκείνη την κατηγορία αυτοκινήτων που απολαμβάνουν ιδιαίτερα προνόμια. Σε αυτά περιλαμβάνονται η απαλλαγή από την ετήσια καταβολή τελών κυκλοφορίας, το δωρεάν parking σε ελεγχόμενες δημοτικές ζώνες στάθμευσης αλλά και η δυνατότητα που δίνεται σε πολλές περιπτώσεις για δωρεάν φόρτιση.

Με την εγγύηση της Ford

Εκτός από τα παραπάνω το Kuga PHEV συνοδεύεται και από μια σειρά χαρακτηριστικών που κάνουν την αγορά του ακόμη πιο ελκυστική. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν το SUV με χρηματοδότηση που περιλαμβάνει επιτόκιο 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6%), δωρεάν συντήρηση για 3 χρόνια και εγγύηση μηχανικών μερών Ford Protect για 5 χρόνια ή 100.000 χλμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ