Τι ζημιά δημιουργεί το χιόνι και πώς καθαρίζω σωστά το αυτοκίνητο;

Snowy car 1

Ακόμα και αν δεν πρόκειται να μετακινηθούμε, δεν πρέπει να αφήνουμε για πολλή ώρα το χιόνι πάνω στο αυτοκίνητό μας.

Στα λευκά έχουν ντυθεί τις τελευταίες ώρες δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στην Αττική, μετά το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Το παχύ στρώμα χιονιού πάνω σε ένα αυτοκίνητο, μπορεί να δημιουργεί μία όμορφη αισθητικά εικόνα, αλλά ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, αν δεν φροντίζουμε για τον έγκαιρο καθαρισμό του.

Κάθε φορά που βρίσκουμε καλυμμένο με χιόνι το αυτοκίνητό μας θα πρέπει να το καθαρίζουμε για να βλέπουμε και να μας βλέπουν. Με μια ειδική ξύστρα που πωλείται στο εμπόριο μπορούμε να καθαρίσουμε τις γυάλινες επιφάνειες και τα φώτα, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται το οπτικό μας πεδίο, και να είμαστε ασφαλείς στον δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
καθαρισμός χιονιού αυτοκίνητο

Το αμάξωμα μπορούμε να το καθαρίσουμε με μια μαλακή βούρτσα. Περνάμε την βούρτσα από όλες τις επιφάνειες και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην οροφή γιατί μπορεί να ξεκολλήσει ένα κομμάτι χιονιού ή πάγου και να «τυφλώσει» κάποιον μοτοσυκλετιστή ή οδηγό αυτοκινήτου που ακολουθεί. Είναι λοιπόν και θέμα ασφάλειας, που σε μερικές χώρες και πολιτείες των Η.Π.Α. τιμωρείται με πρόστιμο η κυκλοφορία ενός «χιονισμένου» αυτοκινήτου.

καθαρισμός χιονιού αυτοκίνητο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον αντίποδα, το να αφήσουμε παρατημένο το χιόνι και τον πάγο πάνω στο αυτοκίνητο μας, αποτελεί... αργό θάνατο για αρκετά μέρη του. Όλα τα πλαστικά τμήματα, οι τσιμούχες στα παράθυρα και τα παρμπρίζ, ακόμα και το ίδιο το παρμπρίζ, θα «στρεσαριστούν» και θα αρχίσουν να χάνουν τις ιδιότητές τους.

Μπορεί ακόμα και να «χαλαρώσει» το παρμπρίζ. Για αυτό καλό είναι να καθαρίζουμε το χιόνι από το αυτοκίνητο μας, ακόμα και εάν δεν πρόκειται να κινηθούμε.

καθαρισμός χιονιού αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ