Τι θα συμβεί αν ένας κεραυνός χτυπήσει το αυτοκίνητο μας;

Driving in a lightning storm 1

Σε περίπτωση καταιγίδας, οι ειδικοί συστήνουν να μειώσουμε την ταχύτητα κίνησης και να σταματήσουμε.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι εποχές κατά τις οποίες οι βροχοπτώσεις αυξάνονται απότομα και οι καταιγίδες είναι συχνές. Αντίστοιχα, υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας κεραυνού που είναι παρά πολύ επικίνδυνος για όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, τι θα συμβεί εάν χτυπήσει κεραυνός το αυτοκίνητό μας την ώρα που οδηγούμε;

Το μέταλλο είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού και η τάση που δημιουργείται είναι τεράστια. Ευτυχώς, υπάρχει το “Κλουβί Φαραντέι” που “ελέγχει” τον ηλεκτρισμό και μας προστατεύει. Παίρνει δηλαδή του φορτίο του κεραυνού και το διοχετεύει στο έδαφος. Το αυτοκίνητο φέρει χαρακτηριστικά κλουβιού Φαραντέι, με αποτέλεσμα να προστατεύονται όλοι οι επιβάτες του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Driving in a lightning storm 2

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιβάτες του αυτοκίνητου δεν θα τραυματιστούν, αλλά πιθανότατα θα υποστεί ζημιά το αυτοκίνητο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων για το αυτοκίνητο, το μόνο που θα καταστραφεί είναι το βερνίκι της βαφής, οπότε σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες επισκευές.

Τέλος, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για έναν άνθρωπο να βρίσκεται δίπλα από ένα αυτοκίνητο κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας. Μόλις ο κεραυνός χτυπήσει το μέταλλο, υπάρχει ενδεχόμενο να εξοστρακιστεί και να μας τραυματίσει, ακόμα και θανάσιμα. Επομένως, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι με το που ξεκινήσει η καταιγίδα να μπούμε μέσα στο αυτοκίνητο και να μην καθόμαστε δίπλα του.

Δείτε εδώ LIVE το τι συμβαίνει τώρα στους δρόμους

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ