Τι πρέπει να κάνω εάν μείνω από καύσιμο στο δρόμο;

Empty gas tank 1

Οι πέντε συμβουλές που αναφέρουμε θα σας βοηθήσουν να βγείτε από αυτή την δύσκολη κατάσταση.

Όλα μπορούν να συμβούν στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων στις οποίες η βενζίνη στο ρεζερβουάρ τελειώνει και το αυτοκίνητο σταματά να κινείται. Και αρκετοί άπειροι οδηγοί δεν έχουν ιδέα πώς να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση.

Το κυριότερο σε μία τέτοια περίπτωση είναι να μην χάσετε την ψυχραιμία σας και να παραμείνετε ήρεμοι. Πιστέψτε μας, δεν είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή σας, οπότε ο πανικός και το άγχος είναι περιττά και δεν θα σας βοηθήσουν σε αυτή την συνθήκη.

1. Μετακινήστε το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο

Empty gas tank 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι πολύ σημαντικό να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας εάν δεν θέλετε να γίνετε η αιτία ενός πιθανού ατυχήματος. Εάν παρατηρήσετε ότι η ένδειξη στάθμης καυσίμου δείχνει ανεπαρκή ποσότητα, θα πρέπει να κινηθείτε δεξιά για να μην εμποδίσετε την κίνηση των άλλων οχημάτων σε περίπτωση που μείνετε. Εάν ξεμείνετε εντελώς από καύσιμα είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε, ειδικά αν είστε μόνος στο αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να γίνει. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο στο δεξί μέρος του δρόμου, ανάψτε τα προειδοποιητικά φλας, τοποθετήστε το τρίγωνο στην σωστή απόσταση και καθίστε σε ένα ασφαλές μέρος εκτός οδοστρώματος.

2. Μάθετε την τοποθεσία σας

Empty gas tank 3

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του αυτοκινήτου σας, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση όταν θα έρθουν να σας βοηθήσουν. Εάν είναι δυνατό, δώστε τις συντεταγμένες GPS από το smartphone σας. Αν δεν μπορείτε, προσπαθήστε να μάθετε το όνομα του δρόμου που βρίσκεστε. Θα είναι χρήσιμο να αναφέρετε και ορισμένα χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος χώρου για να διευκολύνετε την βοήθεια που έρχεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια

Empty gas tank 4

Εάν είστε σε αυτοκινητόδρομο ή κάποια λεωφόρο, σίγουρα θα είστε πιο τυχεροί. Η κίνηση σε αυτούς τους δρόμους είναι πάντα εντονότερη, επομένως η πιθανότητα κάποιος να σταματήσει και να σας βοηθήσει είναι μεγαλύτερη. Υπάρχουν ειδικές ομάδες έκτακτης ανάγκης σε αυτοκινητόδρομους που μπορούν όχι μόνο να σας παράσχουν τεχνική βοήθεια, αλλά και να σας φέρουν καύσιμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρετε τον τύπο καυσίμου που βάζετε στο αυτοκίνητό σας για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και άσκοπες χρονοτριβές.

4. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας είναι ορατό

Empty gas tank 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε ευδιάκριτο σημείο. Εάν το πρόβλημα παρουσιαστεί σε μια στροφή, φροντίστε να μετακινήσετε το αυτοκίνητο σας στην ευθεία που ακολουθεί. Επιπλέον, πρέπει και εσείς οι ίδιοι να είστε ορατοί στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, επομένως θα πρέπει να φορέσετε το ανακλαστικό γιλέκο που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. Με αυτόν τρόπο θα αυξήσετε και τις πιθανότητες να σας βοηθήσει κάποιος. Μην αρνηθείτε τη βοήθεια από αγνώστους, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί δεν έχουν όλοι καλές προθέσεις.

5. Πηγαίνετε στο πλησιέστερο βενζινάδικο

Empty gas tank 6

Η τελευταία επιλογή για να βγείτε από αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι να περπατήσετε μέχρι το πλησιέστερο βενζινάδικο. Αν και είναι απίθανο όλες οι παραπάνω επιλογές να αποτύχουν, το περπάτημα μέχρι το πρατήριο καυσίμων μπορεί να είναι η τελευταία λύση. Εάν ξεμείνετε από καύσιμα σε μια άγνωστη περιοχή, δεν χρειάζεται να πάτε προς στο άγνωστο, αλλά να κινηθείτε προς την κατεύθυνση από την οποία ήρθατε. Περπατήστε προσεκτικά κατά μήκος του δρόμου και σιγουρευτείτε ότι είστε ορατοί. Αν ο καιρός έξω είναι κακός και η υγεία σας δεν επιτρέπει μεγάλες “βόλτες”, καλύτερα να μείνετε στο αυτοκίνητό σας και να περιμένετε κάποιον να σταματήσει ή να έρθει η βοήθεια που έχετε καλέσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, καλό είναι να μην έχετε μαζί σας μόνο τραπεζική κάρτα, αλλά να έχετε και μερικά μετρητά. Μπορεί να βρεθείτε σε ένα μέρος όπου το POS δεν λειτουργεί και τα μετρητά να δώσουν άμεση λύση.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ