Τι κρύβουν οι χειρολαβές του αυτοκινήτου –Οι άγνωστες λειτουργίες που δεν μπορείς να φανταστείς

Car door handle

Οι εξωτερικές χειρολαβές των αυτοκινήτων δεν χρησιμεύουν μόνο για να ανοίγουμε τις πόρτες, αλλά διευκολύνουν την καθημερινότητα του οδηγού περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Η άποψη ότι οι εξωτερικές χειρολαβές του αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται μόνο για το άνοιγμα των θυρών είναι λανθασμένη. Και αυτό γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρολαβή της πόρτας μπορεί να γίνει ένα ευέλικτο εργαλείο για τους οδηγούς. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι άγνωστες λειτουργίες των χειρολαβών εξαρτώνται από το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Car side mirror 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετοί χρήστες του TikTok μοιράζονται συχνά πυκνά διάφορα κόλπα διευκόλυνσης. Για να παράδειγμα, τρεις φίλοι κατάφεραν να φτιάξουν ένα βαθούλωμα από το αμάξωμα του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας μόνο μία βεντούζα και ζεστό νερό.

Ένα νέο βίντεο όμως που έγινε viral στο TikTok μας δείχνει ποια «μυστικά» κρύβονται πίσω από μία κλασική χειρολαβή αυτοκινήτου. Και σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται προσοχή γιατί τα «κόλπα» δεν λειτουργούν το ίδιο σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων.

Car door handle 2

Ο συγκεκριμένος TikToker δημοσιεύει στον λογαριασμό του χρήσιμες συμβουλές και κόλπα σχετικά με το αυτοκίνητο. Και στο βίντεο που δημοσιεύουμε, μας δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εξωτερική χειρολαβή του αυτοκινήτου, εκτός από το ανοίξουμε την πόρτα. Για την ακρίβεια, η ανάρτησή του έχει πλέον κοντά στις 2,5 εκ. προβολές.

Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί. Ο TikToker οδηγεί ένα VW Jetta και τα tricks που εφαρμόζει λειτουργούν ενδεδειγμένα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Για αυτό και στα σχόλια, ορισμένοι ακόλουθοι επισημαίνουν ότι δεν λειτουργούν σε όλα τα αυτοκίνητα. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε μόνοι σας τα «κόλπα» του βίντεο, βεβαιωθείτε για αρχή ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητο ή εμπόδια κοντά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Στάθμευση με όπισθεν
Όταν κινούμαστε με την όπισθεν προκειμένου να σταθμεύσουμε, πρέπει να κοιτάμε από τον καθρέφτη μας, τη χειρολαβή της πόρτας μας. Όταν το χερούλι συμπέσει οπτικά με το κράσπεδο, τότε η απόσταση μεταξύ του πίσω προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και του πεζοδρομίου είναι περί τα 30 εκ.

2. Ρύθμιση των καθρεφτών
Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να γείρουμε τον αριστερό καθρέφτη σε σημείο που να είναι ορατό το χερούλι της πόρτας του οδηγού. Ειδικότερα, μόλις κοιτάμε τον καθρέπτη θα πρέπει να βλέπουμε τη χειρολαβή στην κάτω δεξιά γωνία του. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι πάντα θα έχουμε εικόνα για τα αυτοκίνητα που ακολουθούν από πίσω μας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά μας.

Car side mirror 2

3. Στάθμευση παράλληλα με το κράσπεδο
Όταν κάνουμε όπισθεν προκειμένου να σταθμεύσουμε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, η συνεχής παρακολούθηση του καθρέπτη μας επιτρέπει να καταστήσουμε ευκολότερη τη διαδικασία. Μόλις η χειρολαβή της μπροστινής θύρας «διασταυρωθεί» με το κράσπεδο, τότε πρέπει να στρίψουμε το τιμόνι προς τα αριστερά και να «χωθούμε» ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στάθμευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Στάθμευση με αυτοκίνητο-εμπόδιο μπροστά μας
Πολλές φορές χρειάζεται να σταθμεύουμε σε σημείο όπου ένα άλλο όχημα βρίσκεται μπροστά μας με αποτέλεσμα να μας παρεμποδίζει. Αν ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο παράλληλα μπροστά μας, και χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε μανούβρα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα το χτυπήσουμε παρατηρώντας τις χειρολαβές του. Μόλις αυτές κρυφτούν από το οπτικό μας πεδίο τότε πρέπει να πατήσουμε αμέσως το πεντάλ του φρένου, μιας και η απόσταση που μας χωρίζει από το όχημα είναι περίπου 10 εκ.

Car door handle 3

5. Έξοδος από το αυτοκίνητο
Δεν είναι λίγες οι φορές που στην ανάγκη μας να βρούμε μια θέση για το Ι.Χ μας, το σταθμεύουμε κολλητά -παράλληλα- με ένα άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να χτυπήσουμε το τελευταίο όταν ανοίγουμε την πόρτα μας. Προκειμένου να μην μπούμε... σε μπελάδες, πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στο χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου που είναι παράλληλα παρκαρισμένο με το δικό μας. Μόλις αυτό ευθυγραμμιστεί με τη βάση του πλαισίου του παραθύρου της πόρτας μας, τότε μπορούμε να ανοίξουμε άφοβα τη θύρα μας, δίχως να υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουμε το άλλο Ι.Χ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ