Διακοπές με αυτοκίνητο: Τι κάνουμε εάν κολλήσουμε στην άμμο;

Car stuck in sand 1

Με τόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής και αρκετούς οδηγούς που δεν ξέρουν τα όρια του αυτοκινήτου τους, δεν θέλει και πολύ για να δούμε κολλημένα αυτοκίνητα σε κάποια αμμώδη παραλία.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αρκετοί οδηγοί θέλουν να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους όσο πιο κοντά γίνεται στην ομπρέλα τους, με ρίσκο να κολλήσουν στην άμμο της παραλίας που έχουν επιλέξει.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούν, μιας και για την “ευκολία” τους κολλάνε το αυτοκίνητο, χαλάνε την μέρα τους και φυσικά το ταλαιπωρούν.

car stuck in sand 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορείτε όμως να κάνετε σε περίπτωση που κολλήσετε το αυτοκίνητό σας σε αμμώδες τερέν; Πρώτα απ'όλα αποφασίζετε αν θα κινηθείτε προς τα εμπρός ή πίσω, ώστε να επιλέξετε την κατηφορική διαδρομή ή την λιγότερο “δουλεμένη”. Μετά επιλέγουμε πρώτη σχέση στο σασμάν και πατάμε ήπια το γκάζι, ώστε να αποφύγουμε το σπινάρισμα των τροχών.

Εάν δούμε ότι δεν ξεκολλάει το αυτοκίνητο, δεν επιμένουμε για να μην σκάψουν οι κινητήριοι τροχοί και ακουμπήσει το πάτωμα στο άμμο. Για να ενισχύσουμε την πρόσφυση, τοποθετούμε τα πατάκια του αυτοκινήτου μας στους τροχούς, στην πλευρά που θέλουμε να κινηθούμε. Εάν χρειαστεί σκάβουμε λίγο έστω και με χέρια, ώστε να σφηνώσουμε τα πατάκια καλύτερα στους τροχούς και να δημιουγγήσουμε μια πιο σταθερή επιφάνεια.

Σε περίπτωση που και πάλι δεν μπορεί να ξεκολλήσει το αυτοκίνητο, δεν επιμένουμε για να μην κάψουμε τον συμπλέκτη. Εάν είστε αρκετοί στην παρέα, προσπαθήστε με σπρώξιμο. Αλλιώς, προσπαθήστε να βρείτε στην γύρω περιοχή κάποιον ιδιοκτήτη ενός 4x4 ή ενός αγροτικού μηχανήματος, για να σας τραβήξει και να ξεμπερδέψετε.

car stuck in sand 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ