Τι δεν αφήνουμε στο αυτοκίνητο τον χειμώνα;

Winter parked cars

Όπως συμβαίνει κατά τους θερινούς μήνες, έτσι και στους χειμερινούς θα πρέπει να προσέχουμε τι αφήνουμε ή τι “ξεχνάμε” στο αυτοκίνητό μας.

Σε συνθήκες αρκετού κρύου, οι περισσότεροι βιαζόμαστε να παρκάρουμε και να πάμε σπίτι μας, αναβάλλοντας το ξεφόρτωμα του χώρου αποσκευών από τα ψώνια του σουπερμάρκετ ή από ευπαθή προϊόντα.

Δεν υπάρχει όμως τίποτα χειρότερο από το να γυρνάς την άλλη μέρα στο κρύο αυτοκίνητό σου και να βρίσκεις ζημιά από κάτι που ξέχασες να πάρεις μαζί σου την προηγούμενη μέρα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει να αφήνουμε τον χειμώνα στο αυτοκίνητό μας και επτά από αυτά βρίσκονται στην παρακάτω λίστα που φτιάξαμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φάρμακα

Medicines

Πιθανότατα έχετε μερικά χάπια για τον πονοκέφαλο ή και κάποιο σιρόπι για τον βήχα στο αυτοκίνητό σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα θα επηρεάσουν τις ιδιότητές τους. Δεν θα είναι επιβλαβή, αλλά δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Για αυτό και πρέπει σχεδόν κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τα φάρμακα του φαρκακείου του αυτοκίνητου μας.

Ηλεκτρονικά είδη

Freezing phone
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειδιά, πορτοφόλι, τηλέφωνο. Αυτά τα τρία αντικείμενα είναι τα κυριότερα που θυμόμαστε να πάρουμε μαζί μας όταν αποχωρούμε από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που μπορεί να τα ξεχάσουμε και να αποφασίσουμε να τα αφήσουμε στο παγωμένο αυτοκίνητό μας. Και αν τα δύο πρώτα δεν τα επηράζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, τα ηλεκτρονικά είδη νοιώθουν αρκετά ευάλωτα σε αυτές τις συνθήκες. Η έκθεσή τους σε χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε την ζωή τους και να παρουσιαστούν βλάβες που μπορεί να μην καλύπτουν οι εγγυήσεις.

Χαμηλή στάθμη καυσίμου

Low fuel light

Όσο περισσότερο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ τους χειμερινούς μήνες, τόσο το καλύτερο για την αποφυγή προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο σύστημα του. Το κρύο επηρεάζει και τις πιέσεις των ελαστικών, οπότε καλό είναι να ρίξετε ματιά και σε αυτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οικιακά απορρυπαντικά

Household detergents

Πολλά οικιακά απορρυπαντικά διαθέτουν αρκετό νερό στην σύνθεσή τους με αποτέλεσμα στις χαμηλές θερμοκρασίες να υπάρχει κίνδυνος να αλλοιωθεί η συσκευασία τους και να υπάρξει καταστροφή του προϊόντος.

Σημαντικά έγγραφα

Εάν έχετε σημαντικά έγγραφα από την εφοριά ή την τράπεζα, ή ένα διαβατήριο που δεν θέλετε να χάσετε, τότε μην τα αφήσετε στο αυτοκίνητο. Πρώτον υπάρχει ο κίνδυνος της κλοπής και δεύτερον μπορεί να καταστραφούν από κάποιο κοντινό αντικείμενο που “έσκασε” από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυγά και κονσέρβες

Canned food
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην εκθέτε τα αυγά σε συνθήκες ψύχους. Υπάρχει ενδεχόμενο εάν πέσει αρκετά η θερμοκρασία να σπάσει το κέλυφος τους, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν και να τα αλλοιώσουν. Κατά το άνοιγμα των κονσερβοποιημένων τροφίμων θα πρέπει να προσέξετε ότι δεν υπάρχει αλλοίωση του φαγητού και δεν μυρίζουν δυσάρεστα.

Κατοικίδια

Freezing dog

Ότι ισχύει για τους θερινούς μήνες, ισχύει και για τους χειμερινούς. Δεν αφήνουμε τα κατοικίδια μας στο αυτοκίνητο τον χειμώνα, έστω και λίγο, γιατί μόλις απενεργοποιήσουμε τον κινητήρα και το σύστημα κλιματισμού, η θερμοκρασία της καμπίνας θα πέσει κατακόρυφα και θα τα θέσουμε σε κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ