Ποια μυστικά κρύβει η χειρολαβή της πόρτας του αυτοκινήτου; (video)

Car door handle

Ελάχιστοι οδηγοί γνωρίζουν ότι οι εξωτερικές χειρολαβές έχουν κρυφές «λειτουργίες» για να μας διευκολύνουν στους ελιγμούς.

Ένας χρήστης του TikTok έφτιαξε ένα βίντεο για να εξηγήσει πώς μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» την θέση που είναι τοποθετημένες οι εξωτερικές χειρολαβές του αυτοκίνητου μας, με σκοπό να βρούμε τη σωστή ρύθμιση των πλευρικών εξωτερικών καθρεφτών.

Όπως αναφέρει και στο βίντεο που ανέβασε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, θα πρέπει να ρυθμίσουμε τον αριστερό καθρέφτη με τέτοιο τρόπο ώστε η χειρολαβή της πόρτας του οδηγού να είναι ορατή στην κάτω δεξιά γωνία του καθρέφτη.

Car side view mirror 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο πράττει και με τον καθρέφτη από την πλευρά του συνοδηγού, με την χειρολαβή της αντίστοιχης πόρτας να βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία του καθρέφτη. Όπως αναφέρει στο βίντεο, με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την καλύτερη δυνατή ορατότητα μέσω των καθρεφτών, είτε θέλουμε να δούμε κοντά είτε μακριά.

Σε παράδειγμα που δείχνει στο βίντεο, παρκάροντας παράλληλα στην πλευρά του συνοδηγού, προτείνει να παρακολουθούμε τον καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς έως ότου η χειρολαβή της πόρτας του συνοδηγού «συναντηθεί» οπτικά με το πεζοδρόμιο. Μόλις συμβεί αυτό, θα πρέπει να κόψουμε το τιμόνι προς την αντίθετη φορά για να παρκάρουμε σωστά.

Car side view mirror 3

Η τρίτη «διευκόλυνση» που μας παρέχει η χειρολαβή της πόρτας είναι χρήσιμη σε περίπτωση που συναντήσουμε ένα κάθετα σταματημένο αυτοκίνητο μπροστά μας, την στιγμή που θέλουμε να παρκάρουμε σε έναν μικρό χώρο. Ο TikToker μας λέει να κοιτάξουμε/εστιάσουμε στο χερούλι της πόρτας και να φρενάρουμε μόλις χαθεί από το οπτικό μας πεδίο και «κρυφτεί» πίσω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου μας. Σε αυτό το σημείο αναφέρει ότι η απόσταση του αυτοκινήτου μας με την πόρτα του άλλου αυτοκινήτου θα είναι περίπου 10 εκατοστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία άλλη διευκόλυνση που μας παρέχει η θέση της χειρολαβής είναι όταν θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας σε μία στενή θέση. Όταν το χερούλι της πόρτας και το πλαίσιο του παραθύρου βρίσκονται στην ίδια οριζόντια «γραμμή», ανεξάρτητα από το πώς θα ανοίξετε την πόρτα του αυτοκινήτου, δεν θα χτυπήσετε με την πόρτα το διπλανό σταθμευμένο όχημα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ