Μπορώ να «παίζω» τα φώτα για να καρφώσω μπλόκο της αστυνομίας;

Bloko troxaias

Ορισμένοι οδηγοί κάνουν σινιάλο στους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς για να ενημερώσουν για ενδεχόμενο κίνδυνο ή μπλόκο της αστυνομίας. Αλήθεια, τι αναφέρει ο Κ.Ο.Κ.;

Παρά το γεγονός ότι σαν λαός δεν μας χαρακτηρίζει η ομαδικότητα, δεν είναι λίγες οι φορές που μας πιάνει η καλοσύνη και προσπαθούμε να βοηθήσουμε του συνανθρώπους μας.

Flashing lights 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση μάλιστα των οδηγών, που στην πλειοψηφία τους ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και πως θα “βολευτεί” για να κάνει την “δουλειά” του, ορισμένες φορές βλέπουμε αντίθετα διερχόμενους οδηγούς να μας κάνουν σινιάλο με τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα).

Συνήθως, το σινιάλο που μας κάνουν μας ενημερώνει για την ύπαρξη μπλόκου της αστυνομίας στο ρεύμα μας, ενώ σπανιότερα μπορεί να μας “παίζουν” τα φώτα για κάποιο ατύχημα που θα συναντήσουμε στα επόμενα μέτρα.

Flashing lights 3

Σύμφωνα όμως με το άρθρο 36 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται κατά τη συνάντηση με όχημα που έρχεται αντίθετα, το άναμμα και το σβήσιμο των φώτων ή η εναλλαγή της χρήσης τους για μικρά χρονικά διαστήματα. Το πρόστιμο εάν σας εντοπίσουν να “παίζετε” τα φώτα στους άλλους οδηγούς είναι 80 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι η μόνη περίπτωση που μας επιτρέπει ο Κ.Ο.Κ. να κάνουμε προειδοποιητικό σινιάλο με τα φώτα είναι τη νύχτα, για να αποφύγουμε την κόρνα για ευνόητους λόγους.

Flashing lights 4

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ