Πώς πρέπει να περνάς από νερά με το αυτοκίνητό σου (videos)

Cars in deep water 1

Η διάσχιση δρόμου που έχει λιμνάζοντα νερά μεγάλου ύψος μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες βλάβες στο αυτοκίνητο εάν δεν γίνει με προσοχή.

Τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αυτές τις μέρες τη χώρα μας έχουν ρίξει κατακόρυφα την θερμοκρασία και συνοδεύονται από ισχυρές βροχοπτώσεις. Και ως γνωστόν, είναι πολλά τα σημεία των δρόμων της χώρας μας που πλημμυρίζουν με το παραμικρό.

Cars in deep water 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να γίνει η προσπέλαση των υδάτων σε σωστό και ασφαλές τρόπο, θα πρέπει να κατέχετε ορισμένες πρακτικές γνώσεις για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια βιαστική διάσχισή τους.

Πριν αναφερθούμε σε λεπτομέρειες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αν δεν είστε σίγουροι πως το πέρασμα από ένα σημείο με νερά είναι ασφαλές, τότε, καλό είναι, να προτιμήσετε τη λύση της αναστροφής. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέξτε την πρώτη σχέση και με σταθερά χαμηλή ταχύτητα (το πολύ 10 χλμ./ώρα) περάστε το εμπόδιο ύδατος χωρίς να σταματήσετε. Επιπλέον, απενεργοποιήσετε το σύστημα stop/start.

Θυμηθείτε πως αν η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα 15 εκατοστά, το νερό μπορεί να εισέλθει στο κιβώτιο ταχυτήτων ή κατά περίπτωση στο φίλτρο αέρα και έτσι το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί. Σε αυτήν περίπτωση, οι ειδικοί αναφέρουν πως η προσπάθεια εκκίνησης του κινητήρα θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερες βλάβες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν το αυτοκίνητο περάσει επιτυχώς το εμπόδιο, δοκιμάστε το σύστημα πέδησης δύο ή τρεις φορές ώστε να απομακρυνθεί το νερό από τα φρένα του αυτοκινήτου.

Στα βίντεο μπορούμε να δούμε τον λάθος τρόπο για να περάσει κάποιος εμπόδιο με νερά και τις ζημιές που μπορούν προκληθούν σε ακραίες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ