Πώς να διαρρήξεις το αυτοκίνητό σου σε περίπτωση ανάγκης

How to break a car window 1

Μερικές φορές είναι ζήτημα ζωής και θανάτου το να ανοίξετε το κλειδωμένο αυτοκίνητό σας ή κάποιο ξένο, προκαλώντας την μικρότερη δυνατή ζημιά και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργείτε περιττούς κινδύνους.

Υπάρχουν περιπτώσεις που πρέπει να ανοίξετε αμέσως το αυτοκίνητο και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι κλασικές μέθοδοι, επειδή, για παράδειγμα, το κλειδί έχει μείνει στην καμπίνα ή απλά δεν είναι το αυτοκίνητό σας και πρέπει να σώσετε τη ζωή ενός ανθρώπου ή ζώου που έχει ξεχαστεί ή παγιδευτεί μέσα.

How to break a car window 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, σε μια κατάσταση μεγαλύτερης ανάγκης, όταν η υγεία και η ζωή κινδυνεύουν, η ανησυχία για πιθανή ζημιά στο αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι δευτερεύουσας σημασίας, και για αυτό αξίζει να γνωρίζετε τουλάχιστον πώς να ανοίξετε τις ασφάλειες χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και τους άλλους.

Πώς να ανοίξετε το αυτοκίνητο χωρίς να σπάσετε το τζάμι

Αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει σε όλα τα αυτοκίνητα, αλλά σε πολλά μοντέλα τα πλαίσια των παραθύρων είναι αρκετά ελαστικά και θα δουλέψει. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά από υπηρεσίες που ασχολούνται με απεγκλωβισμούς έκτακτης ανάγκης στα αυτοκίνητα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μικρά μαξιλάρια που φουσκώνουν και δημιουργούν άνοιγμα μεταξύ της πόρτας και του πλαισίου. Αυτό αρκεί για να δημιουργήσετε ένα ικανό άνοιγμα για να περάσετε το χέρι σας μέσα.

How to break a car window 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς να σπάσετε αποτελεσματικά και με ασφάλεια το τζάμι

Πρώτα πρέπει να επιλέξετε το σωστό παράθυρο. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, το παράθυρο του συνοδηγού είναι η καλύτερη επιλογή. Μόνο αν το σημείο πίσω από τον συνοδηγό καταλαμβάνεται από κάποιον αναίσθητο άνθρωπο ή ένα ζώο που υποφέρει και θέλουμε να βοηθήσουμε αμέσως, τότε αναζητούμε άλλες επιλογές. Αν σπάσετε το παράθυρο του οδηγού, υπάρχει ενδεχόμενο να μην μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο από τα θραύσματα. Το παρμπίζ της πίσω πόρτας δεν είναι εύκολο να σπάσει, και αν μη τι άλλο, είναι πιο ακριβό γιατί διαθέτει και τις αντιστάσεις. Μην σπάτε ποτέ τα φινιστρίνια, γιατί είναι δύσκολα στο να σπάσουν και ακριβά.

How to break a car window 6

Πώς να σπάσετε ένα τζάμι αυτοκινήτου

Το σπάσιμο των παραθύρων με γυμνά χέρια ή με μια κλωτσιά όπως στις ταινίες, είναι ένας γρήγορος τρόπος για να πάτε και εσείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Η χρήση πέτρας ή τούβλου δεν είναι επίσης η καλύτερη ιδέα γιατί συχνά αναπηδούν και “εξοστρακίζονται”. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί, ένα κατσαβίδι, ένα μπουζί ή και τον πυροσβεστήρα. Ένα από τα καλύτερα εργαλεία είναι το βιδωτό άγκιστρο που έχουμε για τη ρυμούλκηση αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
How to break a car window 2

Εάν δεν υπάρχει βιασύνη, καλέστε τους επαγγελματίες

Εάν ξεχάσατε τα κλειδιά στο αυτοκίνητο και η ανάκτησή τους δεν είναι θέμα ζωής και θανάτου, σκεφτείτε αντί να προσπαθήσετε να μπείτε μόνοι σας στο αυτοκίνητο να καλέσετε την οδική βοήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις η δουλειά σας θα γίνει γρήγορα και με μικρότερο κόστος από το αντικαταστήσετε ένα σπαμένο παράθυρο.

How to break a car window 7
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ