Πώς με μία απλή κίνηση μπορείς να μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου

χειροκίνητο κιβώτιο

Η σωστή συντήρηση του κινητήρα έχει πολλαπλά οφέλη και από την πλευρά του οδηγού μια απλή κίνηση μπορεί να επιφέρει ακόμη και μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Ο πόλεμος που συνεχίζεται επί ευρωπαϊκού εδάφους λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων αλλά και γενικότερα των προϊόντων, με σημαντικό αντίκτυπο στις δαπάνες σε όλα σχεδόν τα επίπεδα.

Οτιδήποτε λοιπόν μπορεί να προσφέρει μείωση στα έξοδα είναι ευπρόσδεκτο, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι απλό και... δωρεάν, συνδυάζεται με την αύξηση της μακροζωΐας του κινητήρα του αυτοκινήτου μας.

αυτονομία αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια απλή κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε την στάθμη του λιπαντικού που βρίσκεται στον κινητήρα σας ακόμη και αν η ώρα για την περιοδική συντήρηση του αυτοκινήτου σας βρίσκεται ακόμη μακριά.

Η στάθμη θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στα επίπεδα που ορίζει ο κατασκευαστής, ώστε να υπάρχει πάντα στο κύκλωμα λίπανσης του μοτέρ επαρκή ποσότητα λαδιού για όλα τα μηχανικά μέρη που το χρειάζονται.

Στην περίπτωση που η στάθμη του λαδιού βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από τα ιδανικά επίπεδα υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν οι τριβές στον κινητήρα όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία -πιο πιθανό όταν λειτουργεί υπό αυξημένο φορτίο- και κατά συνέπεια η κατανάλωση.

άδεια τεπόζιτο αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα τα λιπαντικά που χρησιμοποιούμε για τον κινητήρα μας πρέπει να είναι πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, ειδικά αναφορικά με το ιξώδες τους. Ένα λιπαντικό που είναι πιο παχύρρευστο από εκείνο που χρειάζεται ο κινητήρας μας μπορεί επίσης να αυξήσει την κατανάλωση του καυσίμου, ειδικά κατά τις εκκινήσεις με το μοτέρ κρύο.

Σημειώστε πως για να ελέγξετε σωστά τη στάθμη του λαδιού στον κινητήρα σας, αφού συμβουλευτείτε και το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, σταθμεύεστε το αυτοκίνητό σας σε έδαφος που γνωρίζετε ότι είναι επίπεδο και περιμένετε για 10 περίπου λεπτά, πριν προβείτε στον έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ