Διακοπές με αυτοκίνητο – Πώς καθαρίζω το καπό και το παρμπρίζ από έντομα και μυγάκια

Car summer bugs 6

Υπάρχουν κάμποσα εύκολα και οικονομικά κόλπα για να αποτρέψετε τα έντομα να καταστρέψουν την βαφή του αυτοκίνητου σας.

Όταν μπαίνουν οι θερινοί μήνες και ο υδράργυρος πλησιάζει το κόκκινο, αυξάνεται και η παρουσία εντόμων στο περιβάλλον και κατά συνέπεια στο αυτοκίνητό σας. Οι καλές καιρικές συνθήκες μεταφράζονται σε μετωπική επιφάνεια (καπό, εμπρός προφυλακτήρας, μάσκα, παρμπρίζ) γεμάτη με έντομα που, όπως και οι κουτσουλιές των πουλιών, μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για το αμάξωμα.

car summer bugs 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα έντομα έχουν υψηλή οξύτητα που επηρεάζει τόσο το βερνίκι όσο και το χρώμα του αυτοκινήτου, αλλοιώνοντάς τα σε διαφορετικούς βαθμούς: ειδικά αν το όχημα παραμένει γεμάτο σκοτωμένα έντομα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η αφαίρεσή τους δεν είναι περίπλοκη, απλά πρέπει να ξέρετε πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς να καταστρέψετε τη βαφή. Η πιο εύκολη λύση θα ήταν να μια βόλτα στο πλησιέστερο πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλά για πιο ασφαλή αποτελέσματα μαζέψαμε μερικά σπιτικά και φθηνά κόλπα για να απαλλαγείτε από την αντιαισθητική βρωμιά.

1. Φτιάξτε το δικό σας σφουγγάρι πλυσίματος

Ανεξάρτητα από το είδος σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για να πλύνετε το αυτοκίνητο σας, θα χρειαστείτε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε τα έντομα: αν επιλέξετε το δεύτερο, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας με μια κάλτσα και μέσα να βάλετε ένα οποιοδήποτε σφουγγάρι. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε τον στόχο σας και δεν αφήσετε σημάδια στο χρώμα. Εάν προτιμάτε να αγοράσετε ένα ειδικό σφουγγάρι, φροντίστε να είναι φτιαγμένο με βάση το νάιλον.

car summer bugs 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Πρωϊνό πλύσιμο

Εκμεταλλευτείτε τη δροσιά και την υγρασία των πρώτων ωρών της ημέρας για να διευκολυνθείτε στην απομάκρυνση των κουνουπιών. Εάν σας είναι δύσκολο να ξυπνήσετε νωρίς, μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη λύση: τοποθετήστε μια νωπή εφημερίδα ή ένα υγρό μαλακό πανί πάνω στην μετωπική επιφάνεια του αυτοκινήτου. Αφήστε το να δράσει για περίπου δέκα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το απαλά.

car summer bugs 3

3. Μήλα

Η οξύτητα των μήλων είναι αρκετά αδύναμη για να βλάψει το χρώμα του αυτοκινήτου σας, αλλά αρκετά ισχυρή για να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σημάδια από το αμάξωμα. Κόψτε ένα στη μέση και τρίψτε τα δύο κομμάτια πάνω στα σημεία που βρίσκονται τα μυγάκια. Τέλος, ξεπλύνετε με νερό τα τμήματα όπου έχετε τρίψει με τα μήλα.

car summer bugs 4
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

4. Ειδικά προϊόντα

Συνεχίζουμε με ειδικά προϊόντα που εξαφανίζουν τα σημάδια των εντόμων από το αμάξωμα και το παρμπρίζ. Εάν επιλέξετε να αγοράσετε ένα από αυτά, θυμηθείτε ότι πρέπει να ψεκάσετε το αυτοκίνητο, να το αφήσετε να δράσει, να αφαιρέσετε τα έντομα με ένα πανί ή γάντι από μικροΐνες και να ξεπλύνετε το αυτοκίνητο με νερό.

car summer bugs 7

5. Bonus tip: μην ασκείτε πίεση στο σημείο

Κατά την αφαίρεση των εντόμων, είναι εύκολο να πέσουμε στον πειρασμό και να τρίψουμε πιο δυνατά για να εξαφανιστούν: αυτό συμβαίνει επειδή μερικά έχουν σκληρό δέρμα και είναι πιο δύσκολο να τα αφαιρέσουμε από το αυτοκίνητό μας. Αντί να χρησιμοποιήσετε περισσότερη δύναμη, κάντε ήπιες κυκλικές κινήσεις στο σημείο.

car summer bugs 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ