Πώς μπορείς να βάλεις φθηνότερη βενζίνη -Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις

Premium gas 1

Ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες, ο οδηγός μπορεί να γλιτώσει χρήματα κατά τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου του.

Βραχνά συνεχίζουν να αποτελούν για τους οδηγούς οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες δεν δείχνουν σημάδια αποκλίμακωσης, εντείνοντας την αγωνία των καταναλωτών που βλέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους να εκτροχιάζονται.

Σύμφωνα με τα τελευταία (7 Νοεμβρίου) επίσημα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βρίσκεται στα 1,887 ευρώ/λίτρο, όταν το diesel κίνησης φτάνει το 1,776 ευρώ/λίτρο, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να είναι επίπονη κάθε επίσκεψη στην αντλία.

Πρόκειται, ωστόσο, για έναν πόνο που μπορεί να μετριαστεί αν λάβουμε κάποια πολύ απλά μέτρα, που θα μας επιτρέψουν να γλιτώσουμε χρήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πρατήριο καυσίμων

Έρευνα αγοράς

Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε προτού μπούμε στο αυτοκίνητό μας με προορισμό την αντλία, είναι να πραγματοποιήσουμε μια έρευνα αγοράς, κάτι για το οποίο μας βοηθάει η τεχνολογία.

Αρχικά υπάρχει η ιστοσελίδα fuelprices.gr μέσω της οποίας μπορούμε να βρούμε τα φθηνότερα «βενζινάδικα» στην περιοχή μας. Αρκεί να επιλέξουμε το νομό, τον δήμο και τον τύπο καυσίμου που μας ενδιαφέρει. Σημαντική χείρα βοηθείας προσφέρουν, επίσης, τα Google Maps, όπου στην αρχική οθόνη της εφαρμογής υπάρχει δυνατότητα απεικόνισης των πλησιέστερων βενζινάδικων, με τις τιμές στις οποίες διαθέτουν τα καύσιμά τους.

Αποφεύγουμε τα πρατήρια στην Εθνική Οδό

Δεν αποτελεί μυστικό, ότι κάποιος που εφοδιάζει το ΙΧ του εντός της πόλης θα έχει μικρότερη οικονομική επιβάρυνση από αυτόν που «γέμισε» σε ένα από τα πρατήρια της Εθνικής Οδού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία έχουν υψηλότερες τιμές, κάτι το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρατηριούχοι καταβάλλουν μεγαλύτερες δαπάνες (βλ. υψηλότερα ενοίκια και έξοδα μετάφορας του καυσίμου).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πρατήριο καυσίμων

Προωθητικές ενέργειες

Επιπλέον, πολλές εταιρείες πρατηρίων υγρών καυσίμων προσπαθούν να επεκτείνουν την πελετειακή τους βάση, μέσω κάποιων προωθητικών ενεργειών με συνεργαζόμενες τράπεζες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα Προγράμματα Επιβράβευσης για τη συλλογή πόντων, η εξαργύρωση των οποίων επιτρέπει στον καταναλωτή να μην «πληρώσει» τον ΦΠΑ (24%).

Προσφορές

Τέλος, δεν είναι είναι λίγα τα πρατήρια που -συνήθως μία μέρα της εβδομάδας- διαθέτουν την 98άρα- σε μειωμένη τιμή (στην τιμή της απλής βενζίνης).

Μην ξεχνάμε ότι τα ενισχυμένα καύσιμα εμπεριέρχουν κάποια πρόσθετα που μειώνουν τον σχηματισμό αποθέσεων στις βαλβίδες του κινητήρα, ενώ σύμφωνα με τις εταιρείες μειώνουν την κατανάλωση Πώς μπορώ να βάλω φθηνότερη βενζίνη -Τα μυστικά που λόγω της μεγαλύτερης ποσότητας ενέργειας ανά λίτρο που περιέχουν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ